Munte Moldovita, Bucovina Romania iarna 2022
Filtre: Categorie: Munte× (3 oferte, 50LEI - 500LEI)

Despre MoldovitaPrezentare si poze Moldovita

Moldovita

Moldovita este o localitate din nordul Moldovei, judetul Suceava. Ea a devenit cunoscuta datorita manastirii.
Localitatea Moldovita este amintita pentru prima data in documentele cancelariei lui Alexandru cel Bun, la inceputurile veacului al XV – lea, cand voievodul Moldovei daruieste Manastirii Moldovita aceste meleaguri. Documentul nu mentioneaza existenta unor locuitori.
A fost atestata documentar in anul 1443 formandu-se ca o comunitate libera la hotarele padurilor Manastirii Moldovita, prin stabilirea pastorilor ardeleni in transhumanta si a fost populata in a doua jumatate a secolului 16 de hutuli, raspanditi din vetrele lor, Muntii Cernohora si tinutul Pocutiei, dar si a neamurilor germanice, tipterii si svabii in teresati de dogarit, exploatarea si prelucrar ea lemnului.

Recomandari turistice pentru Moldovita

-Manastirea Moldovita
-Muzeul oualelor incondeiate
-Conditiile geografice favorabile, alaturi de peisajele naturale atractive si obiectivele naturale originale, conduc la practicarea mai multor forme de turism, inclusiv cel de aventura (extrem): alpinism, lansari cu parapanta si deltaplanul, navigatie, caving, river rafting etc.
-Satele aparute din timpuri stravechi, care au pastrat si mai pastreaza inca aspecte si manifestari traditionale, date si obiceiuri strabune, elemente valoroase de etnofolclor etc., in care se desfasoara activitati specifice turismului rural si turismului ecologic.

Intrebari frecvente despre Moldovita

Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Moldovita?

Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Moldovita?

PENSIUNEA ALEXANDRA, PENSION CRIZANTEMA, CABANA PIATRA RUNCULUI sunt cele mai populare hoteluri din Moldovita