Principalele atractii turistice din Romania
» Oferte Romania

10.11.2017 Romania

 Principalele atractii turistice din Romania

Atracții turistice din România? Sigur gândul ți-a zburat la Bran, la poveștile cu vampirii din Transilvania și la pârtiile din Brașov. Sunt cele mai cunoscute atracții ale țării noastre, însă nu sunt singurele. România nu este doar despre vampirii care se ascund în castele întunecate, în așteptarea turiștilor nevinovați. România are parte de castele medievale, o frumoasă plajă de peisaje alpine de care să te bucuri vara în drumeții și iarna la schi. Are sate ciudate, vechi, și biserici pictate, recunoscute internațional. Are milioane de păsări în Delta Dunării, o salbă de stațiuni de litoral și o mulțime de plaje pe care să te răsfeți vara. Are milioane de frumuseți, de care puțini știu.

Iată 15 dintre cele mai importante atracții turistice din România:

15. Bisericile din lemn din Maramureș

Sigur ai auzit de bisericile maramureșene din lemn. În decurs de 200 de ani, conducătorii străini din Maramureș au ridicat 300 de biserici din lemn. Dintre acestea, doar 100 sunt astăzi în folosință și pot fi admirate într-o vacanță pe plai mioritic. Aceste structuri gotice fac parte din atracții turistice din România de văzut măcar o dată în viață. Ele sunt în mare parte ortodoxe, dar există și câteva biserici greco-catolice. Bisericile maramureșene din lemn se remarcă prin clopotnițe înalte, subțiri, ce reflectă un grad avansat de tâmplărie. Ele sunt simple și elegante în același timp, iar interioarele sunt decorate cu picturi murale.

14. Căile ferate forestiere din Valea Vașerului

Dacă te-ai gândit la o vacanță montană, îndreaptă-te spre pădurile Munților Carpați pentru o plimbare cu trenul cu aburi. Căile ferate forestiere din Valea Vașerului funcționează încă din 1932, de-a lungul râului Vașer. Iar dacă trenul era folosit odinioară pentru a căra bușteni din pădure până la moară, astăzi, el este una dintre puținele atracții turistice din România, unice în Europa. Ea atrage astăzi curioși atât din țară, cât și de peste hotare. Întreaga plimbare îți va oferi un sentiment de nostalgie după frumusețea trecutului, a simplității timpurilor. Cursa se oprește la Paltin, unde ai două ore să te bucuri de peisajele ce te înconjoară și de un prânz în stil românesc – un picnic în aer liber, cu mâncăruri locale.

13. Delta Dunării

Delta Dunării este cea mai mare deltă conservată din toată Europa. Rezervația Biosferei Delta Dunării are a treia cea mai mare biodiversitate din lume (peste 5.500 de specii de floră și faună), depășită doar de Marea Barieră de Corali din Australia și de Arhipelagul Galapagos din Ecuador. Așadar, ia-ți binoclul la tine pentru că ce admira. Este, fără îndoială, una dintre cele mai importante atracții turistice din România, și nu numai. Păsările vin aici din destinații îndepărtate precum Egipt și China, pentru a se reproduce sau pentru a traversa iarna. Canalele întortocheate ale deltei, bogate în floră, oferă un mediu perfect de supraviețuire și înmulțire pentru cele 300 de specii de păsări. Zona se remarcă și impresionează prin sălbăticia și frumusețea ei pură. Tot aici, trăiesc lupi și mistreți, pe care îi poți vedea doar ocazional. Dacă ai noroc.

12. Poiana Brașov

Când te obosești să cauți vampiri, schimbă ritmul și ia în considerare Poiana Brașov. Este cea mai populară stațiune de schi din România, care atrage și schiori din toată Europa. Aflată în Munții Carpați, stațiunea de schi are șapte pârtii și o combinație de 25 de kilometri de zone schiabile. În fiecare an, în Poiana Brașov se organizează competiții sportive de schi alpin și patinaj. Iar la final de zi, după o întreagă aventură pe pârtii, vine vremea să te încălzești un vin tradițional sau cu o băutură pe bază de prune... cum e țuica. Ce ți-ai mai putea dori de la atracții turistice din România demne de sport și relaxare?

