Vouchere de vacanta 2018 Cine primeste si cum se acorda ele
» Oferte Romania

09.01.2018 Romania

Vouchere de vacanta 2018  Cine primeste si cum se acorda ele

Începând cu 1 ianuarie 2018, salariații din instituțiile de stat și autoritățile publice vor beneficia de o indemnizație de vacanță (vouchere de vacanță) în cuantum de 1.450 de lei de persoană. Aceste tichete de vacanță se vor acorda în primul trimestrul al anului, sunt valabile până la 30 noiembrie 2018. Pot beneficia de vouchere de vacanță atât angajații din instituțiile de stat, cât și angajații din mediul privat.

„De la 1 ianuarie 2018 aceste vouchere de vacanță vor putea fi acordate de orice instituție publică și sunt bugetate 1.7 miliarde de lei. (...) Acestea se vor acorda sub forma tipărită sau în format electronic. Există și varianta ca de la 1 decembrie 2018 să se schimbe metodologia de acordare”, a spus ministrul Dobre.

În cazul angajaților din mediul privat, modul de acordare a voucherelor de vacanță va fi hotărât de angajator, împreună cu organizațiile sindicale sau cu reprezentanții beneficiarilor, ținând cont de:

  • ♦numărul beneficiarilor din instituție care pot primi vouchere de vacanță și nivelul sumelor acordat sub forma voucherelor de vacanta, ținându-se cont de posibilitățile financiare proprii ale angajatorului.  
  • ♦categoriile de beneficiari care primesc vouchere de vacanță;
  • ♦forma suportului pe care sunt emise voucherele de vacanță: electronic și/sau hârtie

 În cazul cumulului de funcții, angajatorii vor acorda voucherele de vacanță doar angajaților care își au funcția de bază în compania lor. Sau, după caz, fiecare angajator va oferi o sumă dedicată voucherelor de vacanță, proporțională cu timpul lucrat.

Vouchere de vacanță - modul de obținere

Pentru obținerea voucherelor de vacanță, angajatorul trebuie să comande tichetele, oferind cel putin urmatoarele informatii:

  • ♦numele și prenumele beneficiarilor cărora li se acorda voucherele
  • ♦numărul voucherelor de vacanta pentru fiecare beneficiar
  • ♦codul numeric personal al fiecărui beneficiar, in cazul voucherelor pe suport hartie
  • ♦valoarea nominala a voucherului de vacanta si valoarea nominala totala a voucherelor de vacanta acordate fiecărui beneficiar

Nu sunt transmisibile

Voucherele de vacanță nu sunt transmisibile și nici nu pot fi vândute. Ele pot fi utilizate doar în perioada menționată pe acestea și în exclusivitate pentru achitarea pachetului de servicii contractat. De asemenea, beneficiarul are dreptul să-și aleagă unitatea afiliată pentru achiziționarea serviciilor turistice.

De ce să cumperi cu vouchere de vacanță de pe directbooking.ro?

Direct Booking acceptă vouchere de vacanță atât în format electronic, cât și pe hârtie, emise de Edenred (Ticket Vacanta), Cheque Dejeuner Romania (Cheque Vacances/UP România) și Sodexo (Sodexo Turist Pass).

Pentru oferta diversificată ce însumează 500 oferte la hoteluri pe litoralul românesc, 400 oferte la munte, 200 oferte balneo si 80 oferte in Delta Dunarii.Dar și prentru a obține vacanța la un preț bun. Pe site-ul nostru găsești ofertele celor mai mari turoperatori din Romania, care detin contracte direct cu unitățile hoteliere. Astfel că prețurile sunt transparente, iar tu îți poți alege varianta dorită mult mai simplu. Așadar, dacă ești beneficiarul unui voucher de vacanță, alege-ți un pachet potrivit ție și bucură-te de un sejur de vis în România.  Pentru mai multe detalii privind utilizarea de vouchere de vacanță, intră aici.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii