Cele mai frumoase 9 locuri din România
» Oferte Romania

08.10.2019 Romania

Cele mai frumoase 9 locuri din România

Când spunem vacanță, de puține ori ne referim la un sejur în România. Și nu din pricina lipsei de zone frumoase, ci mai degrabă a puținelor lucruri pe care le știm despre ea. România este o țară plină de istorie bine conservată. Cultura, reperele iconice și peisajele frumoase o transformă într-o destinație fantastică de vacanță, fie că vorbim de litoral sau de munte. Acordă-i câteva minute din timpul tău și descoperă-i bogățiile. Cine știe, poate vacanța viitoare ți-o vei petrece undeva pe tărâm neaoș. Iată cele mai frumoase 9 locuri din România, pe care ți le recomandăm.

Delta Dunării

Cu 23 de ecosisteme bogate în plante și animale sălbatice, Delta Dunării este una dintre cele mai mari și mai bine conservate delte din Europa. Se află în județul Tulcea, în regiunea Dobrogea, și este o rețea șerpuitoare de căi navigabile care provin din Marea Neagră. Este listată ca un patrimoniu mondial UNESCO și găzduiește peste 300 de specii de păsări și 45 de specii de pește cu apă dulce. Viziteaz-o primăvara pentru a evita țânțarii.

Sfinxul și Babele

Două formațiuni de roci naturale, devenite de-a lungul vremii, adevărate atracții turistice.  Create de vânt și ploaie, Sfinxul și Babele sunt la zece minute de mers pe jos una de cealaltă, la o altitudine de peste 2.000 de metri. Sfinxul a fost descoperit în jurul anului 1900 și este accesibil cu telecabina din Bușteni, cu mașina sau cu mersul pe jos. Babele, care se traduce prin „femeia bătrână”, este numele formațiunilor în formă de ciupercă. Mănăstirile pictate

Mănăstirile pictate

Aflate în zona de nord-est a României, mănăstirile pictate din Bucovina sunt bijuteriile țării noastre. Pereții exteriori ai câtorva mănăstiri sunt ornați cu fresce colorate în secolele XV și XVI, iar scenele prezintă capodopere ale sfinților, profeților, Iisus, îngerii, demonii, cerul, iadul și multe altele. Ele sunt acum listate ca Patrimoniul Mondial UNESCO.

Castelul Peleș

Un exemplu excepțional de arhitectură neo-renascentistă. Castelul Peleș este una dintre atracțiile de top din țară. Decorat cu piatră ornamentată, lemn sculptat și vitralii impresionante, castelul are 160 de camere și îți oferă o vedere panoramică asupra Munților Carpați. Regele Carol I a construit acest castel la sfârșitul secolului XIX cu intenția de a o folosi drept casă de vară. Astăzi, structura fabuloasă servește drept muzeu, prezentând o colecție de lucrări de artă, armuri și armament.

Cluj-Napoca

Al doilea cel mai mare oraș din România, Cluj Napoca este capitala neoficială a regiunii istorice a Transilvaniei. Orașul găzduiește cu mândrie centre și culturi românești de artă. Muzeul Național de Artă deține o mare colecție de opere semnate de mari artiști români. Orașul, care datează din așezământul dacic din secolul al II-lea d.Hr., este plin de obiective istorice.

Palatul Culturii

Mergi în orașul Iași pentru a găsi frumoasa clădire neogotică care găzduiește Palatul Culturii din România. Cu 298 de camere, clădirea adăpostește patru muzee: Muzeul Științei și Tehnologiei, Muzeul de Etnografie din Moldova, Muzeul de Artă și Muzeul de Istorie al Moldovei. Palatul Culturii a fost construit între 1906 și 1925 pentru a înlocui ruinele vechii Curți Regale a Moldovei. Ruine ce datează din 1434. Înainte de mutarea muzeelor, clădirea a servit ca Palatul Administrativ și al Justiției. Astăzi, ea este listată în Registrul național al monumentelor istorice.

Castelul Bran

Este una dintre cele mai importante atracții ale României. Cine nu a ascultat măcar o dată o poveste cu vampiri? Iar când spui vampiri, spui Castelul Bran. Castelul medieval a fost inspirație pentru Bram Stoker, când a scris romanul cu Dracula. Din păcate, afirmația faimoasă poate fi înșelătoare, deoarece mai multe alte castele din țară s-au legat de celebrul vampir al lui Stoker. Castelul se află la granița Transilvaniei și a Țării Românești și este deschis ca un muzeu.

Transalpina

Este foarte cunoscut, se organizează multe circuite pe el și, cu toate acestea, cei mai mulți dintre noi l-au admirat în fotografii. Transalpina traversează Munții Parâng din Carpații Meridionali ai României și este unul dintre cele mai înalte drumuri din țară. Localnicii îi spun Drumul Regelui sau Calea Diavolului. Pasul Urdele este cel mai înalt punct al drumului, ajungând la 2.145 de metri deasupra nivelului mării.

Sighișoara

În străbați și nu mai vrei să-l părăsești. Orașul Sighișoara, aflat în zona istorică a Transilvaniei, te cucerește cu zidul medieval bine conservat, fondat de meșteri și comercianți germani în timpul secolului al XII-lea. Situl Patrimoniului Mondial UNESCO este plin de străzi înguste pietruite, case colorate și turnuri în ascensiune. Iar cea mai mare atracție a sa este Turnul cu ceas, din 1556, a cărui înălțime atinge 64 de metri. Aici s-a născut Vlad Țepeș III, care a servit drept inspirație pentru personajul fictiv Contele Dracula. Vizitează-l în timpul festivalului medieval anual, organizat în iulie.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii