Grand Hotel Caraiman

 Neptun
Grand Hotel Caraiman * * * *
Last Minute ! de la 102 lei

Hotel Delta

 Jupiter
Hotel Delta * * *
Last Minute ! de la 102 lei

  Cititi articolele despre Romania de pe Blog-ul directbooking.ro

Descoperind Covasna, bijuteria ascunsa a Transilvaniei

13.10.2020 Romania

Covasna ilustrează mariajul perfect între cultura autentică și natura neatinsă. Mai exact, îți arată o cultură unică și îți oferă căldura și veselia oamenilor gata să-ți împărtășească părticica lor din Transilvania. Ce poți trăi/experiementa aici? Iată: Cititi recomandarile »

Am dat startul ofertelor de Black Friday! Până la 50% discount

13.11.2019 Romania

Vacanțe pe litoral în România, Grecia, Bulgaria, Turcia sau Egipt, cu până la 50% discount. Îți spună bine? Dacă da, pregătește-te să dai click pe rezervă! Am lansat campania cu reduceri Black Friday și sute de vacanțe s-au făcut brusc mai ieftine. Iar asta pentru că suntem online 😊 Cititi recomandarile »

Cele mai frumoase 9 locuri din România

08.10.2019 Romania

Când spunem vacanță, de puține ori ne referim la un sejur în România. Și nu din pricina lipsei de zone frumoase, ci mai degrabă a puținelor lucruri pe care le știm despre ea. România este o țară plină de istorie bine conservată. Cultura, reperele iconice și peisajele frumoase Cititi recomandarile »

Top statiuni de pe litoralul romanesc

07.05.2018 Romania

Plajele, care se întind de la Mangalia până la Mamaia, sunt mărginite de stațiuni de pe litoralul românesc, cu hoteluri și numeroase facilități sportive și de divertisment. Găsești plaje generoase cu nisip fin în Mamaia, Eforie, Neptun, Jupiter, Venus, Saturn si Mangalia. Cititi recomandarile »

Cum sa iti alegi destinatia de vacanta

12.02.2018 Romania

Explorează lumea de la un colțișor la altul, propunându-ți cel puțin două vacanțe pe an. Dacă ești atent la oferte, bugetul îți permite! Iată câteva sfaturi despre alegerea destinației, care să te ajute pe viitor. Cititi recomandarile »

Vacante si sejururi Romania

Fiecare turist se poate bucura de o vacanta de vara perfecta pe litoral in Romania, indiferent de varsta sau exigenta. Sezonul estival litoral Romania incepe din mai si se termina in septembrie – octombrie, in functie de conditiile climatice favorabile pentru plaja.

Oferta hoteliera pentru Litoral Romania este diversa si accesibila pentru orice turist. Majoritatea unitatilor de cazare pentru litoral Romania sunt situate pe plaja sau au acces la plaja. Pachetele turistice pentru sezonul de vara pentru litoral Romania sunt foarte atractive si turistii le pot achizitiona cu tarife promotionale: oferte First Minute litoral Romania, Early Booking litoral Romania, Last Minute litoral Romania, Programe si Oferte Speciale litoral Romania.

Romania este ideala pentru cei care aspira la o vacanta de relaxare pe litoral sau la una dinamica in functie de alegerea hotelului din Romania. Turistii au la dispozitie hoteluri cochete cu servicii minime din Romania pana la resorturi de lux din Romania cu posibilitati variate de entertainment. Conform preferintelor, se poate rezerva cazare in Romania cu masa mic dejun, demipensiune, pensiune complete, All Inclusive sau Ultra All Inclusive.

Hotelurile din Romania dispun de numeroase facilitati pentru familii cu copii: camere spatioase in care copii au gratuitate pana la 13 ani, topogane, locuri de joaca, cluburi pentru copii, animatie, piscine cu sectiune speciala pentru cei mici. Pentru tinerii care doresc sa se distreze in Romania pot gasi cluburi, discoteci, pub-uri, terase, aquapark-uri, sporturi acvatice. Pentru cei care doresc sa evadeze din mediul urban aglomerat si tumultuous, se pot relaxa la unitatile hoteliere de pe litoral din Romania unde pot gasi liniste si destindere.

Majoritatea hotelurilor de pe litoral din Romania oferta sezloguri gratuit la piscina exterioara iar unele hoteluri ce au acces direct pe plaja din Romania ofera si sezloguri gratuite la plaja in pachetul de All Inclusive.

