Craciun Nordul Moldovei, Regiunea Moldova Romania iarna 2024
Filtre: Categorie: Craciun× (2 oferte, 350LEI - 350LEI)
Floare De Colt Hotel 3, Nordul Moldovei

Floare De Colt Hotel 3

Nordul Moldovei, Regiunea Moldova, Romania

  • Hotel cu loc de joaca pentru copii  
  • Autocar (02.09 - 27.12.2024)
  • Fara transport

Despre Nordul MoldoveiPrezentare si poze Nordul Moldovei

Nordul Moldovei

Nordul Moldovei si Bucovina oferă priveliști de o rară frumusețe, zona fiind presărată pe toată întinderea ei cu biserici şi mănăstiri renumite pentru picturile exteriore şi interioare, comori ce sunt incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, un tărâm al mănăstirilor, plin de istorie, cultură şi voie bună.

Recomandari turistice pentru Nordul Moldovei

Localitatea Marginea este un centru de artă populară căruia i s-a dus vestea îndeosebi pentru ceramica neagră ce se produce aici, unică în Europa. În Marginea, începutul olăritului este stabilit de către istorici în jurul anului 1500. In lume, mai există doar două centre ce ceramică neagră: unul în America de Sud, altul în Mexic. Ceramica neagră se obţine din 4 elemente naturale de bază: pământ, apă, aer şi foc, toate la îndemână pentru meşterii din Marginea datorită pădurilor, solului argilos şi apei râului Suceviţa.
Cetatea de Scaun a Sucevei a fost construită la sfârşitul secolului al XIV-lea în apropierea oraşului medieval Suceava, Cetatea Sucevei a fost principala reședință a domnilor Moldovei timp de aproape 200 de ani, iar acum este monument istoric de nivel naţional.
Muzeul Satului Bucovinean este situat chiar peste drum de Cetatea Sucevei, o minunăţie de muzeu al satului cu gospodării tradiționale amplasate de-a lungul ulițelor. În vatra satului, se regăsesc şi biserica și clopotnița Vama, crâșma Șaru Dornei și școala Securiceni, încăperile pot fi vizitate şi sunt mobilate până la cel mai mic detaliu.
Muzeul oului - există trei astfel de muzee al ouălor încondeiate: unul în satul Ciocăneşti, altul în comuna Vama şi celălalt în Moldoviţa. Aveti posibilitatea sa descoperiti ouă bucovinene (unele cu o vechime între 50 şi 100 ani), ouă din alte zone ale României, colecţia internaţională (ouă tradiţionale din 82 de ţări ale lumii), creaţii ale artiştilor de diferite naţionalităţi aranjate pe teme (ouă cu motive religioase, florale, abstracte, ouă perforate, ouă cu aplicaţii etc.), ouă diverse ( ouă din porţelan, ceramică, sticlă, lemn, piatră).
Mega Tiroliana de la Palma este cea mai lungă tiroliană din România, aflată în localitatea Palma, judeţul Suceava. Mega tiroliana te aşteaptă la mijlocul drumului între Moldovita si Sucevita, în Pasul Ciumârna. Instalația are o lungime de 1.1 kilometri și o diferență de nivel de circa 100 de metri, deasupra dealurilor verzi şi a pădurilor de brazi. Cei care doresc să o testeze trebuie să aibă vârsta minimă de șapte ani, o greutate cuprinsă între 30 și 90 de kilograme şi să achite un preţ de 50 lei/ călătorie. Tiroliana este aşezată între două dealuri, iar la capătul ei, te aşteaptă o maşină care te aduce înapoi la locul de plecare.
Șoseaua Transrarăul- Minitransfăgărășanul Bucovinei este o șosea așezată pe culmi de munte, pe numele său Transrarău. Se întinde pe 16 kilometri spectaculoși și face legătura dintre Pojorâta și Rarau, fiind una dintre cele mai frumoase șosele din România.
Traseu Pietrele Doamnei se află în Munţii Rarău, la altitudinea de 1634 de metri, şi au o înălţime de 70 de metri, aici există formaţiuni din calcar cu încrustaţii de corali, amoniţi, alge marine şi alte elemente ce formau recife acum mai bine de 140 de milioane de ani. Accesul în rezervaţie se realizează pe şosea, din comuna Pojorata până la Cabana Rarău, unde se poate lasa masina in parcare si porni pe unul dintre traseele semnalizate.
Satul polonez Soloneţul Nou şi mina Cacica unde pe vremea ocupaţiei habsburgice, în zona Cacica s-au stabilit foarte mulţi muncitori şi specialişti polonezi. Cei mai multi s-au mutat acolo în anii 1790-1791, în zona minei de sare Cacica, care dă şi numele localităţii. Apoi, în 1803, muntenii din ţinutul Czadea şi-au părăsit locurile natale şi au venit în Soloneţu Nou, Pleşa şi Poiana Micului. Astăzi, în Soloneţu Nou majoritatea localnicilor sunt polonezi (în jur de 80%), vorbesc poloneza, păstrează tradiţii străvechi, copiii învaţă poloneza la şcoală, iar în luna septembrie a fiecărui an organizează „Zilele culturii poloneze”. Un alt eveniment ce ni se pare interesant este „Sărbătoarea Roadelor” (la sfârșit de august).
