Revelion Ocna Sugatag, Maramures Romania 2020
Filtre: Categorie: Revelion× (4 oferte, 144.9LEI - 144.9LEI)

Afiseaza harta
Hotel Craiasca, Ocna Sugatag

Hotel Craiasca  

   Scor 8 din 5 comentarii

Ocna Sugatag, Maramures, Romania

 • Hotel cu All Inclusive  
 • Fara transport

  Ultima rezervare: 30.09.2019

Pensiunea Popasul Din Deal, Ocna Sugatag

Pensiunea Popasul Din Deal

Ocna Sugatag, Maramures, Romania

 • Hotel cu loc de joaca pentru copii  
 • Fara transport

  Ultima rezervare: 06.08.2019

Hotel Holiday, Ocna Sugatag

Hotel Holiday

Ocna Sugatag, Maramures, Romania

  • Fara transport
  Hotel Salina, Ocna Sugatag

  Hotel Salina

  Ocna Sugatag, Maramures, Romania

   • Fara transport

   Despre Ocna SugatagPrezentare si poze Ocna Sugatag

   Ocna Sugatag

   Tinut de istorie si legenda, amplasat intr-un decor natural de o excelenta frumusete peisagistica, la poalele muntilor Gutai, cu o panorama vasta de unde pot fi admirati muntii Maramuresului care inchid aidoma unui zid de cetate Depresiunea Maramuresului, Ocna Sugatag se afla la intretaierea unor drumuri datate din timpuri istorice, astazi localitatea reprezentand o vestita zona turistica.

   Recomandari turistice pentru Ocna Sugatag

   Atractii turistice:

   - Biserca de Lemn - Una dintre cele mai importante atractii ale statiunii Ocna Sugatag este Biserica de Lemn. Construita intre anii 1978-1983, din lemn de molid si stejar, in stil architectonic maramuresan, edificiul poarta hramul "Duminica Tuturor Sfintilor". Lucrarile de zidire au fost facute de iscusiti mesteri din satul vecin Breb si alte sate maramuresene. Pictarea iconostasului sculptat in lemn de stejar s-a facut de catre pictorul bisericesc, Flesaru Pantelimon.

   - Lacul Gavril (30 metri adancime, 2,35 hectare suprafata, cel mai mare lac antroposalin din Romania), care, in mod curios, pastreaza la suprafata un strat de apa dulce in care traiesc pesti, si Taul fara Fund (33 metri adancime, cel mai adanc lac de aici). La malul Lacului Gavril, langa Baile Vechi, a fost inaugurat in iunie 2007 Complexul Turistic Lacul Sarat, cu terasa-restaurant, piscina cu apa sarata, iar pe malul lacului s-a amenajat o plaja cu dusuri, un ponton unde se inchiriaza barci, hidrobiciclete si ski-jet. La complex se inchiriaza si ATV-uri, de toate marimile pentru toate varstele.

   -"Padurea Craiasa" - Arie naturală protejată

   - Taul Morenilor - O alta atractie renumita pentru frumusetea sa este Taul Morenilor. Aceasta destinatie face parte din traseele montane dificile, fiind marcat cu crucea rosie.
   Zona umeda propusa spre vizitare este ascunsa intr-o asociatie vegetala complexa, specifica intersectiei de habitate, formata din arin negru, alb si arin de munte. Lacul, format printr-o alunecare de teren, este declarat arie protejata si are o adancime maxima de 20 m, fiind alimentat de un paraias cu debit constant.
   Plantele de zona umeda ca otratelul de balta, roua cerului (carnivore), trifoiul de balta, vuietoarea, si-au gasit aici conditii propice dezvoltarii.

   - Tanjaua de la Hoteni - Comuna Ocna Sugatag organizeaza in fiecare an sarbatoarea campeneasca „Tanjaua de la Hoteni”. Evenimentul urmareste sarbatorirea primului gospodar din satul Hoteni care a iesit cu plugul la arat, sarbatoare la care participa in decorul natural al Vaii Darasca cateva mii de oameni veniti din localitatile din jurul comunei, din judet precum si din toata tara si din strainatate.