Toate ofertele din Romania | Litoral Romania | 1 Mai Romania | BLACK FRIDAY Romania | Rusalii Romania | Revelion Romania | Litoralul pentru toti Romania | Craciun Romania | Balneo Romania | Valentines Day Romania | Munte Romania | 1 Decembrie Romania | Cazare in orase Romania | Ski Romania | Best Deals Romania | Paste Romania | Zile Gratuite Romania | City break Romania | Targ turism Romania | Luna de miere Romania | Odihna si relaxare Romania | Delta Romania | Circuite Romania | Cazare Romania | Croaziere Romania | Early Booking Romania | Last Minute Romania | Oferte speciale Romania | All inclusive Romania | Harta turistica Romania | Vile Romania | Apartamente Romania | Pensiuni Romania | Hoteluri Romania | Obiective turistice Romania | Orase si statiuni Romania | Impresii turisti Romania

Informatii despre Romania

Romania

România oferă o gamă largă de propuneri turistice de interes general sau tematice. Puteți alege dintr-o gamă extrem de variată de activități și de locuri de vizitat. Puteți schia în stațiuni montane tradiționale sau construite în acest scop, sau puteți să leneviți la soare pe plajele Mării Negre. Puteți face drumeții în locuri încă neumblate, unde râurile au apă cristalină, sau puteți explora cu barca sălbăticia din Delta Dunării. În Delta Dunării puteți admira pelicani și alte specii de păsări amenințate de dispariție, printre insule plutitoare acoperite de stuf. Puteți admira, de asemenea, fortărețe medievale, mânăstiri construite în stil bizantin, cu picturi murale exterioare, și case țărănești decorate în funcție de specificul fiecărei regiuni, iar castelul lui Dracula este doar unul dintre numeroasele castele și palate impresionante care pot fi vizitate. 

Coasta României - Plaje și stațiuni

Litoralul românesc este o bijuterie cu care România se mândrește. Există multe stațiuni pe coasta Mării Negre din România, unele foarte populare și altele mai puțin cunoscute. Toate, însă, îți oferă posibilitatea unui sejur relaxant, cu toate facilitățile de care ai putea avea nevoie. Printre cele mai populare stațiuni de vacanță de pe litoralul românesc se numără: 

Vacanțe în Mamaia

unul dintre cele mai trendy stațiuni pentru clubbing, dar renumită pentru cea mai bună plajă cu cel mai bun nisip din România. Sezonul de vacanță începe aici de la mijlocul lunii mai și se termină la sfârșitul lunii septembrie, când temperaturile medii în timpul zilei sunt între 25 și 35 de grade Celsius. Este o stațiune care s-a dezvoltat puternic în ultimii ani, atrăgând mii de turiști străini în fiecare vară. Este stațiunea în care te poți răsfăța la plajă, poți petrece până în zori în cluburi bine cotate sau poți trăi adrenalina sporturilor nautice. Printre multe altele, vei putea să practici scuba diving și para-gliding. Astăzi, stațiunea Mamaia este considerată una dintre cele mai scumpe și mai plăcute locuri de vacanță de pe litoralul românesc. 

Vacanțe în Eforie Nord

O stațiune  deschisă pe tot parcursul anului, Eforie Nord se află la doar 14 kilometri sud de Constanța, între Lacul Techirghiol și Marea Neagră. Noroiul acestui lac, combinat cu apele lacurilor sărate, formează un tratament pentru tulburările reumatismale, dermatologice, metabolice și nutriționale. Alături de toate aceste facilități de SPA naturale, Eforie Nord oferă plaje largi de nisip, o mulțime de hoteluri ieftine și pensiuni atractive. Este o stațiune de relaxare, de tratament, care atrage tot mai mulți turiști străini cu fiecare an ce trece. 

Vacanțe în Costinești

Vrei distracție, nebunie și zarvă pe înserat? hai în Costinești, stațiunea populară printre tineri și studenți, cu o atmosferă plină de viață. Sezonul aici începe pe 1 mai. Plaja lungă de nisip fin din Costinești se întoarce spre est, astfel că vei avea soare întreaga zi. În plus, stațiunea este mai puțin costisitoare decât celelalte de pe litoralul românesc, tocmai pentru că este dedicată studenților. Asta n-ar trebui să te oprească, însă, să-ți petreci sejurul aici, chiar dacă ești trecut de prima tinerețe. 

Vacanțe în Mangalia

Mangalia este cea mai sudică stațiune de pe litoralul românesc al Mării Negre. Este unul dintre puținele locuri din România unde temperatura înregistrată în timpul iernii se menține pe la zero grade Celsius. Este o stațiune pentru care să optezi dacă vrei sejururi pe litoralul românesc la pajă, mare, soare și plimbări printre ruine cufundate în istorie. Poți vizita aici un mormânt scitic descoperit în 1959, morminte de incinerare din secolul al IV-lea, ruinele cetății Callatis (secolul al VI-lea) și o moschee turcă din secolul al XVI-lea. De asemenea, există un Muzeu de Arheologie renumit pentru colecția sa de amfore și sculpturi din perioada elenistică.

