Despre Parcul Natural Bucegi - prezentare, informatii, poze si recomandari


Parcul Natural Bucegi a primit un rating de 5 / 5 de la clientii Direct Booking (4 opinii in perioada - ). Vezi impresii turisti despre Parcul Natural Bucegi, Muntii Bucegi

Parcul Natural Bucegi este situat integral in Masivul Bucegi din Carpatii Meridionali, desfasurat sub forma unui amfiteatru cu deschidere sudica, pe teritoriul administrativ a trei judete: Dambovita, Prahova si Brasov. Suprafata parcului este de 32663 ha, din care 60% fond forestier si 30% pajisti alpine.Sediul Administratiei se afla in comuna Moroieni, judetul Dambovita.

Relieful divers, structura geologica si altitudinea de peste 2500 m au permis instalarea unei flore bogate si variate - peste 3 500 de specii de plante cunoscute dintre care multe ocrotite de lege (Taxus baccata L.- Tisa, Leontopodium alpinum (L.) Cass. - Floare de colt).

Deasemenea fauna este foarte diversificata, cunoscandu-se aproximativ 3000 de specii de animale, reprezentative fiind Tetrao urogallus L.- Cocosul de munte, Rupicapra rupicapra L. - Capra Neagra, Ursus arctos L.- ursul brun, Lynx lynx L.-rasul s.a.

Accesul la Parc este caracterizat printr-un grad ridicat de accesibilitate. Se poate face prin 14 puncte de intrare din care 2 destinate transportului pe cablu (Sinaia spre cota 2000, Busteni spre cabana Babele si Pestera), cu autoturismul pe drumurile nationale pana in localitatile Moroieni, Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal, Bran, Rasnov, Moieciu, etc., cat si cu trenul pana la statiile- Sinaia, Poiana Tapului, Busteni, Azuga, Predeal.

Pe conglomeratele si gresiile eterogene din Bucegi s-au format veritabile atractii turistice cum sunt Babele, Sfinxul si Ciupercile. Deasemenea 2 din cele 34 de pesteri sunt remarcabile: pestera Ialomitei si pestera Ratei.

Prin complexitatea lui, parcul ofera multiple posibilitati de recreere: drumetie cu ghid turistic autorizat de PNB (pe traseele existente si marcate), alpinism (aprox. 280 de trasee), speoturism, fotografiere, filmare, sporturi de iarna, moutain bike pe drumurile publice din perimetrul Parcului.

Puncte de informare: canton Scropoasa, sediul Administratiei, refugiul turistic Saua Strunga.


Parcul Natural Bucegi | Parcul Natural Bucegi este situat integral in Masivul Bucegi din Carpatii Meridionali, desfasurat sub forma unui amfiteatru cu deschidere sudica, pe teritoriul administrativ a trei judete: Dambovita, Prahova si Brasov

Sursa informatiei prezentate 

Intrebari frecvente despre Parcul Natural Bucegi

Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Parcul Natural Bucegi?

Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Parcul Natural Bucegi?

sunt cele mai populare hoteluri din Parcul Natural Bucegi

Top hoteluri din Parcul Natural Bucegi

Harta cu hoteluri din Parcul Natural Bucegi

Traseu rutier pana in Parcul Natural Bucegi

Puteti muta cu mouse-ul punctele de plecare sau destinatie. Puteti adauga puncte intermediare completand orasele interemediare separate cu virgula. Puteti ajusta traseul tragand cu mouse-ul de linia albastra.

Itinerariul detaliat

Harta si traseul de mai sus reprezinta instructiuni aproximative generate automat si neverificate. Va rugam sa consultati o harta rutiera si sa verificati starea drumurilor inainte de a va incepe calatoria.
Direct Booking nu este responsabila de acuratetea informatiilor de mai sus si nu raspunde pentru eventualele neplaceri cauzate de acestea.

Comentariile turistilor despre Parcul Natural Bucegi


10

Popescu Nicoleta , familie cu copii mici 23.12.2019Comentariu turist DIRECT BOOKING

Frumos
10

Georgiana, cuplu 14.05.2019Comentariu turist DIRECT BOOKING
10

Cojanu Adriana, cuplu 07.04.2019Comentariu turist DIRECT BOOKING

Statiunea este frumoasa, insa si aici amprenta turistilor este vizibila(deseuri).
10

daniel, familie cu copii mici 04.12.2017Comentariu turist DIRECT BOOKING

-
Nu am gasit nici un obiectiv turistic conform criteriilor specificate
Informatiile si fotografiile din prezentarea statiunilor/destinatiilor au caracter informativ. Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea si actualitatea informatiilor, insa nu garantam ca informatiile sunt complete sau nu contin erori.