Cele mai frumoase orase din Romania
» Oferte Romania

08.11.2017 Romania

Cele mai frumoase orase din Romania

Ne iubim țara, însă puțini dintre noi știu care sunt cele mai frumoase orașe din România. Unde sunt ele și ce frumuseți ne pot oferi. România este o țară fascinantă, cu zone pitorești, tradiții păstrate din străbuni și o gastronomie cu mâncăruri de-ți vine să-ți lingi degetele. Este o țară cu peisaje variate și cu oameni calzi, care te cucerește treptat, zi după zi. Fie că ești în căutarea unei diversități culturale, a unei gastronomii cu delicatese variate, a drumețiilor pe munte sau a plimbărilor de-a lungul plajelor, există orașe din România care îți oferă fix ce vrei. Noi ți-am făcut o listă cu 10 dintre cele mai frumoase orașe din România, pentru a-ți putea planifica mai ușor călătoria. Sau călătoriile... Nu de alta, dar după ce vei începe să vizitezi țara, este posibil să nu mai vrei în altă parte. Nu o fi ea la fel de cunoscută ca omologii occidentali precum Roma, Paris, Praga și Amsterdam, dar este la fel de impresionantă și bogată în istorie.

Principalele orașe din România:

Sibiu

Situat în regiunea Transilvania, foarte aproape de centrul țării, aerul Sibiului te cucerește de la prima întâlnire. Orașul a fost stabilit de coloniștii germani în 1191, iar la granițele sale au locuit, de-a lungul timpului, germani, maghiari și români. Structura etnică a orașului s-a schimbat după cel de-al doilea război mondial, astăzi zona fiind locuită de o mică minoritate de etnici germani. Sibiu este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Arhitectura lui veche este uimitoare, iar Turnul Ceasului sau Turnul Catedralei oferă unele dintre cele mai uimitoare priveliști ale orașului. Ajuns în Sibiu, plimbă-te în jurul vechiului oraș, mergi în Piața Mare, aflată în folosință încă din secolul al XV-lea, și admiră clădirile baroce, inclusiv Palatul Brukenthal, unul dintre cele mai valoroase muzee din Romania. Peste toate, vizitează muzeul etnografic. Este cel mai reprezentativ mod în care poți vedea  cum au trăit, timp de secole, românii din diferite regiuni ale țării. Singurul dezavantaj ar fi că în Sibiu nu există viață de noapte.  

Timișoara

Timișoara este unul dintre marile orașe din România, cu o istorie etnică fascinantă. Datând din secolul al XIII-lea, orașul trăiește de aproximativ 800 de ani, perioadă în care a făcut parte din Regatul Ungariei, Imperiul Otoman, Austria-Ungaria și, în final, din România. Timișoara a fost primul oraș european care a avut lămpi electrice stradale. Este un oraș popular în mare parte cu români, însă există și un număr mare de maghiari, germani și sârbi, care locuiesc aici. Istoria sa diversă este evidențiată în arhitectura refăcută întocmai stilului său de odinioară, după pagubele resimțite în timpul celui de-al doilea război mondial. Spre deosebire de multe catedrale europene, Catedrala ortodoxă Timișoara a fost construită în secolul al XX-lea,  impresionează prin cele 11 turnuri și găzduiește multe obiecte religioase istorice, precum și picturi de icoane vechi.

Brașov

Când spui Brașov, spui castelul Bran, castelul care l-a inspirat pe Bram Stoker să scrie Dracula. Însă nu doar asta înseamnă Brașovul. Un alt oraș important din Transilvania, Brașov este locuit încă din perioada neolitică. Construcțiile sale au fost făcute de coloniști germani, în prima jumătate a mileniului trecut. Este unul dintre puținele orașe din România care se bucură de o promovare intensă datorită turiștilor ajunși aici. Frumusețea Brașovului se evidențiază nu doar prin peisajele frumoase, naturale ci și prin multe biserici frumoase de vizitat, în plus față de castelele Peleș și Bran. Castele aflate la mică distanță de mers cu mașina. Între casele acoperite cu țiglă maronie, ca o uniformă, vezi cum răsar munții și densitatea lor de copaci. Există puține locuri care se amestecă perfect în peisajul natural, așa cum se întâmplă în Brașov. Nu-i de mirare că este unul dintre faimoasele orașe din România, cunoscute și peste hotare.

Suceava

Obiectivele pe care le poți vedea în Suceava îți spun clar că acesta a fost odată un oraș regal. Suceava a fost, de fapt, capitala Principatului Moldovei pentru aproape 200 de ani. Astfel că aici poți vedea ruinele Cetății de la Suceava, Curtea Domnească din Suceava și Cetatea Scheia. Locuri de-a dreptul spectaculoase, care îți oferă o altă privire de ansamblu asupra orașului și trecutului său. Tot aici, poți merge la Muzeul Satului Bucovina – un muzeu în aer liber, unde se regăsesc clădiri tradiționale din toată Bucovina, regiunea în care se află orașul. De asemenea, există o serie de alte situri frumoase, ce merită văzute, inclusiv numeroase biserici, ale căror arhitectură specifică orașului te fac să simți emoția trăită în oricare altă destinație europeană cunoscută de city break.

