Munte Hunedoara, Transilvania Romania 2024
Filtre: Categorie: Munte× (6 oferte, 175LEI - 960.1LEI)

Afiseaza harta
Vila Corviniana, Hunedoara

Vila Corviniana

Hunedoara, Transilvania, Romania

  • Hotel cu Internet wireless  
  • Fara transport
Motel Prislop, Hunedoara

Motel Prislop

Hunedoara, Transilvania, Romania

    • Fara transport

    Despre HunedoaraPrezentare si poze Hunedoara

    Hunedoara

    Situat in partea centrala a judetului cu acelasi nume, pe valea Cernei, municipiul Hunedoara se afla la 19 km de Deva. In teritoriul sau administrativ sunt cuprinse localitatea Racastie si satele apartinatoare Zlasti, Bos, Gros, Hasdat si Pestisu Mare.

    Este strabatut de drumul judetean DJ 687 Santuhalm - Hunedoara, drum judetean care face legatura cu drumul european E 7, precum si de drumuri judetene care fac legatura intre Hunedoara si Calan, respectiv Hunedoara si Hateg.

    Relieful este reprezentat prin dealuri si glacisuri piemontane, cu altitudini de 300 400 m, la care se adauga Valea Cernei cu lunci largi si trasee bine exprimate.

    Recomandari turistice pentru Hunedoara

    Principalul obiectiv turistic il reprezinta Castelul Corvinilor, cetate medievala din secolul XIV, exemplu singular de resedinta nobiliara fortificata din Transilvania. Aflat in patrimoniul Primariei municipiului Hunedoara sub titulatura de Muzeul Castelul Corvinilor, acesta este situat in extremitatea sud-vestica a orasului, la 500 m de Piata Libertatii din centrul vechi, la intersectia strazilor Cernei si Voinii.

    Lacul Cincis se afla la o distanta de 8 km de Hunedoara, intinzandu-se pe o suprafata de 867 hm, intr-un loc de o frumusete rara care reuseste sa atraga un numar mare de turisti.

    Manastirea Prislop se afla la 20 km de Hunedoara, in drumul spre Hateg, la poalele Muntilor Parang. Aceasta asezare monahala este considerata una dintre cele mai vechi si renumite manastiri de pe teritoriul Transilvaniei.

    Biserica Reformata de astazi a fost construita in anul 1644, de Bethlen Peter si sotia acestuia, proprietarii feudali ai castelului din Hunedoara. Este o biserica tip sala. Absida altarului se gaseste in prelungirea navei, avand numar impar de laturi.Turnul-clopotnita este amplasat deasupra intrarii, situate pe latura de vest si este de factura baroca. Orga bisericii dateaza din 1882.

    Biserica ortodoxa Sf. Gheorghe din Streisângeorgiu. Zidurile ei au fost ridicate între anii 1140-1150 pe locul unei mai vechi biserici din lemn. Construita în stil romanic, în interior zidurile sunt acoperite cu mai multe straturi de fresca, cea mai veche fiind datata la 1313 si semnata „Teofil Zograf”. Aceasta fresca este una din cele mai vechi din România, iar pictorul hunedorean Teofil, este cel dintâi pictor român din istoria picturii românesti.

    La cca. 10 Km. de Hunedoara se înalta stravechiul turn al bisericii ortodoxe din Strei, biserica ce dateaza de la sfârsitul secolului al 13-lea. Si aici peretii interiori sunt acoperiti cu picturi, cea mai veche fiind datata la mijlocul secolului al 14-lea.

    Biserica din Densus este un monument unic în arhitectura medievala româneasca, fiind construita probabil în cursul secolului al 13-lea .

    Biserica ortodoxa din Ostrov, construita în secolul 14, adaposteste o fresca de la 1365.

    Furnalul Govajdia este cel de-al doilea cuptor industrial din lume, in inaltime, folosit pentru extragerea fierului si construit in anul 1806, poate fi vizitat de catre turisti si in zilele noastre.

    La 5 Km. de Hunedoara, la Almasu Mic,se afla una din cele mai vechi biserici din lemn din România, monument istoric construit în anul 1623. )

    Rezervatia naturala Padurea Chizid care se intinde pe o suprafata de 50 ha.

    Zona reprezinta o cale de acces spre cetatile dacice din Muntii Orastiei (cetatile Blidaru si Costesti), spre depresiunea Hategului (Ulpia Traiana Sarmizegetusa) si spre Geoagiu Bai, statiune recunoscuta national pentru apele termale si minerale. In partea sudica a Muntilor Metaliferi exista izvoare de ape minerale la Trestia, Hartagani, Paulis, Boholt, Geoagiu, Bozes, Bacaia, Banpotoc, Chimindia, Rapolt, Carpinis, Rapoltel etc.

    Intrebari frecvente despre Hunedoara

    Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Hunedoara?

    Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

    Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Hunedoara?

    Vila Corviniana, Cabana Aventurierilor Cheile Butii, MOTEL PRISLOP sunt cele mai populare hoteluri din Hunedoara

    Care sunt hotelurile ce au restaurant propriu din Hunedoara?

    Vila Corviniana sunt cele mai apreciate hoteluri din Hunedoara ce au restaurant propriu. Mai multe hoteluri ce au restaurant propriu din Hunedoara.

    Care sunt hotelurile ce au acces internet wi-fi gratuit din Hunedoara?

    Vila Corviniana sunt hoteluri din Hunedoara ce au acces gratuit la internet

    Care sunt hotelurile ce accepta animale de companie din Hunedoara?

    Cabana Aventurierilor Cheile Butii sunt hoteluri din Hunedoara ce accepta animale de companie. Mai multe hoteluri ce accepta animale de companie din Hunedoara.