Cai de acces
aeroport la Mihail Kogalniceanu (in apropiere de Constanta);
225km pe magistrala feroviara Bucuresti- Constanta;
266km pe sosea modernizata; autostrada intre Bucuresti- Cernavoda.
Atractii locale:
Cetatea Histria - 62 km de Constanta, cea mai veche asezare greceasca de pe teritoriul Romaniei (intemeiata in sec. VII i. Hr. de grecii veniti din Milet - Asia Mica). Puteti admira aici Templul Afroditei, Templul lui Zeus, forumul, dovezi ale civilizatiei
existente pe meleagurile Pontului Euxin.
Edificiul roman cu mozaic - sec. III - IV d. Hr., unic in aceasta parte a Europei, admirat de vizitatori datorita frumusetii ornamentelor cu motive geometrice si florale.
Cetatea Axiopolis - "oras intunecat" in perioada ocupatiei romane, Cernavoda de azi ("apa neagra"); aici a fost descoperita celebra statueta Ganditorul.
Monumentul Tropaeum Traiani - Adamclisi (64 km de Constanta), ridicat intre 106 -109 d.Hr. in cinstea victoriei obtinute de imparatul Traian asupra dacilor in 102 d.Hr..
Zidul vechii Cetati Callatis - ce poate fi admirat in prezent in zona hotelului Mangalia si la subsolul Hotelului President.
Statuia lui Ovidiu - Constanta, in piata Ovidiu; poetul roman Publius Ovidius Naso exilat la Tomis si care si- a deplans soarta in versurile sale "Tristele", "Ponticele"; a murit aici dupa 9 ani.
Moscheea Esmajan Sultan - Mangalia, construita in stil maur (1590).
Moscheea Mare - Constanta, construita in 1910 in stil maur, copie fidela a marii moschei Konia din Anatolia (Turcia).
Farul genovez - Constanta, construit in sec XIV de o companie engleza.
Muzeul de Istorie Nationala si de Arheologie - Constanta, in cladirea vechii Primarii din Piata Ovidiu; este unul dintre cele mai bogate muzee din tara, cu exponate din istoria nationala si locala, de mare valoare artistica si stiintifica. Aici se gasesc exponate
din cultura Hamangia, vestigii ale cetatilor grecesti de pe malul Marii Negre, un tezaur de bijuterii, monede si piese rare romane, vestigiile feudala timpurii de pe Dunare (Capidava, Dinogetia), descoperirile de la Basarab, s.a.
Muzeul de Arta populara - Constanta, cu exponate specifice creatiei populare dobrogene.
Delfinariul - Constanta, unic in Romania, cu o expozitie de cetacee din intreaga lume.
Acvariul - Constanta, cu peste 130 de specii de pesti din Marea Neagra, Delta Dunarii si Marea Mediterana; alaturi de Acvariu, in Constanta se mai gasesc si Planetariul, Observatorul Astronomic si Statia de Observatii Solare, toate facand parte din Complexul
Muzeal de Stiinte ale Naturii.
Cladirea Cazinoului - construita pe faleza in 1909, in stil seccession francez.
Muzeul de Arta - detine valoroase lucrari de pictura, grafica si sculptura ale unor renumiti artisti romani, cum ar fi: Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ion Andreescu, Corneliu Baba, Dimitrie Paciurea, Ion Jalea, s.a.
Muzeul Marinei Romane - unic in tara; in muzeu sunt expuse mijloacele de navigatie de-a lungul veacurilor.