Oferte cazare Targoviste, Muntenia Romania 2023
(30 oferte, 350LEI - 350LEI)

Afiseaza harta
Hotel King, Targoviste

Hotel King

Targoviste, Muntenia, Romania

 • Hotel cu parcare proprie  
 • Fara transport
Pensiunea Calea Targovetilor, Targoviste

Pensiunea Calea Targovetilor

   Scor 7.6 din 1 comentarii

Targoviste, Muntenia, Romania

  • Fara transport
  Hotel Dambovita, Targoviste

  Hotel Dambovita

  Targoviste, Muntenia, Romania

  • Hotel cu parcare proprie  
  • Fara transport
  Hotel Tolea, Targoviste

  Hotel Tolea

  Targoviste, Muntenia, Romania

  • Hotel cu parcare proprie  
  • Fara transport
  Hotel Valahia, Targoviste

  Hotel Valahia

  Targoviste, Muntenia, Romania

  • Hotel cu Internet wireless  
  • Fara transport
  Nova, Targoviste

  Nova

  Targoviste, Muntenia, Romania

  • Hotel cu Internet wireless  
  • Fara transport
  Solarino, Targoviste

  Solarino

  Targoviste, Muntenia, Romania

   • Fara transport
   Apartament Tanya, Targoviste

   Apartament Tanya

   Targoviste, Muntenia, Romania

    • Fara transport
    Edificiu Karina, Targoviste

    Edificiu Karina

    Targoviste, Muntenia, Romania

     • Fara transport
     Best Room, Targoviste

     Best Room

     Targoviste, Muntenia, Romania

      • Fara transport
      Casa Domneasca, Targoviste

      Casa Domneasca

      Targoviste, Muntenia, Romania

       • Fara transport
       Apartament Sarra, Targoviste

       Apartament Sarra

       Targoviste, Muntenia, Romania

        • Fara transport
        Hotel Nova, Targoviste

        Hotel Nova

        Targoviste, Muntenia, Romania

         • Fara transport

         Despre TargovistePrezentare si poze Targoviste

         Targoviste

         Vechea cetate de scaun, Targoviste este situat in partea central-sudica a Romaniei pe o terasa inalta de 260m, deasupra vaii Ialomitei, la limita dintre regiunea deluroasa subcarpatica si Campia Inalta a Targovistei, care cuprinde interfluviul dintre raul Dambovita si raul Ialomita pana la contactul cu „campia de divagare”, joasa si monotona, fiind o prelungire a campiilor subcolinare.

         Recomandari turistice pentru Targoviste

         Muzeul Tiparului si al Cartii Romanesti este una dintre primele institutii de cultura cu acest profil din tara - a fost deschis vizitarii in 11 mai 1967.

         Muzeul Scriitorilor Targovisteni a fost inaugurat la 30 decembrie 1968 si este adapostit in casa scriitorului I. Al. Bratescu Voinesti, unde acesta a creat cea mai mare parte a operei sale
         Muzeul cuprinde 3 sectiuni: releva rolul Targovistei de prim centru cultural al tarii, prezinta poetii redesteptarii nationale, nascuti in Targoviste si cuprinde scriitorii adusi de viata pentru o clipa sau o eternitate in acest oras.
         Ultimele doua sali sunt dedicate vietii si operei lui I.Al. Bratescu Voinesti. Cu ajutorul familiei s-a remobilat cabinetul de lucru al scriitorului.
         In biblioteca gasim numeroase carti de filozofie, stiinta si literatura, multe cu autografe sau continand insemnarile sale de lector. Exista si un violoncel, ceea ce aminteste de pasiunile sale extraliterare, cateva fotografi ale parintilor, sotiei si prietenilor, alaturi de bustul de bronz.
         Muzeul scriitorilor targovisteni prezinta vizitatorului, editii princeps, corespondenta, mobilier de epoca, obiecte cu caracter memorial, arta plastica, fotografii care vin sa ilustreze in mod fericit, talentul scriitoricesc, framantarile oamenilor de cultura de pe aceste meleaguri.

         Muzeul de Istorie din Targoviste isi desfasoara activitatea in fosta cladire a tribunalului, monument de arhitectura, ridicat in 1902. Cuprinde colectii de piese arheologice si istorice care reflecta evolutia teritoriului judetului si a orasului Targoviste incepand din preistorie pana in epoca moderna. Pe langa expozitia de baza, muzeul organizeaza anual expozitii temporare in spatiile de la parter, precum si conferinte, simpozioane si spectacole.

