Oferte cazare Banat, Banat Romania 2023
(6 oferte, 50LEI - 500LEI)

Afiseaza harta
Circuit Revelion Tihnit In Clisura Dunarii, Banat

Circuit Revelion Tihnit In Clisura Dunarii

Banat, Banat, Romania

  • Autocar (29.12 - 02.01.2024)
   Date de plecare: 29.12
  Circuit Craciun Banatean In Clisura Dunarii, Banat

  Circuit Craciun Banatean In Clisura Dunarii

  Banat, Banat, Romania

   • Autocar (23.12 - 27.12.2023)
    Date de plecare: 23.12
   Circuit Banatul Si Clisura Dunarii, Banat

   Circuit Banatul Si Clisura Dunarii

   Banat, Banat, Romania

    • Autocar (25.09 - 06.10.2023)
     Date de plecare: 25.09, 02.10

    Despre BanatPrezentare si poze Banat

    Banat

    Banatul este o provincie istorică împărțită astăzi între România, Serbia (Banatul Sârbesc) și o foarte mică parte din Ungaria. În evul mediu, pe teritoriul Banatului a existat o formațiune politică cu centrul la Morisena (astăzi Cenad). Cei mai cunoscuți voievozi au fost Glad, care a dus lupte împotriva nomazilor maghiari, cu armate formate din români, pecenegi și bulgari, Ahtum și Chanadinus, strănepoții lui Glad, care s-au luptat între ei.

    Recomandari turistice pentru Banat

    De Anul Nou se fac urări animalelor și se bat pereții grajdului cu bâta de alun, pentru a alunga relele. Tradiția spune că gospodinele care dau de mâncare păsărilor din ciur vor avea parte de găini sănătoase și de multe ouă în anul următor. În seara de ajun, femeile pun sare, vin roșu, colac și bani în fiecare odaie a casei, pentru a îmbuna Noul An să fie unul darnic și îmbelșugat.

    Ajunul de An Nou este așteptat cu nerăbdare de tinerele fete care vor să își afle ursitul. Conform tradiției, tinerele se piaptănă și se uită în oglindă, având câte o lumânare în cele patru colțuri. Pentru a-l vedea pe cel cu care se vor mărita, ele trebuie să ocolească oglinda de trei ori, care le indică și dacă ursitul este om bun sau hain.

    În satele bănățene, în ajunul Anului Nou, tinerii merg cu Plugușorul pe la casele oamenilor, primind în schimb mere, nuci sau bani. Bărbații pornesc și ei cu Capra pe ulițe, vestind anul ce vine.

    În 1 ianuarie, bănățenii așteaptă copiii cu Sorcova, care fac urările pentru noul an, dar și tinerii care colindă casele îmbrăcați in port popular, aducând urări de noroc, sănătate și belșug. Se crede că pe perioada sărbătorilor Sorcova are puterea de a transmite tinerețe și sănătate celui căruia i se fac urările.

    Intrebari frecvente despre Banat

    Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Banat?

    Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

    Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Banat?

    Circuit Revelion Tihnit In Clisura Dunarii, Circuit Craciun Banatean In Clisura Dunarii, Circuit Banatul Si Clisura Dunarii sunt cele mai populare hoteluri din Banat

    Care sunt hotelurile ce au restaurant propriu din Banat?

    Circuit Revelion Tihnit In Clisura Dunarii sunt cele mai apreciate hoteluri din Banat ce au restaurant propriu. Mai multe hoteluri ce au restaurant propriu din Banat.