11. Castelul Corvin

Castelul Corvin este cel mai impresionant castel medieval din România. Este o clădire medievală impunătoare, gotică, adesea cunoscută sub denumirea de Castelul Hunyad, după numele înaltului oficial care la construit. Castelul Corvin are un aer de basm printre marile atracții turistice din România. Un aer oferit de podul din lemn care te invită înăuntru și care poartă o statuie a Sfântului Ioan de Nepomuk, patronul podurilor. Însă din secolul al XV-lea, simbolul castelului este un barbar ce poartă un inel de aur. Ajuns aici, trebuie să vizitezi groapa ursului și temnița în care au fost torturați oameni.

10. Mănăstirea Sucevița

Arhitectural, Mănăstirea Sucevița este unică. Unică prin  modul de a îmbina stilurile gotic și bizantin. Poți spune că bisericile pictate ale Moldovei se reunesc aici într-o clădire spectaculoasă. Fața mănăstirii este cilindrică, adăpostită de un acoperiș conic, în timp ce spatele este dreptunghiular și acoperit cu un mic turn. Interiorul este bogat în picturi murale, realizate la începutul anilor 1600, și în morminte „brodate” cu fir de argint. Mănăstirea Sucevița se află în nord-estul României și este considerată una dintre cele mai importante biserici pictate din Moldova și una dintre cele mai frumoase atracții turistice din România.

9. Salina Turda

Un loc dedicat sănătății, vindecării și relaxării. Salina Turda este o mină de sare, ce datează încă din secolul al XVII-lea. Ea a fost folosită de-a lungul timpului în multe variante: de la un centru de depozitare a brânzei până la un adăpost de bombe, în al doilea război mondial. Astăzi, Salina Turda este una dintre marile atracții turistice din România și unul dintre cele mai tari locuri subterane din lume. Se află în județul Cluj și amenajarea ei îți depășește imaginația. Ajuns aici, vei găsi un amfiteatru, o alee de bowling, un lac subteran cu bărci de vânătoare și chiar o roată Ferris.

8. Alpii Transilvăneni

Alpii Transilvăneni, sau Carpații Meridionali, sunt o adevărată splendoare. Nu sunt ei la fel de înalți precum Munții Roșii sau Himalaya, dar oferă peisaje variate și un castel gotic înconjurat de ceață... dacă încă îți este gândul la poveștile cu vampiri. Cel mai înalt vârf este la 2.544 metri (cel mai înalt punct din România) și este al Muntelui Moldoveanu. Este o zonă cu multe atracții turistice din România, în care vei găsi munți accidentați, cu pajiști pline înfrumusețate de oi și flori sălbatice, ce oferă drumeții destul de bune în timpul verii și schi în timpul iernii.

7. Biserica Fortificată Biertan

Inițial catolică, Biserica Fortificată Biertan a fost construită pe vremea când regiunea aparținea Ungariei, deasupra celorlalte clădiri din Biertan. Ea a devenit o biserică luterană după Reformă. Biserica a fost fortificată de orășeni, pentru a se apăra de invadatorii otomani. Construită ulterior în stil gotic, ea este astăzi una dintre cele mai mari biserici fortificate din România. Biserica Biertan este recunoscută pentru turnurile sale. În timp ce unul era folosit pentru a depozita alimente în timpul asediilor, celălalt era dedicat întemnițărilor – aici se închideau soții care divorțau.  

6. Piața Mare

Piața Mare se află în orașul transilvănean Sibiu. Ea a fost amenajată la începutul secolului al XV-lea ca  piață de cereale și este astăzi înconjurată de clădiri medievale. Întreaga zonă s-a dezvoltat în jurul acestei piețe. Au început casele, o biserică iezuită și Palatul Brukenthal. Piața Mare obișnuia să fie un loc pentru întâlniri publice, inclusiv pentru festivaluri și decapitări. Istoria ei te acaparează, dacă vrei să o descoperi în amănunt.

