Craciun Paltinis, Marginimea Sibiului Romania iarna 2023
Filtre: Categorie: Craciun× (2 oferte, 303.8LEI - 303.8LEI)

Afiseaza harta
Hotel Castelnor, Paltinis

Hotel Castelnor

   Scor 8.8 din 4 comentarii

Paltinis, Marginimea Sibiului, Romania

  • Hotel cu piscina exterioara  
  • Fara transport

  Ultima rezervare: 07.09.2023

Despre PaltinisPrezentare si poze Paltinis

Paltinis

Staţiune turistică permanentă, situată în Carpaţii Meridionali, pe versantul nord-estic al Munţilor Cindrel, la 35 de km.distanţă de Sibiu, de care, de altfel, şi aparţine, Păltinişul este cea mai veche şi cea mai înaltă staţiune din România.

Aşezarea, de sub Vf.Onceşti, ce se întinde într-o pădure de conifere, la altitudinea de 1442 de metri, a fost întemeiată de Societatea Carpatină Transilvania, la sfârşitul secolului al XIX-lea. Datorită vechimii lor de peste un secol, trei dintre cele peste 40 de vile ridicate în timp, în staţiune, au fost declarate monumente istorice: Casa Turistilor, Casa Medicilor şi Sala Monaco.

Recomandari turistice pentru Paltinis

- Casa Noica
Paltinisul este totodata locul unde a trait in ultimii ani ai vietii sale filozoful Constantin Noica, intr-un autoexil impus de impotrivirea sa fata de regimul comunist.Noica a dat statiunii o alta stralucire si un alt sens,creand scoala filozofica de la Paltinis.Marele filozof isi adoarme somnul de veci in Complexul Schit.

- Un important obiectiv turistic în staţiune îl reprezintă Schitul (o biserică din lemn cu hramul “Schimbarea la faţă”, sfinţită în 1927) şi nu doar pentru că adăposteşte mormântul cunoscutului filosof Constantin Noica (a cărui Casă Memorială se află tot la Păltiniş).

Trasee turistice

Excursii pe urmatoarele trasee:
- Paltinis - Rasinari - Sibiu - Marginimea Sibiului - Alba Iulia - Paltinis
- Paltinis - Statiunea Ocna Sibiului - Paltinis
- Paltinis - Sibiu - Avrig - Cartisoara - Balea - Lac Balea - Cascada - Transfagarasanul - Curtea de Arges - Paltinis

Trasee, distinct marcate, pornesc din Paltinis spre cele mai atragatoare peisaje oferite de Cheile Cibinului, Valea Sadului, Poiana si Varful Cindrel (2244 m), de cabanele Curmatura Stezii, Gatu Berbecului, Fantanele, risipite pe versantii muntilor.

Intrebari frecvente despre Paltinis

Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Paltinis?

Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Paltinis?

Hotel Castelnor sunt cele mai populare hoteluri din Paltinis

Care sunt hotelurile ce au restaurant propriu din Paltinis?

Hotel Castelnor sunt cele mai apreciate hoteluri din Paltinis ce au restaurant propriu. Mai multe hoteluri ce au restaurant propriu din Paltinis.

Care sunt hotelurile ce au piscina exterioara din Paltinis?

Hotel Castelnor sunt cele mai apreciate hoteluri din Paltinis ce au piscina exterioara. Mai multe hotelurile ce au piscina exterioara din Paltinis.

Care sunt hotelurile ce au acces internet wi-fi gratuit din Paltinis?

Hotel Castelnor sunt hoteluri din Paltinis ce au acces gratuit la internet