Despre Sangeorz Bai - prezentare, informatii, poze si recomandari


Sangeorz Bai a primit un rating de 3.9 / 5 de la clientii Direct Booking (9 opinii in perioada - ). Vezi impresii turisti despre Sangeorz Bai, Transilvania

Statiune cu regim permanent (cunoscuta ca statiune balneara incepand cu secolul al XVII-lea), se bucura de o clima montana moderata cu veri reci (temperatura medie in iulie este de - 5,5°C). Temperatura medie anuala este de 7,5°C, umiditatea depaseste 82%. Statiunea dispune de numeroase izvoare de ape minerale bicarbonatate, clorate, sodice, calcice, magneziene, care sunt carbonate, hipertonice si izotonice, namol mineral, mofete.

Din anul 1960 comuna Sîngeorz-Băi a devenit oraş staţiune şi este situat în extremitatea nord-estică a judeţului Bistriţa Năsăud, în partea de sud a Munţilor Rodnei, la o altitudine de 435-450 m, la 56 km de municipiul Bistriţa şi 31 km de Năsăud, la confluenţa pâraielor Borcut şi Cormaia cu Someşul Mare. Localitatea Sîngeorz-Băi este înconjurată de măguri vulcanice (dealuri) acoperite de păduri de fag şi brad, astfel că depresiunea formată este ferită de călduri excesive şi de vânturi reci. Apele de munte care izvorăsc din munţii Rodnei şi se revarsă în Cormaia sunt gazda păstrăvului, lipanului, cleanului şi mrenei, constituind principala atracţie a pescarilor amatori. Condiţiile favorabile oferite de formele de relief, factorii climatici, bogăţia, varietatea şi originalitatea faunei şi florei satisfac cerinţele diferitelor tipuri de turism.

"Apele tămăduitoare" de la Sîngeorz-Băi sunt cunoscute din anul 1243, dar abia în anul 1770 este atestat documentar ca localitate cu ape minerale. În anul 1876 s-a hotărât ca staţiuniea să poarte numele Hebe, din mitologia greacă zeiţa tinereţii veşnice, care potrivit mitului servea nectar la ospeţele zeilor. În 1880 a fost amplasată statuia zeiţei Hebe din marmură de Carrara de o deosebită frumuseţe plastică.


Sangeorz Bai | Statiune cu regim permanent (cunoscuta ca statiune balneara incepand cu secolul al XVII-lea), se bucura de o clima montana moderata cu veri reci (temperatura medie in iulie este de - 5,5°C). Temperatura medie anuala este de 7,5°C, umiditatea depaseste 82%

Sursa informatiei prezentate 

Intrebari frecvente despre Sangeorz Bai

Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Sangeorz Bai?

Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Sangeorz Bai?

Hotel Somesul, Hotel Hebe sunt cele mai populare hoteluri din Sangeorz Bai

Care sunt hotelurile ce au restaurant propriu din Sangeorz Bai?

Hotel Somesul, Hotel Hebe sunt cele mai apreciate hoteluri din Sangeorz Bai ce au restaurant propriu. Mai multe hoteluri ce au restaurant propriu din Sangeorz Bai >

Care sunt hotelurile ce accepta animale de companie din Sangeorz Bai?

Hotel Somesul sunt hoteluri din Sangeorz Bai ce accepta animale de companie. Mai multe hoteluri ce accepta animale de companie din Sangeorz Bai >

Top hoteluri din Sangeorz Bai

Hotel Hebe, Sangeorz Bai

Hotel Hebe  

   Scor 7.5 din 9 comentarii

Sangeorz Bai, Transilvania, Romania

  • Hotel cu piscina exterioara  
  • Fara transport
Hotel Somesul, Sangeorz Bai

Hotel Somesul

Sangeorz Bai, Transilvania, Romania

  • Hotel cu parcare proprie  
  • Fara transport

Harta cu hoteluri din Sangeorz Bai

Traseu rutier pana in Sangeorz Bai

Puteti muta cu mouse-ul punctele de plecare sau destinatie. Puteti adauga puncte intermediare completand orasele interemediare separate cu virgula. Puteti ajusta traseul tragand cu mouse-ul de linia albastra.

Itinerariul detaliat

Harta si traseul de mai sus reprezinta instructiuni aproximative generate automat si neverificate. Va rugam sa consultati o harta rutiera si sa verificati starea drumurilor inainte de a va incepe calatoria.
Direct Booking nu este responsabila de acuratetea informatiilor de mai sus si nu raspunde pentru eventualele neplaceri cauzate de acestea.

