Oferte cazare Pucioasa, Muntenia Romania 2023
(12 oferte, 343LEI - 742LEI)

Afiseaza harta
Hotel Turist, Pucioasa

Hotel Turist

   Scor 9.2 din 6 comentarii

Pucioasa, Muntenia, Romania

 • Hotel cu parcare proprie  
 • Fara transport
Pensiunea La Familia, Pucioasa

Pensiunea La Familia

Pucioasa, Muntenia, Romania

 • Hotel cu loc de joaca pentru copii  
 • Fara transport
Marina, Pucioasa

Marina

Pucioasa, Muntenia, Romania

  • Fara transport
  Casa De Vis Pucioasa, Pucioasa

  Casa De Vis Pucioasa

  Pucioasa, Muntenia, Romania

  • Hotel cu Internet wireless  
  • Fara transport
  Vila Casa Lili, Pucioasa

  Vila Casa Lili

  Pucioasa, Muntenia, Romania

  • Hotel cu parcare proprie  
  • Fara transport
  Hotel Ceres, Pucioasa

  Hotel Ceres

  Pucioasa, Muntenia, Romania

   • Fara transport
   La Familia 3 , Pucioasa

   La Familia 3

   Pucioasa, Muntenia, Romania

    • Fara transport
    Casa Moroeni, Pucioasa

    Casa Moroeni

    Pucioasa, Muntenia, Romania

     • Fara transport

     Despre PucioasaPrezentare si poze Pucioasa

     Pucioasa

     Oras statiune balneara de peste 170 de ani, asezata pe cursul superior al Ialomitei la 21 km nord de municipiul Targoviste si o altitudine de aproximativ 400m, Pucioasa beneficiaza de o pozitie frumoasa deschisa, de o parte si de alta cu dealuri taraganate de sub care tâsnesc binefacatoarele izvoare de pucioasa (sulfuroase), de unde i se trage si numele de Pucioasa.

     Recomandari turistice pentru Pucioasa

     Staţiunea Pucioasa este mică, dar cochetă şi ospitalieră şi te atrage prin frumuseţe şi bun gust în tot ceea ce îţi expune.

     Amatorii de cunoaşterea comorilor satului românesc de odinioară se pot opri, vizavi de "Casa Portugheză", la Muzeul de Etnografie al oraşului, adăpostit într-o casă veche de două veacuri, tot a Dobreştilor „Casa Dobrescu”

     Serile Pucioasei sunt atât de calme, odihnitoare şi plăcute, încât în acest orăşel balnear, oriunde ţi-ai îndrepta paşii găseşti o oază de linişte pentru meditaţie şi reflecţii.

     Pe esplanada care te conduce din centrul oraşului în piaţă, lampadarele şi ghirlandele de becuri multicolore îţi dau impresia că te afli în Las Vegas. Lumina lor odihnitoare, aruncată peste jeturile de apă ce ies din fântâna arteziană, le preface în curcubee

     Faţă în faţă, un chioşc cu carte pentru hrana inimii şi un bistrou cu mici şi bere rece, pun mereu în dilemă pe vizitatori. Cei mai mulţi o rezolvă, bătătorind cărarea care le uneşte.

     O plimbare pentru siesta după masa de seară sau de prânz este binevenită pe itinerariul B-dul Republicii, Monument, Cinematograf, Gradina de vară cu 650 de locuri, Centrul Cultural, Parc, Peco, Gară, B-dul Castanilor şi, din nou,"acasă".

     Aceasta este zona care a polarizat şi continuă să polarizeze cel mai mult întreaga activitate de agrement şi manifestări culturale. Unitatea acestor obiective rămâne de necontestat pentru o lume diversă venită la băi, care trebuie să găsească potrivit necesităţilor ei, sursele corespunzătoare de a o satisface. Ele îşi aduc o contribuţie la tot ce înseamnă operă de cultură şi de civilizaţie pentru cetăţenii ei, şi nu numai ai ei.

     Parcul a fost opera veteranilor din războiul de la 1877 - 1878, şi se numeşte "Parcul Independenţei", la intrarea lui fiind ridicat Monumentul Eroilor Neamului, operă a sculptorului Liviu Brezeanu. Nu întâmplător în anul 1927 s-a serbat în acest loc, semicentenarul cuceririi independenţei de stat a României. Parcul Independentei,, este situat la limita de nord a zonei centrale a orasului, fiind integrat in zona istorica si se afla la o distanta de cca 300m de cele doua baze de tratament ale statiunii balneoclimaterice Pucioasa;

     În locul pavilionului, distrus printr-un incendiu în anul 1965, şi pe al cărui tavan N.Grigorescu pictase cele 9 muze, se află astăzi un impunător Centru Cultural care oferă săptămânal programe variate, cuprinzând simpozioane, întâlniri cu personalităţi, prezentare de carte, expoziţii, spectacole de teatru ale echipelor bucureştene, de divertisment şi muzică. Un centru de cultură care poate satisface orice gust artistic şi de căutări ştiinţifice.

     Pe afişierele moderne care împânzesc centru oraşului, puteţi afla ce se petrece în Pucioasa în domeniul cultural - sportiv în fiecare săptămână.
     Daca ieşiţi pe una din cele patru porţi ale parcului, în strada Fântânelor, care vă oferă deschiderea Văii Ialomiţa către Muntele Leaota, cu podul rutier şi de cale ferată Bucureşti - Pietroşiţa, până să traversăm podul, imediat la dreapta, se poate admira Barajul şi lacul de acumulare (intrat in circuitul hidroenergetic in 1974, la o altitudine de 418m, are o suprafata de 91 ha si un volum al apei de 4.940.000 m.c), iar la cca. 1 km, Debarcaderul. Dacă traversăm podul, găsim amenajată aici o păstrăvarie. Pastravaria Pucioasa, amplasata la iesirea din statiunea Pucioasa, soseaua Targoviste – Sinaia langa barajul Pucioasa, raul Ialomita, functioneaza ca subunitate a ocolului silvic Dambovita. Acest obiectiv a fost pus in functiune in 1981 si are o capacitate de productie de 30 tone pastrav consum pe an. In cadrul pastravariei se gaseste pastrav curcubeu. Materialul biologic se produce in cadrul pastravariei si asigura necesarul de puiet pentru realizarea productiei; În faţă, Dealul Spătărelul - Mitropolie, la poalele acestuia a existat "Sursa", amenajată în locul de unde ţâşnesc izvoarele de sulf şi iod.

     Cetatea Sfanta Noul Ierusalim, asezamant cu o arhitectura originala, construit de artistii plastici Marian si Victoria Zidaru, in care nu au acces decat vietuitorii, barbati si femei, care respecta o lista cu canoane foarte stricte;


     Intrebari frecvente despre Pucioasa

     Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Pucioasa?

     Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

     Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Pucioasa?

     Hotel Turist, Pensiunea La Familia, Marina, Casa de Vis Pucioasa, Vila Casa Lili sunt cele mai populare hoteluri din Pucioasa

     Care sunt hotelurile ce au restaurant propriu din Pucioasa?

     Hotel Turist, Marina, Casa de Vis Pucioasa, Vila Casa Lili, Hotel Ceres sunt cele mai apreciate hoteluri din Pucioasa ce au restaurant propriu. Mai multe hoteluri ce au restaurant propriu din Pucioasa.

     Care sunt hotelurile ce au parcare proprie gratuita din Pucioasa?

     Hotel Turist, Pensiunea La Familia, Marina, Vila Casa Lili, LA FAMILIA 3 sunt cele mai apreciate hoteluri din Pucioasa ce au parcare proprie gratuita in limita disponibilitatii. Mai multe hoteluri ce au parcare proprie din Pucioasa.

     Care sunt hotelurile cu loc de joaca pentru copii din Pucioasa?

     Pensiunea La Familia sunt cele mai apreciate hoteluri din Pucioasa cu loc de joaca pentru copii. Mai multe hoteluri cu loc de joaca pentru copii din Pucioasa.

     Care sunt hotelurile ce au acces internet wi-fi gratuit din Pucioasa?

     Hotel Turist sunt hoteluri din Pucioasa ce au acces gratuit la internet