Mina Cacica este şi ea în apropiere şi se poate vizita contra unui cost modic de 5 lei. Locul s-a dezvoltat datorită implicării minerilor din Polonia. Cercetările spun că, la Cacica, a existat una din cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din saramură (prin fierbere și evaporare) din Europa. Intrarea în mină se face pe 192 de trepte vechi de brad, aflate acolo de la începutul exploatării.
Ciocăneşti, satul cu case încondeiate - zeci de locuinţe care mai de care mai pictate şi aranjate, peste 600 de gospodării una şi una. Ciocăneşti este unul dintre cele mai frumoase sate din România la momentul actual şi merită tot efortul să dai o fugă şi până aici.
Plimbare cu mocăniţa de Bucovina - construită în 1888 pentru transportul de masă lemnoasă, Mocaniţa Huţulca este una dintre atracţiile turistice din Moldoviţa. Traseul nu durează mai mult de 3 ore dus-întors şi porneşte din Moldoviţa (zona Hotelului Oana), având ca punct final Argel.
Cetatea Neamţului a fost construită în timpul lui Petru Mușat, în perioada consolidării statului medieval Moldova, şi este una dintre cele mai impresionante cetăţi din România.
Casa Memorială Veronica Micle a fost construită în anul 1834, din lemn și cărămidă, în cel mai autentic stil românesc, cu tindă și trei încăperi la stradă. Ea se află în vechiul centru al orașului Târgu Neamț
Mănăstirea Neamț fiind un simbol de inspirație fiind supranumită „Mănăstirea Mănăstirilor”, locul unde călugării s-au îndeletnicit cu arta scrisului si a meșteșugului în „arta de frumos” specific în timpul respectiv numai vieții monahale.
Mănăstirea Agapia este una dintre cele mai mari mănăstiri de maici din România, având 300-400 maici, situată pe valea pârâului Agapia, la o distanță de 9 km de orașul Târgu Neamț, amplasată în mijlocul unei păduri, la o distanță de 3 km de satul Agapia (județul Neamț). Mănăstirea a fost construită între anii 1641-1643, iar arhitectura bisericii nu are un stil specific.
Mănăstirea Văratec este una dintre cele mai mari şi mai vizitate mănăstiri ortodoxe din județul Neamț. Aflată la numai 12 kilometri de Târgu Neamț şi la 40 de kilometri de Piatra-Neamț, este amplasată într-un cadru natural deosebit, Mănăstirea Văratec este situată într-o mică depresiune, de la poalele munţilor, adăpostita de culmea Dealul Mare, la o altitudine de doar 460 metri.
Mănăstirea Putna este un lăcaș monahal ortodox, unul din cele mai importante centre culturale, religioase și artistice românești. A fost supranumită "Ierusalimul Neamului Românesc" (M. Eminescu).Mănăstirea se află la 33 km de orașul Rădăuți, în județul Suceava, în nordul Moldovei. Potrivit vechilor cronici moldovenești, zidirea mănăstirii, ctitorie a lui Ștefan cel Mare (al cărui mormânt se află aici), a început în anul 1466 și s-a terminat în 1469.Astăzi mănăstirea este una dintre cele mai vizitate din ţară, captând vizitatorul prin simplitate dar şi grandoare.
Mănăstirea Voroneţ indeamna la reculegere , supranumită „Capela Sixtină a Estului”, este un complex monahal medieval construit în satul Voroneț, astăzi localitate componentă a orașului Gura Humorului. Mănăstirea se află la 36 km de municipiul Suceava și la numai 4 km de centrul orașului Gura Humorului.
Atractii proprii ale orasului Suceava: Mănăstirea Sfântul Ioan– un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, Muzeul Etnografic Bucovina unde puteti gasi colecții de costume, Curtea Domneasca, Cetatea de Scaun a Sucevei.
În Gura Humorului este amenajată o pârtie de schi cu o lungime de 1.350 de metri, dotată cu un telescaun și cu o instalație de produs zăpadă. La baza pârtiei există o parcare.
In Târgu Neamț puteti vizita Cetatea Neamțului, satul Humulești, leagănul copilăriei lui Ion Creangă, Manastirea Văratec, Agapia, Secu, etc.

Intrebari frecvente despre Nordul Moldovei

Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Nordul Moldovei?

Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Nordul Moldovei?

Floare De Colt Hotel 3 sunt cele mai populare hoteluri din Nordul Moldovei

Care sunt hotelurile ce au restaurant propriu din Nordul Moldovei?

Floare De Colt Hotel 3 sunt cele mai apreciate hoteluri din Nordul Moldovei ce au restaurant propriu. Mai multe hoteluri ce au restaurant propriu din Nordul Moldovei.

Care sunt hotelurile cu loc de joaca pentru copii din Nordul Moldovei?

Floare De Colt Hotel 3 sunt cele mai apreciate hoteluri din Nordul Moldovei cu loc de joaca pentru copii. Mai multe hoteluri cu loc de joaca pentru copii din Nordul Moldovei.