5. Cimitirul vesel

Săpânța. Orașul cunoscut internațional pentru Cimitirul vesel. Un cimitir ce poate fi considerat astăzi  mai mult o galerie de artă populară, cu pietre colorate, cruci și statuari care sărbătoresc viețile decedaților. Această tradiție colorată a mormintelor a început în 1908, cu un băiat de 14 ani, pasionat de sculptură. El a fost primul care a pictat pe cruci și a scris poezii, realizând astfel un portret al vieții decedatului. Uneori, acesta picta chiar și modul în care a murit respectivul. Și astfel s-a născut o tradiție și un loc ce intră în topul celor mai frumoase atracții turistice din România. Fundalul tuturor lucrărilor este albastru, alte culori simbolizând viața, moartea și fertilitatea. Un loc ce merită vizitat pentru frumusețea, stilul unic și conceptul aparte, unic în Europa.

4. Castelul Peleș

Nu vei găsi aici o istorie de asedii și războaie, dar vei găsi ceva ce alte castele europene nu au: o frumusețe spectaculoasă, așezată pe dealul carpatic. Castelul Peleș este un castel neo-renascentist, construit de regele Carol I, care a locuit aici în anii '60. Cu un design scos parcă din cărțile cu basme, Peleș este unul dintre cele mai uimitoare castele din Europa. În interiorul său vei găsi o colecție de peste 4.000 de arme, ce reflectă interesele militare ale regelui. De asemenea, poți păși într-o sală de film decorată cu fresce ce ilustrează interesele artistice ale reginei. Știai că primul film prezentat în România a s-a difuzat aici? Clar este una dintre marile atracții turistice din România.

3. Palatul Parlamentului

Pentru atracții turistice din România cu un pic de modernism, mergi în Capitală. Palatul Parlamentului se află în București și este considerat cea mai mare clădire administrativă din lume. Este un reper modern, într-o țară care abundă în clădiri medievale. Un punct de respiro și o atracție majoră datorită arhitecturii sale moderne, dar grandioase. Pentru proiectarea acestei mari atracții turistice din România au lucrat 700 de arhitecți și specialiști în design, iar pentru ridicarea ei a fost nevoie de 13 ani și 20.000 de muncitori, care au lucrat în permanență. Palatul Parlamentului este o atracție turistică mai mult pentru străini decât pentru români, datorită semnificației și istoriei sale, ea fiind ridicată în perioada comunistă, Nicolae Ceaușescu.

2. Centrul Istoric Sighișoara

Una dintre puținele atracții turistice din România cu un oraș de-a dreptul medieval este Sighișoara, cu al său centru istoric. Orașul vechi Sighișoara a fost locuit de sașii transilvăneni din secolul al XII-lea și este un exemplu extraordinar al unui oraș medieval fortificat. Are străzi înguste, flancate de clădiri colorate, din piatră. Sighișoara este locul de naștere al lui Vlad Țepeș, omul a cărui viață a fost inspirație pentru romanul lui Bram Stoker. Sighișoara își sărbătorește stilul medieval în fiecare lună, organizând un festival cu costume, jocuri de lupte medievale și concerte în aer liber.

1. Castelul Bran

Una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din România... dacă nu cumva cea mai cunoscută. Castelul Bran sau „casa lui Dracula” datează din secolul al XIII-lea și este astăzi un muzeu care prezintă arta și mobilierul de colecție al Reginei Maria. Castelul este un important punct de reper românesc, cu o poveste de basm și o priveliște uimitoare, de pe dealul împădurit, lângă Brașov, în Transilvania. El a devenit celebru datorită romanului „Dracula” scris de Bram Stoker. Un roman care a inspirat producția unui film, castelul devenind astfel un reper de top al României și o destinație „must see” pentru turiști din multe colțuri ale lumii. Deși autorul Bram Stoker a făcut din el o celebritate, nu există niciun indiciu că acesta chiar cunoștea castelul. Însă, cu siguranță, acesta este una dintre cele mai mari atracții turistice din România

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii