Despre Arbore - prezentare, informatii, poze si recomandari

Arbore este o localitate în județul Suceava, Moldova, reședință a comunei cu același nume. Prima atestare documentară a localităţii a scris-o Isaiia, logofăt la Baia în anul 1418 ianuarie 15. Hatmanul Luca Arbore portar de Suceava, fiul lui Luca Arbure cel Bătrân, pârcălab de Neamţ, cumpără de la Simion şi Năstăsia, sora sa, copiii lui sSan şi nepoţii lui Cârstea Horaiş, precum şi ai lui Sandru Gherman, partea de jos a satului cu suma de 350 de zloţi tătărăşti şi partea de sus cu 330 de zloţi tătărăşti de la boierul Ivul şi Nasta.

Atestarea documentara a localitatii este de la 15.01.1418 insa pe teritoriul sau au fost descoperite urme de convietuire umana inca din epoca pietrei. Numele localitatii provine de la Luca Arbure, fost hatman (comandant militar) al cetatii capitala a Moldovei din timpul domniei lui Stefan cel Mare si Sfant. Acesta a cumparat in anul 1502 actualul teritoriu unde in acelasi an a inceput construirea bisericii ce ii poarta numele, constructie terminata in numai sase ani. 15.01.1418-prima atestare documentara a localitatii printr-un document emis de cancelaria domnitorului Alexandru cel Bun. Din Letopisetul lui Grigore Ureche aflam ca in 1523 "în luna lui aprilie, în cetatea Hârlăului, Ştefăniţă Vodă au tăiat pre Arburie hatmanul, pe carile zic să-l fi aflat cu hiclenie". Aşa a sfârşit Luca Arbure.

Având o bogată zestre de etnografie şi folclor, comuna Arbore a iniţiat acum mai bine de 16 ani Festivalul folcloric „Floare de salcâm”, care se desfăşoară în prima duminică a lunii iunie, atunci când salcâmul este înflorit.Un alt eveniment cu tradiţie în comuna este Hramul Bisericii "Luca Arbore" la sfârşitul lunii august.


Arbore | Arbore este o localitate în județul Suceava, Moldova, reședință a comunei cu același nume. Prima atestare documentară a localităţii a scris-o Isaiia, logofăt la Baia în anul 1418 ianuarie 15. Hatmanul Luca Arbore portar de Suceava, fiul lui Luca Arbure cel Bătrân, pârcălab de Neamţ, cumpără de la Simion şi Năstăsia, sora sa, copiii lui sSan şi nepoţii lui Cârstea Horaiş, precum şi ai lui Sandru Gherman, partea de jos a satului cu suma de 350 de zloţi tătărăşti şi partea de sus cu 330 de zloţi tătărăşti de la boierul Ivul şi Nasta

Sursa informatiei prezentate 

Intrebari frecvente despre Arbore

Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Arbore?

Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Arbore?

sunt cele mai populare hoteluri din Arbore

Top hoteluri din Arbore

Harta cu hoteluri din Arbore

Traseu rutier pana in Arbore

Puteti muta cu mouse-ul punctele de plecare sau destinatie. Puteti adauga puncte intermediare completand orasele interemediare separate cu virgula. Puteti ajusta traseul tragand cu mouse-ul de linia albastra.

Itinerariul detaliat

Harta si traseul de mai sus reprezinta instructiuni aproximative generate automat si neverificate. Va rugam sa consultati o harta rutiera si sa verificati starea drumurilor inainte de a va incepe calatoria.
Direct Booking nu este responsabila de acuratetea informatiilor de mai sus si nu raspunde pentru eventualele neplaceri cauzate de acestea.
Rezervatia Pietrosu Rodnei

Rezervatia Pietrosu Rodnei

Maramures, Romania
Obiective turistice in categoria: Parcuri si rezervatii naturale
Rezervația naturală ˝Pietrosu Mare˝ se află în imediata vecinătate a orașului Borșa; este cea mai mare rezervație naturală complexă (geomorfologică, floristică și faunistică) din nordul țării. Din 1979 ea a fost inclusă in rețeaua mondială de rezervații ale biosferei.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea De Scaun A Sucevei

Bucovina, Romania
Obiective turistice in categoria: Cetati si castele
Cetatea de Scaun a Sucevei, întâlnită și sub denumirea de Cetatea Sucevei, este o cetate aflată la marginea de est a orașului Suceava (în nordul României). Ea se află localizată pe un pinten terminal al unui platou aflat la o înălțime de 70 m față de lunca Sucevei. De aici, se poate vedea întreaga vale a Sucevei.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Muzeul satesc Toader Hrib

Muzeul Satesc Toader Hrib

Bucovina, Romania
Obiective turistice in categoria: Muzee
Țăranii din familia Hrib au adunat timp de trei generații un mic tezaur format din diferite obiecte, printre care se găseau și diferite ustensile din gospodăria țăranului român, arme, bani vechi etc. Bunicul și apoi tatăl său strângeau aceste obiecte vechi într-o ladă mare. Moștenind pasiunea pentru obiectele de anticariat de la înaintașii săi, Toader Hrib a colindat localitățile din jurul satului Arbore și a cumpărat, acolo unde i s-au cerut bani, obiecte din gospodăria țăranilor.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Biserica Arbore

Biserica Arbore

Bucovina, Romania
Obiective turistice in categoria: Manastiri
În anul 1503 Luca Arbore - Portar al Sucevei - îsi înalţă cu ajutorul domnului său o biserică în satul ce-i poartă azi numele. Construcţia a fost începută în a doua zi a lunii aprilie şi a fost terminată în acelaşi an, pe 29 august

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Salina Cacica

Salina Cacica

Bucovina, Romania
Obiective turistice in categoria: Saline
Are o vechime de peste 200 de ani, arheologii concluzionând că aici este una dintre cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din saramură din Europa. Face parte din cele mai frumoase locuri de vizitat în Bucovina, deoarece în această salină au fost amenajate adevărate opere de artă. La o adâncime de 21 de metri se află o Capelă romano - catolică, care a fost construită pentru mineri. La o adâncime de 35 de metri, sculptată direct în stânca de sare, este Capela ortodoxă, precum şi Lacul Sărat, care a fost săpat manual de mineri. Prin galeriile săpate manual, fără utilaje, ale salinei Cacica se ajunge la adâncimea de 44 m, în Grota Piticilor şi în Sala de Bal, unde acum se poate juca fotbal. După ce cobori scările destul de abrupte care te îmtâmpină încă de la intrare, ajungi în capela Sfintei Varvara, protectoarea minerilor, unde ţin slujbe preoţii a trei confesiuni

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Atelierul de Ceramică Marginea

Atelierul De Ceramică Marginea

Bucovina, Romania
Obiective turistice in categoria: Muzee
Prin natura amplasarii geografice comuna Marginea este inconjurata de paduri, dispune de un sol argilos si este strabatuta de apa raului Sucevita, acestea fiind conditii fundamentale pentru acest mestesug in care lutul, apa si focul formeaza un triunghi magic.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Informatiile si fotografiile din prezentarea statiunilor/destinatiilor au caracter informativ. Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea si actualitatea informatiilor, insa nu garantam ca informatiile sunt complete sau nu contin erori.