Oferte cazare Polovragi, Oltenia Romania 2022
(0 oferte, 50LEI - 500LEI)

Despre PolovragiPrezentare si poze Polovragi

Polovragi

Comuna Polovragi este așezată în Depresiunea Polovragi, judetul Gorj, depresiune situată în partea central sud-vestică a țării, făcând parte din Depresiunea Subcarpatică Olteană cuprinsă între Bistrița Vâlcii și Tismana, aflandu-se la mijlocul distantei dintre Târgu Jiu si Râmnicu Vâlcea.

Recomandari turistice pentru Polovragi

Peştera Polovragi (Peştera lui Pahomie) cu o lungime de 9.200 m (în care intră şi ramificaţiile), fiind una dintre cele mai lungi din ţară, electrificată pe o lungime de 700 m., care este deschisă marelui public.
Cheile Olteţului cu o lungime de 2.000 m. care, prin îngustimea lor, prin verticalitatea şi înălţimea ameţitoare a pereţilor, rivalizează cu vestitele Chei ale Bicazului.
Traditionala Sarbatoare pastorala „Nedeia de la Polovragi” datează încă din secolul al XVII-lea cand se intalneau ciobanii din Gorj, Vâlcea, Alba şi Sibiu, pentru a face schimb de mărfuri şi a discuta despre traiul la munte şi viaţa de cioban.
Sfanta Manastire Polovragi - aşezată într-un cadru pitoresc, la poalele Muntelui Piatra Polovragilor, în vecinătatea Cheilor Olteţului, într-o livadă cu pomi fructiferi şi castani comestibili, amintind de clima blândă a Mânăstirilor Tismana şi Bistriţa.
Crucea lui Ursache Se inalță deasupra mânăstirii Polovragi, pe un vârf de munte numit “Piatra Polovragilor”, monument memorial ridicat la 1800 în amintirea unui vătaf al plaiului Novacilor, pe care sunt înscrisuri în slavonă. Crucea marchează și amplasamentul complexului dacic.
Muzeul din Comuna Polovragi – se pot admira mai multe costume traditionale si obiecte vechi, in sediul Casei de Cultura din comuna.
Poienile de sus – se află monumentul medieval Crucea lui Ursache și două cetăți geto-dacice din vremea lui Burebista.
Cetatea dacica – se află pe muntele Padeș, la o altitudine de circa 1000 m, pe malul stâng al râului Olteț.

Intrebari frecvente despre Polovragi

Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Polovragi?

Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Polovragi?

sunt cele mai populare hoteluri din Polovragi