Comentariile turistilor despre Sangeorz Bai


10

Georgeta Vlasceanu , calator singur 19.07.2019Comentariu turist DIRECT BOOKING

Statiunea estte foarte frumoasa si foarte curata. Aerul este racoros si curat, peisajele incantatoare. Din pacate, nu este organizar nimic pentru turisti.
3

ALBERT ROZALIA, calator singur 01.10.2018Comentariu turist DIRECT BOOKING

NU RECOMAND NIMANUI SA INCERCE DEPLASAREA CU TRENUL
7

Sebi, familie cu copii mici 10.09.2018Comentariu turist DIRECT BOOKING
9

Cristea Gheorghe, grup de prieteni 09.09.2018Comentariu turist DIRECT BOOKING

Localitate frumoasa, aer curat.
9

ROMAN ALINA, grup de prieteni 22.08.2018
9

ILINCA DRAGOMIR, grup de prieteni 08.08.2018
8

Maria Pop, grup de prieteni 07.08.2018
8

Paslaru Nicolae, grup de prieteni 07.08.2018Comentariu turist DIRECT BOOKING

un oras linistit, intr-un cadru natural placut.
7

cojocaru vasile, cuplu 30.06.2018Comentariu turist DIRECT BOOKING

Oraș liniștit și curat.
Rezervatia Pietrosu Rodnei

Rezervatia Pietrosu Rodnei

Maramures, Romania
Obiective turistice in categoria: Parcuri si rezervatii naturale
Rezervația naturală ˝Pietrosu Mare˝ se află în imediata vecinătate a orașului Borșa; este cea mai mare rezervație naturală complexă (geomorfologică, floristică și faunistică) din nordul țării. Din 1979 ea a fost inclusă in rețeaua mondială de rezervații ale biosferei.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Padurea Craiasa - Ocna Sugatag

Padurea Craiasa - Ocna Sugatag

Maramures, Romania
Obiective turistice in categoria: Parcuri si rezervatii naturale
Rezervaţia PĂDUREA CRĂIASA s-a constituit ca arie protejată in anul 2000. Aceasta este situata in comuna Ocna Sugatag, avand suprafata de 44,00 hectare si se afla la o altitudine medie de 485 m.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Cetatea medievala Targu Mures

Cetatea Medievala Targu Mures

Transilvania, Romania
Obiective turistice in categoria: Cetati si castele
Cetatea medievală se află în centrul municipiului Târgu Mureș. Construită la începutul secolului XVII, având ziduri și bastioane puternice, bine păstrate până astăzi, cetatea prezintă în incinta acesteia o biserică reformată cu o arhitectură gotică din secolul XIV-lea.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Castelul Kornis

Castelul Kornis

Transilvania, Romania
Obiective turistice in categoria: Cetati si castele
Castelul Kornis se gaseste pe teritoriul localitatii Manastirea, judetul Cluj si este inscris pe lista Monumentelor Istorice ale judetului Cluj, elaborata de Ministerul Culturii si Cultelor din Romania in anul 2004. Cladirea principala a castelului a fost construita de catre Kristóf Keresztúri intre anii 1573-1593, in stilul renascentist. In cursul timpului, castelul a fost mereu completat cu cladiri secundare pe forma unei incinte patrulatere.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Muzeul de Arta Comparata - Sangeorz Bai

Muzeul De Arta Comparata - Sangeorz Bai

Transilvania, Romania
Obiective turistice in categoria: Muzee
Muzeul de Arta Comparata este un spatiu al legitimarii, dovada a comunicarii, a timpului care nu greseste in selectie, a faptului ca din toata experienta umana, ceea ce este valabil ramane undeva. Chiar daca nu intotdeauna putem explica sensul corespondentei, ochiul ne arata ca lucruri foarte diferite, pot sta impreuna, ca obiecte utilitare,stilizate timp de secole, intra in dialog direct cu obiectul artistic contemporan.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Satul Breb

Satul Breb

Maramures, Romania
Obiective turistice in categoria: Parcuri si rezervatii naturale
Breb este un sat în comuna Ocna Șugatag din județul Maramureș, Transilvania, România.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Biserica din lemn "Buna Vestire" Cormaia

Biserica Din Lemn "Buna Vestire" Cormaia

Transilvania, Romania
Obiective turistice in categoria: Manastiri
Datata în prima jum. a sec. al XVIII-lea, a fost stramutata pe actualul amplasament în anul 2003.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Informatiile si fotografiile din prezentarea statiunilor/destinatiilor au caracter informativ. Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea si actualitatea informatiilor, insa nu garantam ca informatiile sunt complete sau nu contin erori.