Vacanțe în Vama Veche

Vama Veche se află la sud de Mangalia și este o stațiune boemă de artiști, actori, cântăreți și dansatori. Cu toții vin aici vara, pentru a se bucura de liniște și de frumusețea acestui loc relativ izolat. Vama Veche este o destinație tradițională pentru iubitorii de plaje liniștite, înot de mare și nudism. De obicei, aici se doarme în corturi sau în camere închiriate de la a țăranii sau pescarii ce locuiesc în apropiere. În ultima perioadă au fost dezvoltate mai multe proprietăți, pentru dezvoltarea zonei, iar din 2003 aici are loc un festival anual de muzică numit Stufstock (Reed-stock). De asemenea, stațiunile Jupiter, Saturn, Venus și Neptun se îmbină armonios de-a lungul litoralului mării negre, oferind o salbă de facilități și frumuseți naturale ce ilustrează coasta românească de litoral. Ele încă mai păstrează un farmec discret, personal, pe care să îl simți și de care să te bucuri în timpul vacanței în România. 

Mancarea in Romania

Mâncarea românească este variată și plină de savoare. De la preparate light, precum salata de roșii de grădină și până la pomana porcului, un preparat consumat adesea iarna, gastronomia României se mândrește cu de toate. Bucătăria românească este un amestec divers de diferite feluri de mâncare, cu rețete adaptate după preparatele din bucătăriile altor țări apropiate din Balcani, printre care bucătăria sârbă, bulgară, ucraineană și turcă. 

Nelipsită din casa oricărui român este ciorba. O supă acră, ar spune unii, de diverse feluri, printre cele mai renumite fiind cele de fasole, de pui, de burtă, de vițel, de pește ș.a. Ele sunt acrite oțet sau borș (tradițional făcut din tărâțe). Rețetele românești au aceleași influențe ca restul culturii României. De la turci s-au împrumutat chifteluțele (perișoare din ciorbă), de la greci s-a preluat musacaua (în stilul propriu, înlocuind vânăta cu cartof), șnițelul provine de la austrieci, iar lista poate continua cu lejeritate. Multe alimente din bucătăria românească vin din zona balcanică și Europa de Est (inclusiv Moldova și Ucraina). Altele sunt originale. Printre cele mai comune se află mămăliga (precursorul polentei) care se mănâncă singură, cu brânză (bulz) sau cu saramură de pește. Este un deliciu. Cea mai folosită carne din bucătăria românească este cea de porc, fiind urmată de carnea de vită, de miel și apoi de pește. Dacă vrei să-ți petreci vacanța în România, în stilul ei tradițional, iată ce tip de mâncăruri românești ar trebui să încerci pentru autenticitatea gustului: 

Înainte de Crăciun, pe 20 decembrie (Ignatul), când se sacrifică un porc: 

  1. Caltaboș - cârnați cu ficat, cu consistența umplerii variind de la fine (pateu) la aspru;
  2. Sângerete – cârnați obținuți dintr-un amestec de sânge de porc cu grăsime și carne, pesmet sau alte cereale și condimente
  3. Tobă – un preparat asemănător calaboșului, dar preparat din picioarele, urechile și carnea de pe capul porcului, puse în aspic și umplute în stomacul porcului;
  4. Tochitură - o tocană făcută cu carne de porc, cârnați afumați și proaspeți, fierți într-un sos de roșii și serviți cu mămăligă și vin. 
  5. Piftie / răcitură – un preparat rece, făcut din părțile inferioare ale porcului, în special din coadă, picioarele și urechi, condimentate cu usturoi și servite în aspic
  6. Jumări - carnea de porc uscată, rămasă din topirea grăsimii. 

Supe/ciorbe românești

Ciorbă de burtă, Supă (de pui) cu tăiței, Ciorbă de burtă, cu smântână, Ciorbă de perișoare , Ciorbă de fasole cu smântână (cu ciolan afumată), Ciorbă de legume, Ciorbă de pește, Ciorbă de praz, Ciorbă de pui, Ciorbă de lobodă, Ciorbă de salată cu smântână (cu carne afumată), Borș de sfeclă, Ciorbă moldovenească de găină, Ciorbă țărănească (legume și carne de vită, carne de porc).

