Top statiuni de pe litoralul romanesc
» Oferte Litoralul Romanesc

07.05.2018 Romania

Top statiuni de pe litoralul romanesc

Chiar dacă Grecia și Bulgaria sunt la mare modă pentru vacanțele de vară, noi te îndrumăm cu pași mici, dar hotărâți, spre stațiuni de pe litoralul românesc. Poate nu e la fel de frumos ca-n afară, poate nu-s nici la fel de ieftine, însă au acel ceva care te face să te simți casă. Climatul cald, kilometri de plaje de nisip, monumente antice, podgorii... pe toate le găsești pe coasta noastră a Mării Negre. Plajele, care se întind de la Mangalia până la Mamaia, sunt mărginite de stațiuni de pe litoralul românesc, cu hoteluri și numeroase facilități sportive și de divertisment. Găsești plaje generoase cu nisip fin în Mamaia, Eforie, Neptun, Jupiter, Venus, Saturn si Mangalia. 

Iar dacă vrei și tratament, toată această salbă de stațiuni de pe litoralul românesc este o comoară pentru sănătatea ta. Coasta Mării Negre este cunoscută de mult timp pentru tratamente pentru tulburări artritice, reumatice, interne și nervoase. Stațiunile Eforie Nord și Mangalia sunt specializate în tratamente cu băi de noroi provenit din apele naturale ale zonei, precum și în tratamentele de întinerire. După toate acestea, mai ai nevoie și de alte motive pentru o vacanță în stațiuni de pe litoralul românesc? Mai avem. Hai, însă, să îți prezentăm în mare top stațiuni de pe litoralul românesc din care poți alege pentru vacanța ta de vară.

Stațiuni de pe litoralul românesc

Mamaia este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe litoralul românesc. Viața de noapte a stațiunii are opțiuni pentru toată lumea: restaurante și cafenele, terase, pub-uri și cluburi de lux deschise toată noaptea. Aici poți practica sporturi de apă aici, cum ar fi navigație, schi nautic, windsurfing, scufundări și înot. Există, de asemenea, numeroase magazine și buticuri, suveniruri și produse tradiționale, dacă ești pasionat de shopping. În ceea ce privește cazarea, găsești un număr mare de hoteluri, de la 2 la 5 stele, de obicei în apropiere de plajă. Sezonul începe pe 1 mai și durează până la sfârșitul lunii septembrie. Găsești oferte de cazare aici 

Eforie este o stațiune de pe litoralul românesc apreciată de mulți pentru liniștea și poziția sa, fiind lângă Lacul Techirghiol. Eforie este împărțită în două: Eforie Nord și Eforie Sud. Acestea atrag de obicei  familii cu copii, întrucât sunt puțin mai izolați și mai liniștiți decât în Mamaia. Este o stațiune pentru care să optezi dacă vrei relaxare și tratamente spa. Nămolul din lac se folosește împreună cu apa sărată, ca bază de tratament în vindecarea mai multor afecțiuni cum ar fi reumatismul, tulburările dermatologice și metabolice. Prețurile de cazare sunt și ele mai mici decât în Mamaia. Vezi oferte aici. 

Mangalia. Aici are loc unul dintre cele mai mari festivaluri de muzica din Romania – Festivalul Callatis. Este una dintre stațiuni de pe litoralul românesc care te întoarce în timp prin frumusețea atracțiilor sale. Mormântul scitic descoperit în 1959, unde arheologii au găsit fragmente de papirus în greacă, ruinele cetății Callatis și Muzeul de Arheologie. Ca Eforie, și Mangalia este o bază de tratament pentru tulburările reumatice și problemele de piele.

Costinești este minunată pentru o vacanță cu buget redus. Stațiunea atrage, de obicei, studenții, prin numărul mare de atracții cu prețuri mici. Noaptea este o continuă zarvă, datorită parcului de distracții central. Așa că, fie că ești student, fie că nu, și vrei distracție, Costinești este o alegere bună. Principala atracție de aici (o vezi în mai toate pozele cu stațiunea) este naufragiul unei nave grecești de marfă. Cazare găsești aici

Vama Veche este o altă stațiune populară printre tineri. Se află foarte aproape de granița cu Bulgaria și este plin aproape în fiecare vară. Ca idee, vacanța de 1 mai marchează începutul sezonului de vară. Este una dintre cele mai faimoase stațiuni de pe litoralul românesc pentru simplitatea ei, pentru petrecerile nesfârșite de pe plajă, pentru concerte și diferite evenimente gratuite. Este locul în care poți poposi cu cortul sau te poți caza la unui dintre hotelurile sau pensiunile din apropiere. Aici, totul este să păstrezi spiritul „libertate și distracție”. Oferte ai aici. 

Neptun este una dintre cele mai mari stațiuni de pe litoralul românesc. O stațiune aleasă în principal de familiile cu copii, pentru că nu este atât de zgomotoasă cum sunt Costinești sau Vama Veche. La câțiva pași depărtare de ea se află stațiuni precum Olimp, Jupiter, Venus si Saturn. Merită vizitată. de fapt, merită străbătute toate, pentru a-ți găsi favorita. Oferte de vacanță găsești aici. 

Plaje frumoase din România

Chiar dacă pentru mulți vacanța înseamnă relaxare la plajă ziua și distracție nebună noapte, există și oameni care-și doresc doar liniște și relaxare. Iar 2 Mai este o alegere bună. O mică stațiune, cu atmosferă confortabilă, situată la doar 4 km de Vama Veche. Nu găsești facilități moderne de cazare, dar îți oferă relaxare, în hoteluri mici din apropierea plajei. Există și aici restaurante, cafenele și cluburi. De asemenea, poți merge la plajele Corbu sau Vadu. Nu sunt ele ușor accesibile, dar îți oferă apă curată, nisip și soare. Tot ce ai nevoie pentru un concediu relaxant în stațiuni de pe litoralul românesc.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii