Munte Intorsura Buzaului, Valea Buzaului Romania iarna 2021
Filtre: Categorie: Munte× (1 oferte, 435.8LEI - 435.8LEI)
Casa Bradet, Intorsura Buzaului

Casa Bradet

Intorsura Buzaului, Valea Buzaului, Romania

  • Hotel cu piscina exterioara  
  • Fara transport

Despre Intorsura BuzauluiPrezentare si poze Intorsura Buzaului

Intorsura Buzaului

Orasul Intorsura Buzaului este situat in judetul Covasna, la poalele muntilor Intorsurii, pe cursul superior al raului Buzau, la o altitudine de 720-760 m, in depresiunea Intorsura Buzaului. Localitatea a fost declarata oras in 1968 iar in prezent are aproximativ 9200 de locuitori si 3 localitati in subordine administrativa (Brădet, Floroaia si Scrădoasa).

Recomandari turistice pentru Intorsura Buzaului

Orasul Intorsura Buzaului dispune de:

-privelisti frumoase, un aer curat si oameni ospitalieri.

-zona este reprezentativa pentru traditiile populare care s-au pastrat de-a lungul veacurilor, mestesugurile mostenite din tata in fiu, care dau un farmec aparte locului.

-biserica ortodoxa din orasel construita in anul 1840 a dezvoltat pe langa ea prima scoala confesionala in limba romana.

-monumentul eroilor romani din fata bisericii, ridicat in memoria jertfelor din primul si al doilea razboi mondial impresioneaza prin maretia lui

-posibilitatea practicarii sporturilor de iarna, cazarea fiind asigurata in casele gospodarilor; nu exista un lant hotelier

Obiective turistice:
Cetatea Prejmer, Cetatea Harman, Cimitirul eroilor de la Siriu, Urlatori Vama Buzaului, Lacul Vulturilor numit si Lacul fara fund, Varful Siriu si Malaia, Masivul Ciucas cu cele mai spectaculoase trasee turistice) dar si obiective de cult - Sfintele Manastiri "Schimbarea La Fata" (Sita Buzaului), "Sfantul Ioan Botezatorul" (Saramas)

Balta Dracului - Monument al naturii. Izvor cu apă carbogazoasă cu emanaţii de gaze şi vegetaţie de mlaştină.
Mestecanisul de la Reci - Monument al naturii. Zonă de dune nisipoase cu înălţimi cuprinse între 3 şi 12 m, a căror orientare (NE-SV) se datorează vântului Nemira care bate în această zonă cu deosebită intensitate. Între dune sunt cantonate o serie de mlaştini şi lacuri având forme alungite.

Castelul Milko - Monument istoric şi de arhitectură laică. Castelul a fost construit în anul 1812. Are un interesant acoperiş mansardat, relativ înalt pentru o clădire cu un singur nivel. Este situat într-un frumos parc.

Reprezentativ ptr.localitate este si barajul Siriu: Barajul Siriu înãltime 122 m., lungime coronament 570 m., construit intre masivul Siriu si masivul Podu Calului din roca, steril si miez din argila, acesta a dus la formarea unui lac cu lungimea de 11.5 km., si un volum de 155 milioane mc. apã.
Lacul Siriu este deosebit de pitoresc iar drumul ce parcurge malul lacului dinspre Buzau spre Brasov este la fel de pitoresc cu viaducte spectaculoase pe care orice calatorie este o amintire de neuitat.

Intrebari frecvente despre Intorsura Buzaului

Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Intorsura Buzaului?

Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Intorsura Buzaului?

Casa Bradet sunt cele mai populare hoteluri din Intorsura Buzaului

Care sunt hotelurile cu loc de joaca pentru copii din Intorsura Buzaului?

Casa Bradet sunt cele mai apreciate hoteluri din Intorsura Buzaului cu loc de joaca pentru copii. Mai multe hoteluri cu loc de joaca pentru copii din Intorsura Buzaului.