Despre Transfagarasan - prezentare, informatii, poze si recomandari


Transfagarasan a primit un rating de 4.7 / 5 de la clientii Direct Booking (7 opinii in perioada - ). Vezi impresii turisti despre Transfagarasan, Transfagarasan

Drumul Național 7C (DN7C), supranumit Transfăgărășan (de la prefixul „trans-” + Făgăraș), este unul din cele mai spectaculoase drumuri din România, care leagă regiunea istorică a Munteniei cu Transilvania.

Această șosea ce străbate Munții Făgăraș, cel mai înalt lanț muntos din România, făcând parte din Carpații Meridionali, este un drum asfaltat, ajungând în apropierea tunelului de lângă Lacul Bâlea la altitudinea de 2042 m. Astfel, Transfăgărășanul se situează pe locul al doilea ca altitudine în clasamentul șoselelor alpine din România, după Transalpina (DN67C) din Munții Parâng, care urcă până la 2145 m.

Pornind dinspre sud, primul segment al Transfăgărășanului trece prin fața hidrocentralei Vidraru, amplasată subteran în masivul Cetățuia. De aici, în apropierea cetății Poenari, drumul urcă pe serpentine și viaducte, trecând prin trei tunele mai scurte, și ajunge pe Barajul Vidraru, care, cu ai lui 307 m, leagă Munții Pleașa și Vidraru. Trecând barajul, drumul continuă în partea stângă de-a lungul lacului Vidraru până la coada acestuia. În continuare, drumul începe să urce urmând cursul văii râului Capra până la ajungerea în golul alpin, lângă Cabana Capra; după o serie de serpentine, trecând prin dreptul Cascadei Capra, ajunge până la intrarea sudică a tunelului Capra-Bâlea, care trece pe sub creasta Munților Făgăraș, între vârfurile Iezerul Caprei (2414 m) și Paltinul (2398 m). Tunelul acesta este cel mai lung tunel rutier din România, având o lungime de 887 m, cu o înălțime de 4,4 m, o lățime de 6 m și un trotuar cu o lățime de 1 m, fiind iluminat electric și ventilat natural.

În partea nordică a drumului, Transfăgărășanul trece prin rezervația naturală Golul Alpin și Lacul Bâlea, pe lângă lacul glaciar Bâlea, după care urmează o coborâre abruptă în serpentine, străbătând căldarea glaciară, pe o lungime de 13 km. Apoi, drumul trece prin apropierea cascadei Bâlea, o cascadă în trepte de aproximativ 68 m, cea mai mare de acest fel în România, aflată la altitudinea de aproximativ 1230 m.d.M., ajungând apoi la Cabana Bâlea Cascadă. De acolo până la intersecția cu DN1 (drumul european E68), în apropierea comunei Cârțișoara, mai sunt 21 km.

Transfăgărășanul trece peste 830 podețe, 27 viaducte; pentru construcția lui a fost necesar să fie dislocate mai multe milioane de tone de rocă; pentru aceasta s-au folosit 6520 tone de dinamită, din care 20 de tone numai la tunelul Capra-Bâlea, și multe alte materiale de construcții.

Zona montană înaltă a DN7C este deschisă circulației rutiere în fiecare an doar de la 30 iunie până în 1 noiembrie, întrucât drumul este înzăpezit pe timp de iarnă, iar deszăpezirea lui este impractică; la aceasta se adaugă riscul căderilor de pietre și al avalanșelor.

Iarna, drumul este deschis în mod oficial pe versantul sudic până la complexul Piscul Negru (kilometrul 104 - județul Argeș) (deși utilajele de deszăpezire urcă până la Complexul Turistic Capra - kilometrul 108, până unde cei dispuși să se aventureze au disponibilă o singură bandă de circulație, dar se expun amenzilor jandarmilor montani, care își au baza la Refugiul Salvamont Cota 2000), iar pe cel nordic până la Cabana Bâlea-Cascadă (kilometrul 131 - județul Sibiu) (aici drumul este blocat pe toată perioada închiderii oficiale cu parapete de beton tip New Jersey, fiind imposibilă traversarea chiar și în condițiile topirii zăpezii; trebuie ținut cont că în timpul iernii se produc multe căderi de pietre în zona "Poarta Întâlnirii" - cota 1600, înainte de intrarea în Căldarea Glaciară Bâlea).[16] Totodată, porțile tunelului Bâlea-Capra se închid în timpul iernii, pe toată perioada închiderii oficiale a drumului (se poate traversa însă la picior, dacă gurile tunelului nu sunt acoperite de zăpadă, prin cele două uși pietonale prevăzute în porți).

Vara, restricțiile cuprind perioada de întuneric (orele 22:00-6:00), deoarece traseul este unul periculos, cu deosebit de multe viraje și curbe în ac de păr, fără să fie prevăzut cu elemente reflectorizante, iar riscul căderii în gol este deosebit de mare. Limita de viteză recomandată este de 40 km/h.

În timpul iernii, când Transfăgărășanul este închis circulației rutiere, la Lacul Bâlea se poate ajunge cu telecabina de la cabana „Bâlea Cascadă”.


Transfagarasan | Drumul DN7C – Transfăgărășan este o cale rutieră de circulație din România, care începe în comuna Bascov, Județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, cu o lungime de 151 km, traversând pe axa nord-sud Munții Făgăraș

Sursa informatiei prezentate 

Intrebari frecvente despre Transfagarasan

Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Transfagarasan?

Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Transfagarasan?

Pensiunea Nicky, Pensiunea Casa Mosului, Conacul Ursului, Hotel Siesta, Casa Andra sunt cele mai populare hoteluri din Transfagarasan

Care sunt hotelurile ce au restaurant propriu din Transfagarasan?

Pensiunea Casa Mosului, Conacul Ursului, Hotel Siesta, Hotel Piscul Negru, Cabana Balea Lac sunt cele mai apreciate hoteluri din Transfagarasan ce au restaurant propriu. Mai multe hoteluri ce au restaurant propriu din Transfagarasan >

Care sunt hotelurile ce au parcare proprie gratuita din Transfagarasan?

Pensiunea Casa Mosului, Conacul Ursului, Hotel Siesta, Casa Andra , Casa de vacanta Argentina sunt cele mai apreciate hoteluri din Transfagarasan ce au parcare proprie gratuita in limita disponibilitatii. Mai multe hoteluri ce au parcare proprie din Transfagarasan >

Care sunt hotelurile ce au acces internet wi-fi gratuit din Transfagarasan?

Pensiunea Nicky, Pensiunea Casa Mosului, Conacul Ursului, Hotel Siesta, Casa Andra sunt hoteluri din Transfagarasan ce au acces gratuit la internet

Care sunt hotelurile cu loc de joaca pentru copii din Transfagarasan?

Pensiunea Casa Mosului, Conacul Ursului, Hotel Siesta, Hotel Piscul Negru sunt cele mai apreciate hoteluri din Transfagarasan cu loc de joaca pentru copii. Mai multe hoteluri cu loc de joaca pentru copii din Transfagarasan >

Top hoteluri din Transfagarasan

Conacul Ursului, Transfagarasan

Conacul Ursului

Transfagarasan, Transfagarasan, Romania

  • Hotel cu parcare proprie  
  • Fara transport
Pensiunea Casa Mosului, Transfagarasan

Pensiunea Casa Mosului  

   Scor 8.7 din 4 comentarii

Transfagarasan, Transfagarasan, Romania

  • Hotel pentru familii cu copii  
  • Fara transport
Pensiunea Cheile Valsanului, Transfagarasan

Pensiunea Cheile Valsanului

Transfagarasan, Transfagarasan, Romania

    • Fara transport
    Casa Andra , Transfagarasan

    Casa Andra

    Transfagarasan, Transfagarasan, Romania

    • Hotel cu Internet wireless  
    • Fara transport
    Cabana Balea Lac , Transfagarasan

    Cabana Balea Lac

    Transfagarasan, Transfagarasan, Romania

      • Fara transport
      Hotel Piscul Negru, Transfagarasan

      Hotel Piscul Negru

      Transfagarasan, Transfagarasan, Romania

      • Hotel cu parcare proprie  
      • Fara transport
      Hotel Siesta, Transfagarasan

      Hotel Siesta  

      Transfagarasan, Transfagarasan, Romania

      • Hotel cu loc de joaca pentru copii  
      • Fara transport
      Vila Vistea Mare , Transfagarasan

      Vila Vistea Mare

      Transfagarasan, Transfagarasan, Romania

      • Hotel cu parcare proprie  
      • Fara transport
      Casa De Vacanta Argentina , Transfagarasan

      Casa De Vacanta Argentina

      Transfagarasan, Transfagarasan, Romania

      • Hotel cu parcare proprie  
      • Fara transport
      Pensiunea Nicky, Transfagarasan

      Pensiunea Nicky

         Scor 10 din 1 comentarii

      Transfagarasan, Transfagarasan, Romania

      • Hotel cu Internet wireless  
      • Fara transport
      Hotel Ana , Transfagarasan

      Hotel Ana

      Transfagarasan, Transfagarasan, Romania

        • Fara transport
        Hotel La Casute, Transfagarasan

        Hotel La Casute

        Transfagarasan, Transfagarasan, Romania

          • Fara transport

          Harta cu hoteluri din Transfagarasan

          Traseu rutier pana in Transfagarasan

          Puteti muta cu mouse-ul punctele de plecare sau destinatie. Puteti adauga puncte intermediare completand orasele interemediare separate cu virgula. Puteti ajusta traseul tragand cu mouse-ul de linia albastra.

          Itinerariul detaliat

          Harta si traseul de mai sus reprezinta instructiuni aproximative generate automat si neverificate. Va rugam sa consultati o harta rutiera si sa verificati starea drumurilor inainte de a va incepe calatoria.
          Direct Booking nu este responsabila de acuratetea informatiilor de mai sus si nu raspunde pentru eventualele neplaceri cauzate de acestea.

          Comentariile turistilor despre Transfagarasan


          10

          ADRIANA, cuplu 03.10.2022Comentariu turist DIRECT BOOKING

          ok




          10

          R. Ana, grup de prieteni 27.09.2021Comentariu turist DIRECT BOOKING




          7

          Luminita, cuplu 08.09.2020Comentariu turist DIRECT BOOKING

          liniste




          10

          Claudia , grup de prieteni 12.08.2020Comentariu turist DIRECT BOOKING

          Buna




          10

          Odobescu, grup de prieteni 24.04.2019Comentariu turist DIRECT BOOKING




          10

          Mirela, grup de prieteni 19.09.2018Comentariu turist DIRECT BOOKING




          9

          Iulian, familie cu copii mici 11.09.2018Comentariu turist DIRECT BOOKING




          Nu am gasit nici un obiectiv turistic conform criteriilor specificate
          Informatiile si fotografiile din prezentarea statiunilor/destinatiilor au caracter informativ. Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea si actualitatea informatiilor, insa nu garantam ca informatiile sunt complete sau nu contin erori.