Craciun Baia Sprie, Maramures Romania 2021
Filtre: Categorie: Craciun× (1 oferte, 355.6LEI - 355.6LEI)

Afiseaza harta

Despre Baia SpriePrezentare si poze Baia Sprie

Baia Sprie

Baia Sprie este un oraș din județul Maramureș, Transilvania, România. A fost unul dintre centrele miniere importante din Maramureș. O activitate minieră în regiunea localității este semnalată deja în epoca bronzului. Exploatarea aurului și argintului este aminită prin anii 1141 la colonizarea sașilor în regiune. În anul 1329 localitatea este atestată sub numele de Mons Medius. În anul 1774 este publicată prima cercetare științifică a exploatării de minereuri.

Imprejurimile orasului Baia Sprie, sunt cele mai importante locuri de interes turistic din zona.

Recomandari turistice pentru Baia Sprie

De vizitat:
-Centrul vechi al orașului de forma unui trapez alungit ce se îngusteaza spre est, cuprinde un complex arhitectural deosebit cu monumente istorice și de arhitectură veche, edificat în secolele XVIII-XIX.
-Primăria orașului Baia Sprie, a fost construită în anul 1739 în stil baroc, pe riunele vachii clădiri a primăriei distrusă de tătari în anul 1539, emblema minieră a celor doua ciocane încurcișate poate fi văzută pe bolta celor două intrări în subsolul clădirii, împreună cu înscirsul 1798.
-Biserica Romano-Catolică din Piața Libertății este o construcție monumentală cu doua turnuri înalte purtătoare a două cruci aurite, ridicată în stil neoclasic între anii 1847-1855, este flancată la intrare de statuile impunatoare a doi sfinți.
-Biserica Reformată a fost ridicată în anii 1889-1890.
-Biserica Ortodoxă ,,Adormirea Maicii Domnului’’, fosta și Biserică Greco-Catolică a fost ridicată în anul 1793, cu altar în stil tipic răsăritean, cu acoperișul turnului mai deosebit în formă de bulb, biserica este cel mai vechi lăcaș de cult din Baia Sprie.
-cladirea masivă a fostei direcții a minelor, a fost construită în 1733 și a gazduit în timp instituții legate de activitatea de bază a orașului, adică mineritul. Astăzi cladirea va fi renovată și tranformată în hotel.

Intrebari frecvente despre Baia Sprie

Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Baia Sprie?

Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Baia Sprie?

Hotel Pensiunea Verde sunt cele mai populare hoteluri din Baia Sprie