         Manastirea Dealu a fost zidita, probabil, inca din vremea lui Mircea cel Batran, insa apare in documente in anul 1431, in timpul domniei lui Alexandru Aldea. Cu certitudine se stie ca biserica este ctitoria voievodului Radu cel Mare, din perioada 1499-1501.

         Curtea Domneasca sau altfel spus, Complexul aulic a fost zidit intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici si in cele din urma au condus Tara Romaneasca. Reprezinta centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie.

         Complexul Muzeal Stelea reprezinta un complex de monumente de arhitectura si arta religioasa medievala.

         Casa-atelier ``Gheorghe Petrascu`` a fost inaugurata ca expozitie permanenta la 12 aprilie 1970. Cladirea aminteste vizitatorului de clipele petrecute de cel care s-a legat prin panzele sale de Targoviste, de orasul care l-a primit in 1922 cand si-a construit aici o locuinta, orasul pasnic, patriarhal, care il atragea atat prin istoria sa lasata pe ruinele Curtii Domnesti, dar si prin liniste si calm.
         Influentat de N. Grigorescu, Gheorghe Petrascu se desprinde de acesta si isi creeaza un stil original, realizat in modalitatea de a expune pe panza o pasta consistenta plina de stralucire.
         Muzeul expune si obiecte cu caracter memorial, fotografii, scrisori, peneluri, sevaletul, obiecte personale etc., care vin sa faca legatura dintre sufletul vizitatorului si framantarile artistice ale pictorului.

         Complexul Mitropoliei - Actuala catedrala arhiepiscopala are hramul ``Inaltarea Domnului `` si este situata aproape de centrul orasului Targoviste. Cu toate ca, Mircea cel Batran a mutat, pe la anul 1400, scaunul domnesc la Targoviste, mitropolia a ramas in Curtea de Arges pana in 1515.
         In 1518 Neagoe Basarab, cerand dezlegarea mitropolitului Nifon, incepe zidirea mitropoliei din Targoviste. Constructia a fost terminata in 1537 in timpul lui Radu Paisie, urmasul lui Neagoe Basarab.
         Tot acesta o acopera cu tabla de plumb si o zugraveste. Unii istorici considera ca biserica dateaza din timpul lui Radu cel Mare (1495-1508) si ca a fost modificata de Neagoe Basarab prin adaugarea pridvorului deschis pe 3 laturi si sustinut de 12 coloane.

         Poarta Bucureştiului, obiectiv istoric de o deosebită însemnătate pentru Cetatea celor 33 de voievozi, îl întâmpină pe călător de cum păşeşte pentru prima dată în Târgovişte.

         Intrebari frecvente despre Targoviste

         Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Targoviste?

         Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

         Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Targoviste?

         Hotel King, PENSIUNEA CALEA TARGOVETILOR, Hotel Dambovita, NOVA, HOTEL VALAHIA sunt cele mai populare hoteluri din Targoviste

         Care sunt hotelurile ce au restaurant propriu din Targoviste?

         Hotel King, Hotel Dambovita, HOTEL TOLEA, HOTEL VALAHIA, NOVA sunt cele mai apreciate hoteluri din Targoviste ce au restaurant propriu. Mai multe hoteluri ce au restaurant propriu din Targoviste.

         Care sunt hotelurile ce au parcare proprie gratuita din Targoviste?

         Hotel King, Hotel Dambovita, HOTEL TOLEA, Solarino sunt cele mai apreciate hoteluri din Targoviste ce au parcare proprie gratuita in limita disponibilitatii. Mai multe hoteluri ce au parcare proprie din Targoviste.

         Care sunt hotelurile ce au piscina exterioara din Targoviste?

         Hotel King sunt cele mai apreciate hoteluri din Targoviste ce au piscina exterioara. Mai multe hotelurile ce au piscina exterioara din Targoviste.

         Care sunt hotelurile ce au acces internet wi-fi gratuit din Targoviste?

         Hotel King, Hotel Dambovita, HOTEL TOLEA, NOVA sunt hoteluri din Targoviste ce au acces gratuit la internet