Mâncăruri românești cu carne 

  1. Mititei, muștar și pâine
  2. Ciulama (o mâncare cu carne de vițel sau pui și sos alb)
  3. Drob de miel (o mâncare tradițională de Paște), Frigărui (un soi de shish-kebab în stil românesc)
  4. Grătar (de obicei, făcut împreună cu "mici")
  5. Musaca - o vinete, cartofi și plăcintă de carne
  6. Ostropel - metoda de gătit pui sau rață
  7. Papricaș de pui, Gulaș, Pârjoale 
  8. Sarmale - carne tocată cu orez, învelită fie în frunze de varză acră, fie în frunze de viță de vie
  9. Slănină - grăsime de porc, de multe ori afumată. 
  10. Șnițel - o carne de porc sau vită (o varietate de șnițel vienez)
  11. Mozaic șnițel - o specialitate a României de Vest. Un strat subțire de diferite tipuri de carne, cu umplutură de ciuperci. Se pot folosi și alte umpluturi de legume în locul ciupercilor.
  12. Stufat - miel, ceapă și tocană de usturoi
  13. Varză călită - varză aburită cu coaste de porc, rață sau cârnați

Mâncăruri românești din pește: 

Ghiveci cu pește (tocană de pește cu legume), Macrou afumat (folosit în salate), Novac afumat din Țara Bârsei (file de crap afumat pus în salate sau alături de o garnitură de legume/orez), Plachie din pește - ragut de pește râu cu legume, Papricaș de pește , Salata de icre (crap, știucă sau diverse specii de pești marini, numita tarama, cu ceapa), Saramură de crap. 

Cultura in Romania

Cultura României este unică. Este produsul geografiei sale și a evoluției istorice. România se află în Europa de Sud-Est și se învecinează cu Bulgaria (608 km), Ungaria (443 km), Moldova (450 km), Serbia și Muntenegru (476 km), Ucraina (362 km) și Ucraina (169 km). Capitala țării este București, iar limba oficială este Româna, vorbită de aproximativ 89% din populație. Limba maghiară este vorbită de aproximativ 7% din populație, în principal în Transilvania și aproximativ 1,5% din populația națională vorbește și germană. 

Urbanism, arhitectură și utilizarea spațiului

Bucureștiul este capitala și cel mai mare oraș. Este locul în care încă mai poți admira arhitectura veche a numeroase biserici din secolele XVII-XVIII-lea și o universitate ce datează din 1864.  Între cele două războaie mondiale, Bucureștiul era considerat un centru cultural numit „Parisul Estului”. Ulterior, însă, caracterul său a devenit mai industrial și comercial. Cu toate acestea, încă mai există atracții culturale, inclusiv Muzeul Național de Artă, teatre și o operă națională, alături de cea mai mare universitate din țară.

Alte orașe importante din România includ Brașovul, Constanța, un port pe Marea Neagră; Cluj-Napoca, aflată în centrul Transilvaniei; și Timișoara în regiunea Banat de Est. Casele păstrate tradiționale se zăresc de la depărtare, având acoperișuri de țiglă roșie, tablă ondulată sau șindrilă din lemn. În Moldova și Țara Românească, cele mai multe locuințe sunt albe, iar în Transilvania vei întâlni case în diferite culori. 

Etichete

Romanii sunt cunoscuți pentru ospitalitate și generozitate. Ei obișnuiesc să le ofere oaspeților mâncare din belșug și băutură tradițională. Se mândresc cu cultura lor și cu modul de viață simplu, dar frumos. Bărbații își arată respectul în fața unei femei ridicându-și pălăria și aplecând ușor capul în fața ei, apoi sărutându-i mâna. De obicei, se ridică de pe scaun pentru a îi oferi acesteia locul. De asemenea, este obișnuit să cedezi locul vârstnicilor.

Cum procedez pentru o rezervare ?

Direct Booking este o agentie de turism ce functioneaza prin intermediul unui portal de rezervari online. Va punem la dispozitia dumneavoastra peste 100.000 de oferte turistice cu transport inclus sau doar cazare la cele mai bune preturi. Toate ofertele noastre sunt disponibile online si pot fi accesate prin simpla utilizare a motorului de cautare Cauta destinatia sau hotel dar si a filtrelor avansate de cautare.

Pentru a face o rezervare trebuie doar sa utilizati motorul de cautare Cauta destinatia sau hotel, setati datele dumneavoastra de intrare si din ofertele afisate alegeti oferta cea mai potrivita pentru dumneavoastra.

Pentru verificarea disponibilitatii plasati o comanda utilizand butonul Rezerva sau Mai multe camere de sub tariful afisat, comanda dumneavoastra va fi trimisa astfel catre furnizorii nostri de servicii pentru confirmarea ferma a disponibilitatii solicitate si ulterior vom elibera factura proforma.

Comanda plasata nu va implica la nimic financiar decat ulterior daca doriti sa definitivati rezervarea si sa achitati proforma pentru ca rezervarea dumneavoastra sa devina ferma.

O data emisa factura proforma aceasta poate fi achitata la sediul nostru din Bucuresti, la orice sucursala Unicredit Tiriac sau Banca Transilvania din tara sau online cu cardul.

chat online 021 401 20 20 De Luni pana Vineri
intre 10:00 si 19:00
office@directbooking.ro