Casa de Cultura „George Toparceanu”, institutie reprezentativa pentru cultura argeseana este situata pe cea mai importanta artera a municipiului Curtea de Arges – bulevardul Basarabilor, la ale carui extremitati sunt situate doua capodopere…
În afara bisericii mănăstirii Curtea de Argeş de care se leagă legenda meşterului Manole care simbolizează sacrificiul uman în cel mai înalt grad, călătorul mai poate vizita Fântâna Meşterului Manole ridicată în 1804 pentru a-l omagia pe legendarul constructor,
ansamblul Curţii Domneşti care cuprinde Biserica Domnească şi necropola primilor Basarabi – întemeietori ai Ţării Româneşti şi datează din secolul XIII . Picturile murale care împodobesc Biserica Domnească au fost realizate în timpul domniei lui Vladislav
I şi constituie cel mai valoros ansamblu de fresce din Ţara Românească . Într-un parc natural se află ruinele Bisericii Sân Nicoară, monument istoric de la sfârşitul secolului al XIII-lea .
De la Curtea de Argeş, urcând în continuare pe DN 7C ajungem pe locurile unde demni urmaşi ai meşterului Manole, înarmaţi cu îndrăzneală, au ridicat hidrocentrala şi barajul de la Vidraru care, înalt de 166 metri şi lung de 300 metri ţine piept unei ,,mări”
în suprafaţă de peste 800 hectare, cu o lungime de 14 kilometri şi cu un volum de aproape 500 milioane metri cubi de apă . Împrejurimile oferă numeroase locuri de agrement, plimbări pe lac cu bărci cu motor, totul fiind vegheat de statuia ,,electricităţii”
.
Înainte de a ajunge la barajul Vidraru, pe partea stângă a şoselei se află Dealul Cetăţuia de 850 metri altitudine, pe un vârf de stâncă situându-se Cetatea Poenari, cunoscută şi sub numele de Cetatea lui Vlad Ţepeş, construită începând cu prima jumătate a
secolului XIV, fiind terminată la jumătatea secolului XV . Turiştii care au în itinerar acest obiectiv sunt răsplătiţi cu o perspectivă de o frumuseţe inegalabilă asupra crestei Făgăraşilor, precum şi spre Curtea de Argeş.