Charter Targoviste, Muntenia Romania 2024
Filtre: Transport: Avion× (0 oferte, 50LEI - 500LEI)

Afiseaza harta

Despre TargovistePrezentare si poze Targoviste

Targoviste

Vechea cetate de scaun, Targoviste este situat in partea central-sudica a Romaniei pe o terasa inalta de 260m, deasupra vaii Ialomitei, la limita dintre regiunea deluroasa subcarpatica si Campia Inalta a Targovistei, care cuprinde interfluviul dintre raul Dambovita si raul Ialomita pana la contactul cu „campia de divagare”, joasa si monotona, fiind o prelungire a campiilor subcolinare.

Sejururi Charter Targoviste

Pentru Targoviste, Muntenia, Romania au fost concepute pachete complete de servicii care includ bilet avion, transfer de la aeroport la hotel si invers, cazare si masa. Aceste pachete organizate poarta denumirea de charter si opereaza in sezonul estival.

Charterele sunt accesibile pentru turistii care vor sa petreaca un sejur cu transport avion inclus in Targoviste la un pret avantajos avand in vedere ca biletele de avion au fost achizitionate in avans la tarife promotionale.

Turistii care aleg un pachet charter spre Targoviste se bucura de o serie de avantaje: zborul este direct, fara escale, se asigura transferul de la aeroport la hotel si de la hotel la aeroport iar timpul transportului este redus si astfel calatoria devine confortabila. Datele de plecare sunt fixe, iar sejurul poate fi de 7, 10 sau 14 nopti.

Pentru a satisfice toate cerintele clientilor care vor sa isi petreaca vacanta in Targoviste, zborurile charter reprezinta un produs special organizat, unde se acorda o atentie mai mare la detalii. Astfel, rezervarea va include biletele de avion, transferul de la aeroport la hotel si invers, hotelul preferat din oferta cu tipul de masa dorit si alte beneficii precum asistenta turistica din partea persoanelor calificate pentru a furniza informatii turistice. Aditional, pentru Targoviste pot fi achizitionate si excursii optionale prestabilite de operator si coordonate de ghizii locali care va asteapta pentru a va dezvalui frumusetile din Targoviste.

Sejururi si pachete cu transport charter avion Odihna Si Relaxare Targoviste (Muntenia, Romania) 2024 la cele mai mici preturi. Rezerva acum online!

Recomandari turistice pentru Targoviste

Muzeul Tiparului si al Cartii Romanesti este una dintre primele institutii de cultura cu acest profil din tara - a fost deschis vizitarii in 11 mai 1967.

Muzeul Scriitorilor Targovisteni a fost inaugurat la 30 decembrie 1968 si este adapostit in casa scriitorului I. Al. Bratescu Voinesti, unde acesta a creat cea mai mare parte a operei sale
Muzeul cuprinde 3 sectiuni: releva rolul Targovistei de prim centru cultural al tarii, prezinta poetii redesteptarii nationale, nascuti in Targoviste si cuprinde scriitorii adusi de viata pentru o clipa sau o eternitate in acest oras.
Ultimele doua sali sunt dedicate vietii si operei lui I.Al. Bratescu Voinesti. Cu ajutorul familiei s-a remobilat cabinetul de lucru al scriitorului.
In biblioteca gasim numeroase carti de filozofie, stiinta si literatura, multe cu autografe sau continand insemnarile sale de lector. Exista si un violoncel, ceea ce aminteste de pasiunile sale extraliterare, cateva fotografi ale parintilor, sotiei si prietenilor, alaturi de bustul de bronz.
Muzeul scriitorilor targovisteni prezinta vizitatorului, editii princeps, corespondenta, mobilier de epoca, obiecte cu caracter memorial, arta plastica, fotografii care vin sa ilustreze in mod fericit, talentul scriitoricesc, framantarile oamenilor de cultura de pe aceste meleaguri.

Muzeul de Istorie din Targoviste isi desfasoara activitatea in fosta cladire a tribunalului, monument de arhitectura, ridicat in 1902. Cuprinde colectii de piese arheologice si istorice care reflecta evolutia teritoriului judetului si a orasului Targoviste incepand din preistorie pana in epoca moderna. Pe langa expozitia de baza, muzeul organizeaza anual expozitii temporare in spatiile de la parter, precum si conferinte, simpozioane si spectacole.

Manastirea Dealu a fost zidita, probabil, inca din vremea lui Mircea cel Batran, insa apare in documente in anul 1431, in timpul domniei lui Alexandru Aldea. Cu certitudine se stie ca biserica este ctitoria voievodului Radu cel Mare, din perioada 1499-1501.

Curtea Domneasca sau altfel spus, Complexul aulic a fost zidit intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici si in cele din urma au condus Tara Romaneasca. Reprezinta centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie.

Complexul Muzeal Stelea reprezinta un complex de monumente de arhitectura si arta religioasa medievala.

Casa-atelier ``Gheorghe Petrascu`` a fost inaugurata ca expozitie permanenta la 12 aprilie 1970. Cladirea aminteste vizitatorului de clipele petrecute de cel care s-a legat prin panzele sale de Targoviste, de orasul care l-a primit in 1922 cand si-a construit aici o locuinta, orasul pasnic, patriarhal, care il atragea atat prin istoria sa lasata pe ruinele Curtii Domnesti, dar si prin liniste si calm.
Influentat de N. Grigorescu, Gheorghe Petrascu se desprinde de acesta si isi creeaza un stil original, realizat in modalitatea de a expune pe panza o pasta consistenta plina de stralucire.
Muzeul expune si obiecte cu caracter memorial, fotografii, scrisori, peneluri, sevaletul, obiecte personale etc., care vin sa faca legatura dintre sufletul vizitatorului si framantarile artistice ale pictorului.

Complexul Mitropoliei - Actuala catedrala arhiepiscopala are hramul ``Inaltarea Domnului `` si este situata aproape de centrul orasului Targoviste. Cu toate ca, Mircea cel Batran a mutat, pe la anul 1400, scaunul domnesc la Targoviste, mitropolia a ramas in Curtea de Arges pana in 1515.
In 1518 Neagoe Basarab, cerand dezlegarea mitropolitului Nifon, incepe zidirea mitropoliei din Targoviste. Constructia a fost terminata in 1537 in timpul lui Radu Paisie, urmasul lui Neagoe Basarab.
Tot acesta o acopera cu tabla de plumb si o zugraveste. Unii istorici considera ca biserica dateaza din timpul lui Radu cel Mare (1495-1508) si ca a fost modificata de Neagoe Basarab prin adaugarea pridvorului deschis pe 3 laturi si sustinut de 12 coloane.

Poarta Bucureştiului, obiectiv istoric de o deosebită însemnătate pentru Cetatea celor 33 de voievozi, îl întâmpină pe călător de cum păşeşte pentru prima dată în Târgovişte.

Intrebari frecvente despre Targoviste

Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Targoviste?

Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Targoviste?

sunt cele mai populare hoteluri din Targoviste