Despre Buftea - prezentare, informatii, poze si recomandari

Oraşul Buftea se află aşezat în partea de nord-vest a judeţului Ilfov, la 20 km nord de Bucureşti, în Câmpia Vlăsiei, fiind străbătut de la nord la sud de râul Colentina, cu o salbă de lacuri şi fiind înconjurat de o perdea deasă de păduri rămase aici mărturie a vechiului codru al Vlăsiei.

Malurile sinuoase ale Colentinei au adăpostit din cele mai vechi timpuri numeroase asezări omeneşti favorizate de condiţiile naturale ale acestei zone. Datorită cercetărilor arhelologice s-a dovedit continua şi intensa locuire umană. S-au descoperit: o vatră de locuire paleolitică ,o aşezare neolitică, 8 din epoca bronzului, 4 din epoca fierului, 12 din secolele al III-lea–al IV-lea, 2 din secolele al VI-lea–al VII-lea, 5 din secolele al IX-lea–al XI-lea, un tabu al vieţii pe aceste zone.

Ca urmare a cercetărilor efectuate a fost identificată cea mai veche aşezare de pe teritoriul actual al oraşului Buftea, satul medieval Măneşti de pe râul Colentina—aşezare dovedită încă din perioada lui Mircea cel Bătrân, menţionat pentru prima oară într-un hrisov dat de Alexandru al II-lea lui Mircea Voievod la 15 iunie 1577 prin care Domnul dăruia satul „cu tot hotarul” după ce-l moştenise de la bunicul său Mihnea.

Buftea, devenit oraş prin Hotărârea Consiliului de Miniştri nr. 1113 din 27 mai 1968, este menţionat pentru prima dată în hrisoavele vremii la 20 iulie 1752. Noua localitate cuprinsă în documente era continuatoarea satului Măneşti.

Locuitorii oraşului au participat la războiul de independenţă al României din 1877-1878, precum şi la primul război mondial, numele celor morţi atunci fiind scrise pe Monumentul Eroilor din centrul oraşului.

Datorită Prinţului Barbu Ştirbei, s-a realizat Fabrica de Conserve (1903), Fabrica de Vată (1900), Şcoala profesională (1902), Liceul (1924) opera lui Toma T. Socolescu, Biserica Sfânta Varvara (1934), Ateneu Popular (1934), Biblioteca Populară (1924).

La Buftea s-a semnat Tratatul Preliminar de Pace între România şi Puterile Centrale la 5-18 martie, pe baza căruia încep la Bucureşti la 9-22 martie tratativele în vederea încheierii păcii. Parafarea tratatului preliminar a avut loc la Palatul lui Ştirbei din Buftea semnat de guvernul condus de Alexandru Marghiloman.


Buftea | Oraşul Buftea se află aşezat în partea de nord-vest a judeţului Ilfov, la 20 km nord de Bucureşti, în Câmpia Vlăsiei, fiind străbătut de la nord la sud de râul Colentina, cu o salbă de lacuri şi fiind înconjurat de o perdea deasă de păduri rămase aici mărturie a vechiului codru al Vlăsiei

Sursa informatiei prezentate 

Intrebari frecvente despre Buftea

Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Buftea?

Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Buftea?

sunt cele mai populare hoteluri din Buftea

Top hoteluri din Buftea

Harta cu hoteluri din Buftea

Traseu rutier pana in Buftea

Puteti muta cu mouse-ul punctele de plecare sau destinatie. Puteti adauga puncte intermediare completand orasele interemediare separate cu virgula. Puteti ajusta traseul tragand cu mouse-ul de linia albastra.

Itinerariul detaliat

Harta si traseul de mai sus reprezinta instructiuni aproximative generate automat si neverificate. Va rugam sa consultati o harta rutiera si sa verificati starea drumurilor inainte de a va incepe calatoria.
Direct Booking nu este responsabila de acuratetea informatiilor de mai sus si nu raspunde pentru eventualele neplaceri cauzate de acestea.
Nu am gasit nici un obiectiv turistic conform criteriilor specificate
Informatiile si fotografiile din prezentarea statiunilor/destinatiilor au caracter informativ. Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea si actualitatea informatiilor, insa nu garantam ca informatiile sunt complete sau nu contin erori.