Craciun Vartop, Muntii Apuseni Romania iarna 2021
Filtre: Categorie: Craciun× (1 oferte, 296.3LEI - 296.3LEI)

Afiseaza harta
Mountain Sanctuary, Vartop

Mountain Sanctuary

Vartop, Muntii Apuseni, Romania

  • Fara transport

  Despre VartopPrezentare si poze Vartop

  Vartop

  Staţiunea Vârtop este cea mai cunoscută zonă turistică montană cu partii de schi din munții Apuseni, atragand tot mai mulți turiști nu doar prin prezența pârtiilor de ski amenajate, ci și prin diversitatea punctelor de atracție din zonă. Situată la granița a doua județe, Bihor și Alba, la Staţiunea Vartop se poate ajunge din mai multe direcții și anume dinspre Oradea 116 km, Turda 119 KM, Deva 120 km.

  Recomandari turistice pentru Vartop

  Staţiunea Vârtop este cea mai cunoscută zonă turistică montană cu partii de schi din munții Apuseni, atragand tot mai mulți turiști nu doar prin prezența pârtiilor de ski amenajate, ci și prin diversitatea punctelor de atracție din zonă. Situată la granița a doua județe, Bihor și Alba, la Staţiunea
  Turiştii au la dispoziţie trei pârtii. Cea de la Vârtop 1 are o lungime de 1.000 de metri, beneficiind de nocturna, tunuri de zapada si cu o dificultate medie, cea de la Vârtop 2, de asemenea cu grad de dificultate mediu, măsoară 430 de metri, în timp ce pârtia de la Piatra Grătoare măsoară 1.600 de metri, cu trei variante de coborare ce va fi deservita de un telescaun modern cu 4 locuri cu o lungime de 1.095 metri si cu o capacitate de 1400 persoane pe ora; telescaunul este debraiabil - scaunele merg cu o viteza mult mai mica in statii pentru a facilita urcarea turistilor pe scaune; viteza telescaunului fiind de 5 metri/secunda iar in statii de 0.5 metri pe secunda.
  Cascada Vârciorog este o spectaculoasa cadere de apa de peste 15 metri inaltime situata intr-o padure de conifere la poalele Varfului Piatra Graitoare. Aceasta se gaseste in Arieseni, in apropierea satului Vamvucesti - la 5 kilometri distanta de centrul comunei. Cascada si zona tampon din jurul ei constituie o rezervatie peisagistica protejata de lege.
  Groapa Ruginoasă, Canionul Valea Seacă face parte din Parcul Natural Apuseni și reprezintă o vale cu versanți abrupți, formată prin eroziune de șuvoaie (ravinare) ceea ce a determinat apariția stratelor de cuarțite (de culoare roșu-violaceu), conferind zonei (din punct de vedere peisagistic) un aspect aparte, fiind o rezervație naturală cu o suprafață de 20,40 hectare si a fost declarată arie protejată și se suprapune ariei de protecție specială avifaunistică - Munții Apuseni - Vlădeasa.
  Accesul in zonă se poate face dinspre orașul Oradea spre orașul Beiuș , distanta de aproximativ 50 km, sau dinspre orașul Alba Iulia.

  Intrebari frecvente despre Vartop

  Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Vartop?

  Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

  Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Vartop?

  MOUNTAIN SANCTUARY sunt cele mai populare hoteluri din Vartop