Cluj Napoca

Un must pentru orice român. Un oraș mic, pe care oamenii îl numesc adesea Cluj și care păstrează și astăzi simțul unui orășel intim, cu un centru istoric ce-ți distrage atenția de la clădirile constuite în stil comunist, aflate la periferie. Este un oraș frumos, ce a cunoscut o dezvoltare armonioasă, ce-ți oferă un punct de plecare spre diferite atracții zonale. Ca exemplu, mergi în Salina Turda, o veche mină de sare transformată într-un parc de distracții subteran - complet cu un lac subteran bântuitor. Sună bine, nu? Clujul a fost inițial fondat de romani, în jurul anului 100. În secolul al III-lea, orașul a fost evacuat și a stat pustiit până când maghiarii au cucerit Transilvania, în prima parte a ultimului mileniu. Astfel că, influența arhitecturală predominantă provine din Imperiul Austro-Ungar.

Bușteni

Bușteni trebuia să se regăsească pe lista celor mai frumoase orașe din România pentru peisajele lui naturale. Ascuns în Valea Prahovei și înconjurat de munții Bucegi, orașul oferă o mulțime de oportunități turistice pe tot parcursul anului. Primăvara, vara și toamna însumează sezonul drumețiilor cu priveliști frumoase, viu colorate. Iarna, însă, aici începe nebunia. Începe sezonul de schi, când stațiunea montană de umple de turiști români, bulgari, nemți și slovaci. Clădirile acoperite cu lemn conferă orașului o senzație alpină ca-n Austria, iar munții și pădurile înconjurătoare completează peisajul ca într-un tablou bine structurat. Pentru o incursiune în istorie, poți vizita Castelul Cantacuzino din apropiere.

Sighișoara

Nu te speria - dar Sighișoara este locul unde sa născut conducătorul Vlad Țepeș, a cărui viață a inspirat povestea lui Dracula. Dacă iubești adrenalina și senzația de necunoscut, vizitează locul real de unde a pornit întreaga poveste. Vizitează Casa lui Vlad Țepeș. Altfel, Sighișoara are un centru fortificat medieval extrem de bine conservat, ce încă afișează zidurile. Datorită acestuia, orașul a intrat pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Aici mai poți vedea Cetatea Rupea - unul dintre cele mai vechi situri arheologice din România. Clădirea sa actuală a fost întemeiată pe ruinele unui fort defensiv dacic, subjugat de romani, iar numele ei provine din cuvântul latin „rupe” (piatră, în limba română). De asemenea, poți vizita și Cetatea Viscri. O cetate, un monument interesant, construită în secolul al XIII-lea de sași. Merită văzută pentru arhitectura ei, fiind în unul dintre marele orașe din România cu potențial turistic major.

Constanța

Știai că orașul Constanța a fost construit inițial de greci? Orașul are peste două milenii și jumătate și a fost chiar menționat într-un mit grec. Poetul roman Ovidiu și-a petrecut ultimii ani din viață aici. Orașul este plin de clădiri cu stiluri arhitecturale diversificate. Iar printre cele mai mari atracții – dacă nu principala – este chiar plaja de la Marea Neagră. Unul dintre frumoasele orașe din România unde sigur vei vrea să petreci câteva zile în plus.

Iași

Iași sau capitala culturală a României. Iași urmează modelul românesc al unei istorii pline de diferite grupuri etnice. Și fiecare grup și-a lăsat o mică amprentă aici. Până la cel de-al doilea război mondial, orașul a avut o populație foarte mare de evrei. El se mândrește cu o gamă fascinantă de clădiri religioase din diverse grupuri, inclusiv cu cea mai veche sinagogă supraviețuitoare din România, o biserică ortodoxă armeană și mai multe mănăstiri. Iași este printre puținele orașe din România și din lumea ortodoxă, cu peste 100 de biserici. Cea mai veche, Biserica Domnească Sfântul Nicolae, datează din timpul domniei lui Ștefan cel Mare (Ștefan cel Mare, 1457-1504). Cele mai frumoase sunt, totuși, Catedrala Metropolitană a Sfintei Paraschiva din secolul al XVII-lea și Biserica Trei Ierarhi, ultimul exemplu curios de artă bizantină, construit în 1635-1639 de Vasile Lupu.

Oradea

Un oraș aflat în regiunea vestică Crișana, foarte aproape de Ungaria. Este unul dintre cele mai frumoase orașe din România, o capitală regională, construită în cea mai mare parte în frumoasele stiluri baroc și art-nouveau. Oradea făcut parte din Imperiul Austro-Ungar timp de mai multe secole. A trecut prin drama primului război mondial, precum și celelalte mari orașe din România, iar arhitectura sa continuă să uimească și astăzi prin detalii aparte. Oradea este și astăzi un oraș cu adevărat bilingv, aproximativ un sfert dintre locuitorii săi fiind maghiari. Este un centru cultural și educațional foarte important, pe care merită să îl vizitezi chiar și de mai multe ori pe an din numeroase motive. Începând de la  arhitectură, trecând la descoperirea istoriei și până la vizita spațiilor de lux construite lângă oraș. Fără însoială, unul dintre cele mai frumoase orașe din România, ce se evidențiază printr-o personalitate proprie, fascinantă.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii