Despre Cumpana - prezentare, informatii, poze si recomandari

Comuna Cumpana este asezata intr-una din cele mai framantate provincii romanesti „Dobrogea”, pamant cuprins intre Dunare si Mare, ca un urias debarcader batut de vanturile si valurile Marii Negre, situata la S-V de orasul Constanta, la o distanta de 5 km.

Comuna Cumpana este o asezare preponderent agrara. In momentul de fata comuna Cumpana este intr-o continua dezvoltare, Primaria Cumpana oferind spre concesiune terenuri, in vederea dezvoltarii unei zone de mica industrie, cu diferite obiecte de activitate: tipografie, fabrica de mobila, fabrica de procesare a mierii de albine, depozite, hale de productie, statii ITP, parcuri auto, etc.

Calea de acces in localitate este reprezentata de drumul national Constanta - Negru Vodã. Relieful se prezinta sub forma unui podis tabular – Podisul Topraisar, care cuprinde partea de Est si Sud a judetului Constanta. Asezat pe vechi formatiuni sarmatiene si cuaternare, peste care s-a format relieful actual, constituit din straturi de loes consolidat de ape, au dat nastere unor soluri cernozomice, carbonatice care in anii mai ploiosi sunt foarte roditori, fiind indicate pentru cultura cerealelor si legumelor. Podisul are aspectul unei campii ondulate, fragmentata in vai inguste seci, avand directia generala de scurgere de la Vest la Est.

Teritoriul comunei Cumpana este asezat pe cumpana de ape la cota medie de aprox. 62 metri, de unde s-a dat si numele localitatii. In aceasta zona nu sunt ape cu debit permanent, doar vai uscate cu ape din ploi si zapezi. Un izvor foarte mic intalnim in partea de Est a satului, ce se scurge printr-o vale ingusta numita “Derea”, denumire ce ii provine de la cuvantul turcesc “Dere” – parau – zona aceea fiind locuita in special de turci. Adancimea apei freatice era de 10 – 12 m. in campia ondulata chiar mai mult.

Odata cu construirea canalulul Dunare Marea Neagra, adancimea s-a modificat, in unele zone apa s-a ridicat la 5 – 6 m. si in altele a coborat la 15 – 16 m.


Cumpana | Comuna Cumpana este asezata intr-una din cele mai framantate provincii romanesti „Dobrogea”, pamant cuprins intre Dunare si Mare, ca un urias debarcader batut de vanturile si valurile Marii Negre, situata la S-V de orasul Constanta, la o distanta de 5 km

Sursa informatiei prezentate 

Intrebari frecvente despre Cumpana

Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Cumpana?

Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Cumpana?

sunt cele mai populare hoteluri din Cumpana

Top hoteluri din Cumpana

Harta cu hoteluri din Cumpana

Traseu rutier pana in Cumpana

Puteti muta cu mouse-ul punctele de plecare sau destinatie. Puteti adauga puncte intermediare completand orasele interemediare separate cu virgula. Puteti ajusta traseul tragand cu mouse-ul de linia albastra.

Itinerariul detaliat

Harta si traseul de mai sus reprezinta instructiuni aproximative generate automat si neverificate. Va rugam sa consultati o harta rutiera si sa verificati starea drumurilor inainte de a va incepe calatoria.
Direct Booking nu este responsabila de acuratetea informatiilor de mai sus si nu raspunde pentru eventualele neplaceri cauzate de acestea.
Cetatea Histria

Cetatea Histria

Litoralul Romanesc, Romania
Obiective turistice in categoria: Cetati si castele
Pe malul Lacului Sinoe se gaseste Cetatea Histria, prima colonie greaca de pe tarmul de vest al Marii Negre si cel mai vechi oras de pe teritoriul Romaniei.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Complexul lagunar Razim - Sinoe

Complexul Lagunar Razim - Sinoe

Delta Dunarii, Romania
Obiective turistice in categoria: Parcuri si rezervatii naturale
Complexul lagunar Razim – Sinoe, o componenta a rezervatiei, este situat in sudul Delta Dunarii si ocupa o suprafata totala de cca 1145 km2 din care suprafata lacurilor este de 863 km2. Cea mai mare parte a complexului o constituie zona depresionara, initial ocupata de apele maritime si care a fost segmentata ulterior prin formare de cordoane si grinduri.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Cetatea Enisala

Cetatea Enisala

Dobrogea, Romania
Obiective turistice in categoria: Cetati si castele
Cetatea Enisala sau Heracleea este situata in localitatea cu acelasi nume din judetul Tulcea, Dobrogea si face parte din randul constructiilor genoveze de pe teritoriul Romaniei.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Cetatea Greco - Romana Argamum

Cetatea Greco - Romana Argamum

Delta Dunarii, Romania
Obiective turistice in categoria: Cetati si castele
Cercetările arheologice desfaşurate aici în anii 1926 - 1932 şi din 1965 fară întrerupere au permis dezvelirea unor importante monumente şi schiţarea istoriei cetăţii pentru cele mai bine de 12 secole de existenţă. Cetatea, prima localitate de pe teritoriul de astăzi al României menţionată într-un izvor antic (Hecataios, Periegesis), a fost întemeiată la mijlocul sec. VII a.Chr. de către grecii din Asia Mică cu cel puţin o generaţie înaintea cetăţii Istros / Histria, într-o zonă cu urme de locuire din epoca bronzului şi din prima epocă a fierului.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Cazino Constanta

Cazino Constanta

Litoralul Romanesc, Romania
Obiective turistice in categoria: Cladiri istorice
Cazinoul din Constanța este o clădire istorică din municipiul Constanța. Este una dintre cele mai reprezentative simboluri ale orașului, fiind construit în anul 1909 și inaugurat în luna august a anului 1910. Se află pe faleza din Constanța, pe Bulevardul Regina Elisabeta.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Muzeul Marinei Constanta

Muzeul Marinei Constanta

Litoralul Romanesc, Romania
Obiective turistice in categoria: Muzee
Muzeul Marinei este adăpostit în prezent de către fosta Școală Navală Superioară din Constanța (1908) și prezintă istoria marinei românești.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Capul Turcului - Golful lebedelor

Capul Turcului - Golful Lebedelor

Litoralul Romanesc, Romania
Obiective turistice in categoria: Parcuri si rezervatii naturale
Capul Turcului este o portiune de plaja din Eforie Sud unde de cati va ani au inceput sa locuiasca un stol de lebede. Incurajate de vremea prielnica , de turisti si localnici ce le dau de mancare dar si linistea din aceasta zona ne circulata de barci, aceste animale maestoase s-au mutat in apa sarata din Eforie Sud. Sectiunea de plaja preferata de lebede a prin sumele de "Golful lebedelor"

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Informatiile si fotografiile din prezentarea statiunilor/destinatiilor au caracter informativ. Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea si actualitatea informatiilor, insa nu garantam ca informatiile sunt complete sau nu contin erori.