1 Mai Alba Iulia, Transilvania Romania 2021
Filtre: Categorie: 1 Mai× (7 oferte, 347.4LEI - 582.2LEI)

Afiseaza harta
Hotel Transilvania, Alba Iulia

Hotel Transilvania

   Scor 9.6 din 1 comentarii

Alba Iulia, Transilvania, Romania

  • Fara transport

    Ultima rezervare: 11.01.2021

  Hotel Mariss, Alba Iulia

  Hotel Mariss

     Scor 8.3 din 1 comentarii

  Alba Iulia, Transilvania, Romania

  • Hotel cu Internet wireless  
  • Fara transport
  Vila Elisabeta, Alba Iulia

  Vila Elisabeta

     Scor 9 din 1 comentarii

  Alba Iulia, Transilvania, Romania

   • Fara transport
   Hotel Astoria, Alba Iulia

   Hotel Astoria

   Alba Iulia, Transilvania, Romania

   • Hotel cu Internet wireless  
   • Fara transport
   Pension Marylou, Alba Iulia

   Pension Marylou

   Alba Iulia, Transilvania, Romania

    • Fara transport
    La Maison De Caroline, Alba Iulia

    La Maison De Caroline

       Scor 8.7 din 1 comentarii

    Alba Iulia, Transilvania, Romania

    • Hotel cu Internet wireless  
    • Fara transport
    Hotel Conacul Secuiesc, Alba Iulia

    Hotel Conacul Secuiesc

    Alba Iulia, Transilvania, Romania

    • Hotel cu Pensiune completa  
    • Fara transport

    Despre Alba IuliaPrezentare si poze Alba Iulia

    Alba Iulia

    Municipiul Alba Iulia este situat la o altitudine de 270 m, la o distanță de 340 km de București, 100 km de Cluj, 70 km de Sibiu și la 241 km de Arad. Municipiul este așezat în perimetrul format de râul Ampoi, râul Sebeș, crestele munților Apuseni și Podișul Transilvaniei.

    Orașul propriu-zis este așezat pe prima terasă a Mureșului, care formează spre est un șes lung de 8-10 km și lat de 2-4km. Partea de vest a orașului este străjuită de înălțimile împădurite ale Munților Metalici cu Vârful Mamut (630 m). Spre est, peste Mureș, se disting dealurile argiloase de culoare roșiatică ale podișului ardelean, erodate de râurile Mureș, Sebeș și Secaș, acestea formând un șir de râpe cu forme interesante și vegetație rară.

    Recomandari turistice pentru Alba Iulia

    Principala zonă istorică a orașului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltată foarte mult de Carol al VI-lea. Habsburgii au redenumit orașul în Karlsburg în onoarea sa.

    Demnă de menționat este și cetatea de pământ din epoca fierului, descoperită pe înălțimile din stânga Mureșului, la Teleac (4 km spre nord-est de Alba Iulia). Această cetate, datată pe la jumătatea mileniului I î.C. este fortificată cu valuri de pământ și șanțuri, îngloband un teren de aproape 30 ha.

    Obiectivele turistice care sunt situate în interiorul fortificației sunt: Muzeul și Sala Unirii, Grupul Statuar al Corifeilor Unirii, Biblioteca Batthyaneum, Celula lui Horea, Closca și Crisan, situată în ansamblul arhitectural al porții a 3-a a cetății, Palatul Apor, Palatul
    Principilor, Universitatea 1 Decembrie, Traseul Celor Trei Fortificatii - incluzand Poarta Castrului Roman, Statuia Ecvestra a Voievodului Mihai Viteazul, Monumentul inchinat memoriei lui Avram Iancu, Monumentul Custozza, Biserica de lemn a primei mitropolii ortodoxe a Ardealului ctitorita de voievodul Mihai Viteazul, Busturile Regelui Ferdinand si al Reginei Maria etc.

    Obeliscul ridicat in memoria lui Horea Closca si Crisan este situat in fata portii a treia a cetatii si este opera a sculptorului lon Negrulea. A fost ridicat in 1937 din initiativa Societatii ASTRA. Masoara peste 20 m inaltime si are la baza un basorelief infatisandu-i pe cei trei luptatori.

    Catedrala Reîntregirii in al carei interior se află două importante lucrări de artă care au scăpat de teroarea și prigoana comunismului, reprezentand monarhia româneasca în acea perioadă, Regele Ferdinand și Regina Maria, capetele încoronate în anul 1922 în aceasta catedrală.

    Catedrala romano-catolică Sf. Mihail este o remarcabilă operă de arhitectură religioasă în stil romanic tarziu, cel mai valoros monument de arhitectura din Transilvania, de aceasi varsta cu celebra Catedrala Notre-Dame de Paris, 1247 - 1291. A fost construită în perioada 1247-1291 și se pare că la elaborarea planurilor inițiale a contribuit și arhitectul francez Villard de Honnecourt.

    Intrebari frecvente despre Alba Iulia

    Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Alba Iulia?

    Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

    Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Alba Iulia?

    Hotel TRANSILVANIA, HOTEL MARISS, Vila Elisabeta, Hotel Astoria, Pension Marylou sunt cele mai populare hoteluri din Alba Iulia

    Care sunt hotelurile ce au restaurant propriu din Alba Iulia?

    Hotel TRANSILVANIA, HOTEL MARISS, Vila Elisabeta, Hotel Astoria, Pension Marylou sunt cele mai apreciate hoteluri din Alba Iulia ce au restaurant propriu. Mai multe hoteluri ce au restaurant propriu din Alba Iulia.

    Care sunt hotelurile ce au parcare proprie gratuita din Alba Iulia?

    Hotel TRANSILVANIA, HOTEL MARISS, Vila Elisabeta, Hotel Astoria, Pension Marylou sunt cele mai apreciate hoteluri din Alba Iulia ce au parcare proprie gratuita in limita disponibilitatii. Mai multe hoteluri ce au parcare proprie din Alba Iulia.

    Care sunt hotelurile ce au acces internet wi-fi gratuit din Alba Iulia?

    Hotel Astoria, La Maison de Caroline sunt hoteluri din Alba Iulia ce au acces gratuit la internet

    Care sunt hotelurile ce accepta animale de companie din Alba Iulia?

    Vila Elisabeta sunt hoteluri din Alba Iulia ce accepta animale de companie. Mai multe hoteluri ce accepta animale de companie din Alba Iulia.