Despre Poienile Izei - prezentare, informatii, poze si recomandari

Poienile Izei se află în inima Maramureşului istoric, acolo unde vechimea costumelor se îmbină perfect cu puritatea naturii. Între munţii şi pădurile Maramureşului, într-un adevarat colţ de rai, se află comuna Poienile Izei, locul unde ai ocazia să experimentezi viaţa la ţară în cel mai pur mod cu putinţă. Ospitalitatea locuitorilor din Poienile Izei vă va fermeca, relieful specific oferind vizitatorului un sentiment al locului ancorat în tradiţiile şi stilul de viaţă vechi de secole

Este localizată în zonă istorică-etnografică "Ţara Maramureşului", în partea central-estică a judeţului Maramureş, la 100 km de Baia Mare, 50 km de Sighetu Marmaţiei. Vecini: Botiza, Rozavlea, Hrimtura.

Din punct de vedere geografic, teritoriul administrativ al comunei Poienile Izei este situat în partea de vest a depresiunii Maramureşului, la contactul acesteia cu lanţul munţilor vulcanici Oaş – Gutâi – Ţibleş, la o altitudine medie de 600 m. Zona aparţine bazinului hidrografic al râului Iza. Pârâurile ce străbat teritoriul administrativ al comunei se caracterzează prin ape repezi cu debite bogate, principalele cursuri de apă fiind văile Satului şi Poderei.

Comuna Poienile Izei a fost proprietate a voievodului Ioan. De-a lungul timpului, comuna a purtat mai multe denumiri: Poienile lui Ilieş, Poienile Şieului, Poienile Glodului, şi, mai apoi, Poienile Izei. Legenda spune că primii locuitori au ajuns în zonă retrăgându-se din calea năvălitorilor (primele familii au fost Ilieş şi Petreus, nume care se mai păstrează şi astăzi).

Clima este temperat-continentală caracterizată prin veri scurte şi răcoroase şi cu ierni lungi şi friguroase. Precipitaţiile sunt abundente. Temperatura medie anuală este de +4 grade Celsius, iar vânturile predominante sunt cele din sectorul vestic.

Ospitalitatea locuitorilor din Poienile Izei vă va fermeca, relieful specific oferind vizitatorului un sentiment al locului ancorat în tradiţiile şi stilul de viaţă vechi de secole

În comună se ajunge pe drumul DJ 171 B dinspre Şieu şi pe DJ171D dinspre Botiza spre Glod.


Poienile Izei | Poienile Izei se află în inima Maramureşului istoric, acolo unde vechimea costumelor se îmbină perfect cu puritatea naturii. Între munţii şi pădurile Maramureşului, într-un adevarat colţ de rai, se află comuna Poienile Izei, locul unde ai ocazia să experimentezi viaţa la ţară în cel mai pur mod cu putinţă

Sursa informatiei prezentate 

Intrebari frecvente despre Poienile Izei

Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Poienile Izei?

Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Poienile Izei?

Pensiunea Liliana sunt cele mai populare hoteluri din Poienile Izei

Top hoteluri din Poienile Izei

Pensiunea Liliana, Poienile Izei

Pensiunea Liliana

Poienile Izei, Maramures, Romania

  • Fara transport

  Harta cu hoteluri din Poienile Izei

  Traseu rutier pana in Poienile Izei

  Puteti muta cu mouse-ul punctele de plecare sau destinatie. Puteti adauga puncte intermediare completand orasele interemediare separate cu virgula. Puteti ajusta traseul tragand cu mouse-ul de linia albastra.

  Itinerariul detaliat

  Harta si traseul de mai sus reprezinta instructiuni aproximative generate automat si neverificate. Va rugam sa consultati o harta rutiera si sa verificati starea drumurilor inainte de a va incepe calatoria.
  Direct Booking nu este responsabila de acuratetea informatiilor de mai sus si nu raspunde pentru eventualele neplaceri cauzate de acestea.
  Valea Izei - Barsana

  Valea Izei - Barsana

  Maramures, Romania
  Obiective turistice in categoria: Locuri pitoresti
  In inima Maramuresului, pe Valea Izei, te asteapta un tinut de poveste, locuit de oameni ce sfideaza timpul neostenind niciodata.Valea Izei este una dintre axele principale folosite de turistii dornici sa viziteze Maramureşul istoric.

