Ski Horezu, Valea Oltului Romania iarna 2024
Filtre: Categorie: Ski× (172 oferte, 175LEI - 1000LEI)

Despre HorezuPrezentare si poze Horezu

Horezu

In depresiunea marginita de lantul Carpatilor Meridionali la nord, se afla un orasel linistit de munte, renumit pentru arta nascuta din bulgarele de lut, creata de mesterii ceramisti si admirata de iubitorii de frumos.
Situat intr-un peisaj natural deosebit – inconjurat de Muntii Capatanii, Magura Slatioarei, dealurile Negrulestilor, Costestilor si Tomsanilor, Horezu cel mai renumit centru de olarit din tara, unul dintre punctele turistice importante din tara noastra a devenit oficial statiune turistica.

Vacante ski Horezu

Horezu reprezinta o destinatie moderna pentru ski, demna de atentia turistilor pentru servicii de calitate, a conditiilor excelente de ski si a ofertelor de cazare cu tarife accesibile.

Turistii pasionati de sporturile de iarna au la dispozitie partii pentru toate nivelurile de dificultate: piste pentru incepatori, avansati si experti. In general partiile sunt diversificate si se potrivesc oricarui tip de schior: partii pentru snowboarding sau alte sporturi extreme, ski nocturn, cross-country etc.

Conditiile de zapada sunt excelente in Horezu oferind turistilor posibilitatea de a petrece un sejur din luna decembrie pana in luna martie, datorita tunurilor de zapada si a echipamentelor care se ocupa cu intretinerea partiilor.

Echipamentul de instalatii pe cablu garanteaza calitatea, confortul si siguranta turistilor si cuprinde mai multe tipuri de teleferice cum ar fi telegondole, telescaune, teleschiuri, baby-schiuri. In general, accesul catre teleferice se face pe baza unor cartele cu tarife avantajoase in functie de companie. La pachetele oferite de Direct Booking pentru ski Horezu va punem la dispozitie optionale pentru skipass/liftpass la cele mai mici preturi.

Oferte Ski Horezu (Valea Oltului, Romania) iarna 2024 - 2025 - Alege din 85 oferte de vacanta din statiuni cu skipass inclus si rezerva online prin DirectBooking.ro! Cele mai Bune Preturi!

Recomandari turistice pentru Horezu

Imprejurimile orasului Horezu contribuie si ele la prestigiul national si international al noii statiuni turistice:

La numai 2 km de oras se afla manastirea Horezu considerata, impreuna cu muzeul si schiturile sale, cel mai reprezentativ complex de arhitectura, definitoriu pentru stilul brancovenesc.

In imediata vecinatate a orasului se afla Complexul muzeal Maldaresti care reuneste culele Duca si Greceanu precum si casa memoriala Gh. Duca, monumente deosebite ale arhitecturii romanesti care dainuiesc vremii, in care se impleteste armonios caracterul de fortificatie al constructiei cu elemente taranesti.

Horezu adaposteste Manastirile Bistrita si Arnota, Pestera Liliecilor, precum si Schitul Papusa iar in comuna Polovragi se regaseste manastirea si pestera cu acelasi nume si splendidele chei ale Oltetului.

„Muzeul Trovantilor” situat la 8 km de Horezu, declarat monument UNESCO, desfasoara in aer liber, pe vai si dealuri stranii formatiuni, denumite si „pietrele care cresc” de la dimensiuni de cativa milimetri pana la 6-8 metri.

Statiunea Ranca aflata la numai 35 de km de Horezu ii intampina pe iubitorii sporturilor de iarna, pasionati de ski si snowboard, cu o instalatie de teleski si doua partii dintre care una cu nocturna.

Baile Govora situate in apropiere de Horezu sunt complexe balneare moderne, utilate cu facilitati pentru bai cu ape minerale iodate si sulfuroase, tratamente cu produse apicole, sali pentru aerosoli, inhalatii, aplicatii cu namol cald, electroterapii, kinetoterapii, etc. Este una dintre statiunile cele mai bogate in ape minerale bromurate iodurate din Europa si este recomandata in tratamentele bolilor respiratorii, bolilor reumatice articulare, bolilor degenerative, ca si in tratamentul disfunctiilor neurologice periferice si centrale.

La Vaideeni, turistii pot vedea modul in care se prepara branza la stana si felul in care isi duc traiul cotidian cele cateva familii de ciobani autentici care traiesc in localitate.

Manastirea dintr-un lemn încânta ochiul trecatorului si daruieste bucurie sufletelor ce zabovesc la adapostul zidurilor ei atragand numerosi vizitatori, în special datorita felului cum a fost construita bisericuta veche, din trunchiul unui singur stejar, lucrata din bârne groase, încheiate în coada de rândunica. Mânastirea este situata la aproximativ 25 de kilometri de Horezu si este, în acelasi timp, loc de rugaciuni pentru aviatori si marinari.

Centrul de ceramica de Horezu considerat cel mai important centru de ceramica din Romania. Puteti achizitiona de la mesterul olar Costel Popa, inzestrat cu numeroase diplome in domeniu, produse de olarit mai ieftine decat in alte parti. De asemenea puteti asista la procedeele de fabricare ale produselor din lut si chiar modela si decora vase si farfurii din lut.

Parcul National Buila-Vanturarita cu o suprafata totala de 4500 ha, situat intre raurile Bistrita si Olanesti, a fost supranumit datorita frumusetilor si asemanarilor sale "Piatra Craiului din Oltenia".

Cheile Bistritei cele mai înguste chei din Romania, cu o lungime totala de 1,5 km, deosebit de spectaculoase, reprezinta un colt de natura care merita a fi vizitat în special pentru numeroasele guri de pesteri care se vad în versantii abrupti ai vaii Bistritei, dar si pentru frumusetea reliefului si bogatia florei si faunei.

Cheile Oltetului cu o ungime totala de 2 km, ofera un peisaj suberb: peretii gauriti de zeci de "grote " insotit de sunetul cristalin al raului Oltet, habitatul al catorva sute de pastravi. Zona Cheilor Oltetului prezinta deosebit interes si din punct de vedere floristic si peisasgistic.

Pestera Muierilor situata la 19 km de Horezu, in Baia de Fier, este cel mai vizitat obiectiv speologic din România.

Târgul olarilor "Cocosul de Hurez" are loc anual, în luna iunie la Horezu, pe platoul "Stejari" si dureaza trei zile.