Munte Hateg, Transilvania Romania iarna 2020
Filtre: Categorie: Munte× (10 oferte, 350LEI - 350LEI)
Circuit Tara Hategului, Hateg

Circuit Tara Hategului

Hateg, Transilvania, Romania

  • Autocar (25.03 - 02.12.2020)
   Date de plecare: 25.03, 29.04, 13.05, 24.06, 15.07, 21.08, 16.09, 14.10, 27.11
  Pensiunea Vila Veche, Hateg

  Pensiunea Vila Veche

  Hateg, Transilvania, Romania

  • Hotel cu piscina exterioara  
  • Autocar (11.05 - 09.10.2020)
  • Fara transport
  Hotel Ferdinand, Hateg

  Hotel Ferdinand

  Hateg, Transilvania, Romania

  • Hotel cu parcare proprie  
  • Fara transport
  Pensiunea Avy, Hateg

  Pensiunea Avy

  Hateg, Transilvania, Romania

   • Fara transport
   Hotel Baril, Hateg

   Hotel Baril

   Hateg, Transilvania, Romania

    • Fara transport
    Vila Silva, Hateg

    Vila Silva

    Hateg, Transilvania, Romania

     • Fara transport

     Despre HategPrezentare si poze Hateg

     Hateg

     Asezat in depresiunea cu acelasi nume, la o altitudine de 310 - 350 m si inconjurat de munti, Hategul are farmecul specific unui orasel montan de provincie.
     Geografic, orasul este asezat la poalele Muntilor Retezat, la o distanta de 40 km de resedinta judetului Hunedoara, Deva, la 26 km fata de orasul Hunedoara, la 50 km de municipiul Petrosani si la 70 de km de Caransebes.

     Recomandari turistice pentru Hateg

     Printre obiectivele turistice aflate in localitatea Hateg se numara:

     Biserica romano-catolica a fost ctitorita de catre familia Nopcsa, cea mai cunoscuta familie din toata zona Hategului. Francisc Nopsca a fost printre cei mai bogati membri ai familiei, ocupand functii foarte importante in Imperiul austro-ungar, ajungand de-a lungul timpului pana la demnitatea de cancelar.

     Biserica ortodoxa pastreaza in interiorul ei steaguri vechi din secolul al XVIII-lea care au apartinut breslelor de mestesugari din localitatea Hateg.

     Rezervatia de zimbri din padurea Slivut se afla la aproximativ 3 km de Hateg si reprezinta un important monument turistic. Padurea a fost populata cu zimbri datorita disparitiei acestei specii de pe teritoriul Romaniei. Multe zone ale tarii au fost populate cu cei 47 de pui de zimbru nascuti in padurea Slivut.

     Biserica Santamaria Orlea reprezinta una dintre cele mai vechi lacase de cult, construita din piatra, de pe teritoriul Transilvaniei. Biserica a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XIII-lea.

     Castelul Santamaria Orlea reprezinta o bijuterie valoroasa a arhitecturii in stil baroc din secolul al XVIII-lea. Castelul a fost resedinta familiei Kendeffy, niste nobili foarte renumiti in zona Hategului. In zilele noastre castelul serveste ca hotel pentru turistii ce doresc sa intre intr-o atmosfera regala, de basm.

     Cooperativa Mestesugareasca „Hategana” a luat fiinta datorita talentului cu care locuitorii Hategului si ai imprejurimilor sunt inzestrati, valorificandu-se astfel mestesugurile traditionale. La sediul Cooperativei turistii pot admira expozitia de arta populara ce cuprinde tesaturi, broderii in motive populare si cusaturi.

     Manastirea Prislop se afla la numai 13km de oras, veche de peste 500 ani.

     Sarmizegetusa, capitala Daciei despre care se aproximeaza ca dateaza din secolele III-II inainte de Hristos

     Parcul National Retezat, foarte important datorita conservarii patrimoniului floral si faunistic si a peisajului specific de munte inalt, avand o suprafata de 20 100 ha.

     Biserica Sfântul Nicolae din Densuş

     Pe langa toate aceste obiective aflate in orasul Hateg, se mai gasesc numeroase monumente de o mare valoare istorica si culturala, aflate in apropierea localitatii.