  Vezi cazare si hoteluri in apropiere

  Rezervatia Pietrosu Rodnei

  Rezervatia Pietrosu Rodnei

  Maramures, Romania
  Obiective turistice in categoria: Parcuri si rezervatii naturale
  Rezervația naturală ˝Pietrosu Mare˝ se află în imediata vecinătate a orașului Borșa; este cea mai mare rezervație naturală complexă (geomorfologică, floristică și faunistică) din nordul țării. Din 1979 ea a fost inclusă in rețeaua mondială de rezervații ale biosferei.

  Vezi cazare si hoteluri in apropiere

  Padurea Craiasa - Ocna Sugatag

  Padurea Craiasa - Ocna Sugatag

  Maramures, Romania
  Obiective turistice in categoria: Parcuri si rezervatii naturale
  Rezervaţia PĂDUREA CRĂIASA s-a constituit ca arie protejată in anul 2000. Aceasta este situata in comuna Ocna Sugatag, avand suprafata de 44,00 hectare si se afla la o altitudine medie de 485 m.

  Vezi cazare si hoteluri in apropiere

  Manastirea Botiza

  Manastirea Botiza

  Maramures, Romania
  Obiective turistice in categoria: Manastiri
  Manastirea din Botiza, manastire de maici care poarta hramul “Schimbarea la Fata”, a fost construita in 1993.

  Vezi cazare si hoteluri in apropiere

  Castelul Kornis

  Castelul Kornis

  Transilvania, Romania
  Obiective turistice in categoria: Cetati si castele
  Castelul Kornis se gaseste pe teritoriul localitatii Manastirea, judetul Cluj si este inscris pe lista Monumentelor Istorice ale judetului Cluj, elaborata de Ministerul Culturii si Cultelor din Romania in anul 2004. Cladirea principala a castelului a fost construita de catre Kristóf Keresztúri intre anii 1573-1593, in stilul renascentist. In cursul timpului, castelul a fost mereu completat cu cladiri secundare pe forma unei incinte patrulatere.

  Vezi cazare si hoteluri in apropiere

  Biserica de lemn din Poienile Izei

  Biserica De Lemn Din Poienile Izei

  Maramures, Romania
  Obiective turistice in categoria: Biserici
  Biserica de lemn din Poienile Izei a fost construita in anul 1604, fiind mai apoi sfintita in anul 1632 si mai apoi pictata in anul 1794. Constructia are o silueta impresionanta si proportii armonioase, fiind o dovada vie a maiestriei mesterilor anonimi.

  Vezi cazare si hoteluri in apropiere

  Satul Breb

  Satul Breb

  Maramures, Romania
  Obiective turistice in categoria: Parcuri si rezervatii naturale
  Breb este un sat în comuna Ocna Șugatag din județul Maramureș, Transilvania, România.

  Vezi cazare si hoteluri in apropiere

  Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou

  Grădina Botanică „Vasile Fati” Din Jibou

  Crisana, Romania
  Obiective turistice in categoria: Parcuri si rezervatii naturale
  Gradina Botanica a fost fondata in anul 1968 de catre profesorul Vasile Fati, in cadrul liceului din localitate. In anul 1970, devine unitate independenta, fidela aceleiasi nobile misiuni pentru care a fost creata, de a fi baza didactica pentru invatamantul biologic si institutie de educatie pentru publicul vizitator in spiritul dragostei si respectului fata de natura.

  Vezi cazare si hoteluri in apropiere

  Informatiile si fotografiile din prezentarea statiunilor/destinatiilor au caracter informativ. Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea si actualitatea informatiilor, insa nu garantam ca informatiile sunt complete sau nu contin erori.