Atractii turistice:
- Biserca de Lemn - Una dintre cele mai importante atractii ale statiunii Ocna Sugatag este Biserica de Lemn. Construita intre anii 1978-1983, din lemn de molid si stejar, in stil architectonic maramuresan, edificiul poarta hramul "Duminica Tuturor Sfintilor".
Lucrarile de zidire au fost facute de iscusiti mesteri din satul vecin Breb si alte sate maramuresene. Pictarea iconostasului sculptat in lemn de stejar s-a facut de catre pictorul bisericesc, Flesaru Pantelimon.
- Lacul Gavril (30 metri adancime, 2,35 hectare suprafata, cel mai mare lac antroposalin din Romania), care, in mod curios, pastreaza la suprafata un strat de apa dulce in care traiesc pesti, si Taul fara Fund (33 metri adancime, cel mai adanc lac de aici).
La malul Lacului Gavril, langa Baile Vechi, a fost inaugurat in iunie 2007 Complexul Turistic Lacul Sarat, cu terasa-restaurant, piscina cu apa sarata, iar pe malul lacului s-a amenajat o plaja cu dusuri, un ponton unde se inchiriaza barci, hidrobiciclete
si ski-jet. La complex se inchiriaza si ATV-uri, de toate marimile pentru toate varstele.
-"Padurea Craiasa" - Arie naturală protejată
- Taul Morenilor - O alta atractie renumita pentru frumusetea sa este Taul Morenilor. Aceasta destinatie face parte din traseele montane dificile, fiind marcat cu crucea rosie.
Zona umeda propusa spre vizitare este ascunsa intr-o asociatie vegetala complexa, specifica intersectiei de habitate, formata din arin negru, alb si arin de munte. Lacul, format printr-o alunecare de teren, este declarat arie protejata si are o adancime maxima
de 20 m, fiind alimentat de un paraias cu debit constant.
Plantele de zona umeda ca otratelul de balta, roua cerului (carnivore), trifoiul de balta, vuietoarea, si-au gasit aici conditii propice dezvoltarii.
- Tanjaua de la Hoteni - Comuna Ocna Sugatag organizeaza in fiecare an sarbatoarea campeneasca „Tanjaua de la Hoteni”. Evenimentul urmareste sarbatorirea primului gospodar din satul Hoteni care a iesit cu plugul la arat, sarbatoare la care participa in decorul
natural al Vaii Darasca cateva mii de oameni veniti din localitatile din jurul comunei, din judet precum si din toata tara si din strainatate.