Despre Bors - prezentare, informatii, poze si recomandari

Borș este un sat în județul Bihor, Transilvania, România, situat la 5 km de Oradea, la granița româno-maghiară, fiind punct de trecere a frontierei pe DN1. Este reședința comunei Borș.

Comuna Bors este situata in partea de vest a Romaniei, in judetul Bihor, fiind strabatuta de soseaua DN1 - E60, care face legatura cu centrul si vestul Europei pe la punctul de frontiera Vama Bors.

Comuna Bors este componenta a Campiei Crisurilor si are in componenta 4 sate: Bors, Santaul Mic, Santaul Mare si Santion. Exista date istorice despre satele comunei Bors inca din secolul al XII-lea, cand in zona locuiau membrii tribului Bors. In secolul al XIV-lea, localitatea a devenit domeniu bisericesc al Episcopiei oradiei.

Satele comunei sunt asezari vechi. Date istorice exista din secolul al XII-lea, care amintesc de tribul Bors, care traia pe aceste locuri. In secolul al XIV-lea a fost domeniul bisericesc apartinand Episcopului Oradiei.
Bors | Borș este un sat în județul Bihor, Transilvania, România, situat la 5 km de Oradea, la granița româno-maghiară, fiind punct de trecere a frontierei pe DN1. Este reședința comunei Borș.

Comuna Bors este situata in partea de vest a Romaniei, in judetul Bihor, fiind strabatuta de soseaua DN1 - E60, care face legatura cu centrul si vestul Europei pe la punctul de frontiera Vama Bors

Sursa informatiei prezentate 

Intrebari frecvente despre Bors

Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Bors?

Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Bors?

Hotel Iris sunt cele mai populare hoteluri din Bors

Care sunt hotelurile ce au restaurant propriu din Bors?

Hotel Iris sunt cele mai apreciate hoteluri din Bors ce au restaurant propriu. Mai multe hoteluri ce au restaurant propriu din Bors >

Care sunt hotelurile ce au parcare proprie gratuita din Bors?

Hotel Iris sunt cele mai apreciate hoteluri din Bors ce au parcare proprie gratuita in limita disponibilitatii. Mai multe hoteluri ce au parcare proprie din Bors >

Care sunt hotelurile ce au acces internet wi-fi gratuit din Bors?

Hotel Iris sunt hoteluri din Bors ce au acces gratuit la internet

Top hoteluri din Bors

Hotel Iris, Bors

Hotel Iris

Bors, Crisana, Romania

  • Hotel cu Internet wireless  
  • Fara transport

Harta cu hoteluri din Bors

Traseu rutier pana in Bors

Puteti muta cu mouse-ul punctele de plecare sau destinatie. Puteti adauga puncte intermediare completand orasele interemediare separate cu virgula. Puteti ajusta traseul tragand cu mouse-ul de linia albastra.

Itinerariul detaliat

Harta si traseul de mai sus reprezinta instructiuni aproximative generate automat si neverificate. Va rugam sa consultati o harta rutiera si sa verificati starea drumurilor inainte de a va incepe calatoria.
Direct Booking nu este responsabila de acuratetea informatiilor de mai sus si nu raspunde pentru eventualele neplaceri cauzate de acestea.
Cetatea Dezna

Cetatea Dezna

Banat, Romania
Obiective turistice in categoria: Cetati si castele
Cetatea Dezna se afla asezata in apropierea localitatii cu acelasi nume, la poalele muntilor Codru Moma si in apropierea binecunoscutei statiuni balneoclimaterice Moneasa, in judetul Arad.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Palatul Vulturul Negru - Oradea

Palatul Vulturul Negru - Oradea

Crisana, Romania
Obiective turistice in categoria: Cetati si castele
Palatul Vulturul Negru, construit intre anii 1907 - 1908, este un monument arhitectonic reprezentativ al municipiului Oradea.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Palatul Baroc din Oradea

Palatul Baroc Din Oradea

Crisana, Romania
Obiective turistice in categoria: Cetati si castele
Palatul Episcopiei Romano-Catolice din Oradea, cunoscut și ca Palatul Baroc din Oradea, este unul din cele mai valoroase edificii construite în stil baroc pe teritoriul României. La fel ca și Bazilica Sf. Maria și Șirul Canonicilor, palatul a fost ridicat în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. Cele trei obiective formează împreună cel mai important complex baroc din România, precum și unul din cele mai reprezentative ale Europei.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Muzeul Militar National - Oradea

Muzeul Militar National - Oradea

Crisana, Romania
Obiective turistice in categoria: Muzee
Muzeul Militar Național, înființat în 1923 printr-un decret semnat de Regele Ferdinand I al României, joacă un rol important în cunoașterea tradițiilor istorice ale Oștirii române.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Teatrul de stat - Oradea

Teatrul De Stat - Oradea

Crisana, Romania
Obiective turistice in categoria: Cladiri istorice
Clădirea Teatrului de Stat este una dintre cele mai însemnate edificii de patrimoniu din Oradea. Proiectul a fost întocmit de renumita firmă de arhitecți Fellner și Helmer din Viena, iar realizarea lui, care a durat doar 15 luni, din 10 iulie 1899 până în 15 octombrie 1900, s-a derulat sub asistența arhitecților orădeni Rimanoczy Kalman, Guttmann Jozsef și Rendes Vilmos.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Cetatea Oradei

Cetatea Oradei

Crisana, Romania
Obiective turistice in categoria: Cetati si castele
În cele 9 secole de existență construcțiile care s-au înălțat pe această suprafață de 150.000 mp au avut o istorie zbuciumată. Până în 1241 a fost o cetate cu val de pământ si palisadă de lemn, între anii 1247-1569 s-a înălțat o cetate circulară de piatră. Cetatea Oradea, în felul în care se prezintă și astăzi - pentagonală, cu bastioane pe colțuri și șanț cu apă - a fost înălțată între anii 1570-1618 de arhitecți italieni, rămânând cea mai bine păstrată cetate în stil renascentist italian din Europa centrală. Între anii 1092-1557 a servit ca reședință a Episcopiei romano-catolice de Oradea, perioadă în care cetatea a devenit un important centru religios, și cultural.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

 Biserica cu Lună

Biserica Cu Lună

Crisana, Romania
Obiective turistice in categoria: Biserici
Biserica cu Lună poarta aceasta denumire datorită unui mecanism unic în Europa, aflat pe turla bisericii, ce are menirea de a pune în mișcare o sferă cu diametrul de 1 m, de forma lunii, vopsită jumătate în negru, jumătate în auriu. Această sferă imită prin rotirea sa, toate fazele Lunii.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Turnul Primăriei

Turnul Primăriei

Crisana, Romania
Obiective turistice in categoria: Cladiri istorice
Clădirea Primăriei a fost ridicată în doi ani, între februarie 1902 - octombrie 1903. Turnul Primăriei se află în aripa dinspre strada Tudor Vladimirescu a clădirii şi are o înălţime de aproape 50 m. Este prevăzut cu 4 nivele principale, dintre care trei de panoramă. În prezent ceasul din Turnul Primăriei este îngrijit de Nagy Csaba Sándor. Datorită lui, modul de funcţionare a ceasului s-a schimbat din 1992. Dacă până în 1992 inerţia greutăţii acţiona ceasul şi pendulul, acum pendulul este acţionat electronic, ducând mişcările prin axe şi roţi dinţate până la arătătoarele cadranelor.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Informatiile si fotografiile din prezentarea statiunilor/destinatiilor au caracter informativ. Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea si actualitatea informatiilor, insa nu garantam ca informatiile sunt complete sau nu contin erori.