Oferte cazare Botiza, Maramures Romania 2022
(2 oferte, 80.9LEI - 522.9LEI)

Despre BotizaPrezentare si poze Botiza

Botiza

Botiza, se afla la poalele Muntelui Tibles (Tibles vine de la cuvantul latin Cibele = marea mama a tuturor zeilor), judetul Maramures. Aici au trait inainte dacii liberi si urmasii acestora populeaza si astazi aceste locuri.

Primul carturar a scris prin 1326 despre Botiza. Evreii au populat zona prin a doua jumatate a secolului al XVIII-lea. In 1881 existau in Botiza 207 case. Astazi traiesc in Botiza aproximativ 4.000 de persoane.

Locuitorii Botizei sunt deosebit de mandrii de bisericile lor. Din strabuni s-a transmis traditia ca daca un sat si-a pierdut biserica un alt sat vecin mai bogat le daruia satenilor biserica proprie sau una noua.

Recomandari turistice pentru Botiza

Atractii turistice:
*5 izvoare( 1 cu apa sarata termala, 4 cu apa dulce )
*Biserica de lemn
*Manastirea Botiza
*Muzeul satului din Sighet,
*Cimitirul Vesel din Sapanta

Intrebari frecvente despre Botiza

Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Botiza?

Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Botiza?

Casele De Vacanta Luca Vicentiu, Pensiunea Suci sunt cele mai populare hoteluri din Botiza

Care sunt hotelurile ce au restaurant propriu din Botiza?

Pensiunea Suci sunt cele mai apreciate hoteluri din Botiza ce au restaurant propriu. Mai multe hoteluri ce au restaurant propriu din Botiza.

Care sunt hotelurile ce au parcare proprie gratuita din Botiza?

Casele De Vacanta Luca Vicentiu, Pensiunea Suci sunt cele mai apreciate hoteluri din Botiza ce au parcare proprie gratuita in limita disponibilitatii. Mai multe hoteluri ce au parcare proprie din Botiza.