Despre Ceahlau - prezentare, informatii, poze si recomandari

Masivul Ceahlău este cel mai înalt din Munţii Bistriţei din grupa Carpaţilor Moldo-Transilvani, fiind totodată şi unul din munţii cu cea mai mare importanţă turistică din Carpaţii Orientali.
Masivul Ceahlău este situat pe teritoriul judeţului Neamţ, la mică distanţă de oraşul Bicaz şi de lacul Izvorul Muntelui.
Vârful său cel mai înalt este considerat vârful Ocolaşul Mare, cu 1907 m, vârful Toaca măsurând numai 1900 m.
Reprezentat în al doilea cartier (senestra sus) al stemei judeţului, masivul Ceahlău este cel mai impunător din ansamblul muntos al Carpaţilor Orientali (Dacici, cum li se mai spunea odinioară), fiind situat în partea centrală a acestora, mai precis la intersecţia paralelei de 470 N cu meridianul 260 E. Înconjurat de valea Bistricioarei la nord, valea Bicazului la sud, valea Bistriţei la est şi văile Bistrei, Pinticului şi Jidanului la vest, masivul Ceahlău este constituit dintr-un sistem de culmi dispuse radial, având altitudini ce variază între 1000-1300 m şi care converg către cele două puncte mai înalte: Vf. Ocolaşul Mare şi Vf. Toaca. Cel mai înalt vârf este considerat vârful Ocolaşul Mare, cu 1907 m, vârful Toaca măsurând numai 1900 m.

Zona cea mai înaltă a muntelui este reprezentată de un platou central, cu o lăţime de 1 km şi o lungime de 6 km, dispus pe direcţia N-S. Trecerea de la platoul superior spre zona periferică se face brusc, printr-o centură de abrupturi cu înălţimi de 300-500 m.

Parcul Naţional Ceahlău acoperă o suprafaţă de peste 7.742,5 ha (din cele 38.448 ha cât ocupă ariile naturale protejate din judeţul Neamţ) fiind, după Parcul Forestier Vânători, cea mai mare rezervaţie naturală. Parcul Naţional Ceahlău este unul dintre puţinele complexe carpatine în care se mai găsesesc încă eşantioane nealterate ale naturii, lucru deosebit de important şi de apreciat totodată. Poate că de aceea Parcul Naţional Ceahlău reprezintă una dintre cele mai frumoase atracţii turistice montane din această zonă a ţării.


Ceahlau | Muntele Ceahlău era considerat, de către daci, ca fiind sălaş al zeului Zamolxis. Numele străbun pentru Masivul Ceahlău este Pion, sau Peon, cuvânt care provine din limba greaca si care, în traducere, ar însemna "casa stâlpului"

Sursa informatiei prezentate 

Intrebari frecvente despre Ceahlau

Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Ceahlau?

Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Ceahlau?

Hotel Aquatur , Pensiunea Total Ceahlu, Ecotur Resort, HOUSE WITH 10 BEDROOMS IN DURĂU WITH WONDERFUL MOUNTAIN VIEW AND ENCL, Cabana Dochia sunt cele mai populare hoteluri din Ceahlau

Care sunt hotelurile ce au restaurant propriu din Ceahlau?

Pensiunea Total Ceahlu, PENSIUNEA TOTAL, Ecotur Resort sunt cele mai apreciate hoteluri din Ceahlau ce au restaurant propriu. Mai multe hoteluri ce au restaurant propriu din Ceahlau >

Care sunt hotelurile ce au parcare proprie gratuita din Ceahlau?

Pensiunea Total Ceahlu, Cabana Dochia, Case De Vancata Ceahlau sunt cele mai apreciate hoteluri din Ceahlau ce au parcare proprie gratuita in limita disponibilitatii. Mai multe hoteluri ce au parcare proprie din Ceahlau >

Care sunt hotelurile ce au piscina exterioara din Ceahlau?

Ecotur Resort sunt cele mai apreciate hoteluri din Ceahlau ce au piscina exterioara. Mai multe hotelurile ce au piscina exterioara din Ceahlau >

Top hoteluri din Ceahlau

Pensiunea Total, Ceahlau

Pensiunea Total

Ceahlau, Regiunea Moldova, Romania

  • Fara transport
  Pensiunea Total Ceahlu, Ceahlau

  Pensiunea Total Ceahlu

  Ceahlau, Regiunea Moldova, Romania

  • Hotel cu Internet wireless  
  • Fara transport
  Cabana Dochia, Ceahlau

  Cabana Dochia

  Ceahlau, Regiunea Moldova, Romania

  • Hotel cu parcare proprie  
  • Fara transport
  Ecotur Resort, Ceahlau

  Ecotur Resort

  Ceahlau, Regiunea Moldova, Romania

  • Hotel cu parcare proprie  
  • Fara transport
  Hotel Aquatur , Ceahlau

  Hotel Aquatur

  Ceahlau, Regiunea Moldova, Romania

   • Fara transport
   Case De Vancata Ceahlau, Ceahlau

   Case De Vancata Ceahlau

   Ceahlau, Regiunea Moldova, Romania

    • Fara transport
    Vila Teo, Ceahlau

    Vila Teo

    Ceahlau, Regiunea Moldova, Romania

     • Fara transport
     Pensiunea Paradiso, Ceahlau

     Pensiunea Paradiso

     Ceahlau, Regiunea Moldova, Romania

      • Fara transport
      Gradinile Romane, Ceahlau

      Gradinile Romane

      Ceahlau, Regiunea Moldova, Romania

       • Fara transport
       Hotel Matei , Ceahlau

       Hotel Matei

       Ceahlau, Regiunea Moldova, Romania

        • Fara transport

        Harta cu hoteluri din Ceahlau

        Traseu rutier pana in Ceahlau

        Puteti muta cu mouse-ul punctele de plecare sau destinatie. Puteti adauga puncte intermediare completand orasele interemediare separate cu virgula. Puteti ajusta traseul tragand cu mouse-ul de linia albastra.

        Itinerariul detaliat

        Harta si traseul de mai sus reprezinta instructiuni aproximative generate automat si neverificate. Va rugam sa consultati o harta rutiera si sa verificati starea drumurilor inainte de a va incepe calatoria.
        Direct Booking nu este responsabila de acuratetea informatiilor de mai sus si nu raspunde pentru eventualele neplaceri cauzate de acestea.
        Nu am gasit nici un obiectiv turistic conform criteriilor specificate
        Informatiile si fotografiile din prezentarea statiunilor/destinatiilor au caracter informativ. Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea si actualitatea informatiilor, insa nu garantam ca informatiile sunt complete sau nu contin erori.